szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Közelgő esemény a Peugeot háza táján, hogy 210 éves lesz a márka. Ennek kapcsán, úgy tűnik komolyabb megújulással is készülnek.

Úgy hírlik a márka új logóval jelentkezik, amelynek nyomán megváltozik a jelenlegi, két lábon álló oroszlánt ábrázoló logó. Az első autó, amelyen majd feltűnik az átalakított embléma a következő Peugeot 308-as lesz minden bizonnyal. A jelenlegi emblémát elég régóta, a hetvenes évek óta használta a francia márka. 

©

Mint látni, a jövőben csak az állat feje lesz látható, nagy sörénnyel, ami felett ott a Peugeot felírat, és az egész címer formájában kerül elhelyezésre. Ezt a megoldást egyébként a 2018 szeptemberében bemutatott e-Legend koncepción már lehetett látni.

Hét nagy autómárka is változtatott a logóján

Mindegyikük a régi iskolát vitte még: a krómos, háromdimenziós, a '80-as, '90-es évek stílusát cserélték le a nagyon minimalista - szerintük - jövőbe mutató logóra.

A következő 308-as elvileg 2021 elején érkezik, de a Peugeot az új logó megérkezésével nem vár eddig, néhány hét múlva, szeptember 24-én, az autógyártó 210 éves születésnapján hivatalosan is bemutatják.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
8000 forint az a mikroszámítógép, amely nagy szolgálatot tehet

8000 forint az a mikroszámítógép, amely nagy szolgálatot tehet

Ismét Hamilton rajtolhat az élről

Ismét Hamilton rajtolhat az élről

A Real Madrid nyerte az El Clásicót

A Real Madrid nyerte az El Clásicót