szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Több városvezető is kritizálta a rendszert, ami miatt millióktól esnek el az önkormányzatok havonta.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Javul a járványhelyzet, ezért egy-két héten belül megszűnik az ingyenes parkolás a közterületeken, és visszaáll a korábbi rend, tehát ismét fizetni kell a várakozásért - írja a kormány döntéseivel kapcsolatban általában jól értesült Magyar Nemzet.

A koronavírus-járvány első hullámában, 2020 áprilisától szüntették meg a közterületi parkolási díjakat. Tavaly július és november között megszűnt a veszélyhelyzet, ezzel együtt az ingyenes parkolás is, de 2020 novemberétől viszont ismét bevezették.

Fideszes polgármesterek is véget vetnének az ingyenes parkolásnak

Székesfehérvárt vezető Cser-Palkovics András és a Kaposvárt irányító Szita Károly is így nyilatkozott az ATV megkeresésére.

Ellenzéki városvezetők már régóta sürgetik, hogy a kormány szüntesse meg az ingyenes parkolást, mivel az hatalmas bevételkiesést okoz az önkormányzatoknak, és parkolóhelyeket is nehéz emiatt találni. De nemcsak ellenzékiek voltak elégedetlenek, hanem például Székesfehérvár fideszes vezetője, Cser-Palkovics András is, aki azért sürgette a helyzet változtatását, mert a város havonta 20-30 millió forinttól esik el miatta, de hasonló véleményen volt a szintén kormánypárti kaposvári polgármester, Szita Károly is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!