szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Nem volt foganatja az önkormányzat múlt heti kérésének, most erősebb eszközökhöz nyúlnak.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Már a múlt héten arra kérte a XII. kerület önkormányzata a kirándulókat, hogy menjenek a Normafánál kevésbé zsúfolt kirándulóhelyre a budai hegyekben, oda ugyanis olyan sokan látogatnak el, hogy csak nehezen lehet tartani a járványvédelmi szempontból fontos védőtávolságot.

Mindezek ellenére a múlt hétvégén is tömegek indultak el a Normafához. Az önkormányzat most arról tájékoztatta a szabadba vágyókat, hogy visszafordítják a rendészek az autósokat, ha betelt az ottani parkoló.

A szabálytalanul, tiltott helyen, zöldfelületeken, a környezetet károsító módon parkolókat megbüntetik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Réz Anna: Jövőre várva

Réz Anna: Jövőre várva

50 ezer ember életét lehetne megmenteni csak Európában a légszennyezés visszaszorításával

50 ezer ember életét lehetne megmenteni csak Európában a légszennyezés visszaszorításával

Radar360: Csak mi veszünk kínai vakcinát az EU-ban, Vidnyánszky osztályt indít

Radar360: Csak mi veszünk kínai vakcinát az EU-ban, Vidnyánszky osztályt indít