szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hiányos az élelmiszer-ellátás, alig van vécé vagy tisztálkodási lehetőség, a tesztelés pedig nagyon lassan halad a kikötőben.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Bár Franciaország enyhített a Nagy-Britanniából érkezőkkel szembeni beutazási korlátozásokon, több ezer áruszállító még mindig a doveri kikötőben vesztegel. A sofőrök feszültek, hiszen a mostani állás szerint többen akár napokra Angliában ragadhatnak még, így pedig az ünnepekre sem érnek haza.

A BBC azt írja, hogy a doveri kikötő bejárata jelenleg zárva van, rendőrsorfal blokkolja azt. A hírcsatorna beszámolója alapján néhány fuvarozó megpróbált lejutni a kikötőbe, a rendőrség pedig megpróbálta visszaszorítani őket. A hatóság egy férfit le is tartóztatott a lap szerint.

©

A sofőröknek azt mondták, hogy csak akkor kezdik el átengedni a járműveket, ha a tüntetők elmozdulnak a bejáratnál lévő körforgalomból. De a sofőrök azt mondták, hogy nem tudnak semerre sem menni, mivel mindkét irányban el van zárva az út előlük.

Többen arról számoltak be a BBC-nek, hogy egyáltalán nem kapnak információt, mi várhat rájuk, az élelmiszer-ellátás hiányos, alig van használható vécé és a sofőröknek nincs nagyon lehetőségük tisztálkodni vagy kimosni a ruhájukat. A német Lufthansa légitársaság ugyanakkor szerdán friss gyümölcsöt és zöldséget szállított a kikötőbe.

A helyzetet bonyolítja, hogy lassan halad a tesztelés is, pedig a mintavételekbe már a katonaság is besegít.

Jelenleg körülbelül 10 ezer kamion vesztegel a kikötőnél, és még több ezer érkezésére kell számítani.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Rasszista rajzok miatt nem adnak ki többet hat Dr. Seuss-könyvet

Rasszista rajzok miatt nem adnak ki többet hat Dr. Seuss-könyvet

Tordai Bencét letiltotta a Facebook

Tordai Bencét letiltotta a Facebook

Republikon: stagnál a Fidesz, erősödik a Jobbik

Republikon: stagnál a Fidesz, erősödik a Jobbik