szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Colonial Pipeline üzemanyagvezeték-hálózatának kibertámadása miatt megrohanták a kutakat az emberek.

Az Egyesült Államok keleti partvidékének felét üzemanyaggal ellátó Colonial Pipeline üzemanyagvezeték-hálózatát egy zsarolóvírusos kibertámadás miatt hat nappal ezelőtt leállítottak, amely az erősen üzemanyagfüggő gazdaságra komoly hatással volt.

A csaknem 9000 kilométeres vezetékhálózatán benzint, gázolajat, repülőgép-üzemanyagot és egyéb finomított kőolajszármazékokat szállítanak napi 2,5 millió hordó mennyiségben. Miután leállt a rendszer, a kutakon még a tartályokban lévő üzemanyagból próbált mindenki a lehető legnagyobb mennyiséghez jutni.

A kép egyébként még 2019-ből származik, de hatóság úgy érezte jobb megelőzni a bajt.

Mindez odáig vezetett, hogy az autósok vödrökbe, szatyrokba kezdtek tankolni. Az Egyesült Államok Fogyasztói Termékbiztonsági Bizottsága a Twitter-csatornáján kérte az állampolgárokat, hogy viselkedjenek észszerűen és "csak üzemanyagok számára engedélyezett palacokba tankoljanak”.  

A The Drive magazin megjegyzi, hogy megfelelő lezárás nélkül a kiáramló benzingőz tűzveszélyes, ráadásul sok ilyen szatyor polietilénből készül, amelyen a statikus feszültség mentén szikraképződés is kialakulhat, ami életveszélyes az üzemanyagok közelében.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!