szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Székesfehérvárt vezető Cser-Palkovics András és a Kaposvárt irányító Szita Károly is így nyilatkozott az ATV megkeresésére.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Havi 20-30 millió forinttól esett el Székesfehérvár azóta, hogy a kormány tavaly novemberben – a járvány elleni védekezésre hivatkozva – újra ingyenessé tette a parkolást országszerte. A város fideszes polgármestere szerint itt lenne az ideje az intézkedés visszavonását.

Cser-Palkovics András arról beszélt az ATV Híradójának, hogy nemcsak a bevételkiesés, de amiatt is szükség volna az ingyenesség eltörlésére, mert hétfőtől visszatérnek az iskolába az általános iskolák felső tagozatos diákjai, valamint a középiskolások, így az eddiginél is nagyobb lesz a zsúfoltság a közlekedésben. „Minden nagyvárosnak ma már az az érdeke, hogy ezeket a szabályokat ebben az új helyzetben át lehessen gondolni, felül lehessen vizsgálni, akár úgy is, hogy az önkormányzatok visszakapják a lehetőséget arra, hogy maguk döntsék el, hogy a közterületi parkolást hogyan szervezik” – magyarázta.

Nyilatkozott a csatornának Kaposvár fideszes polgármestere is, aki egyben a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke. Szita Károly arról beszélt, hogy minden megyei jogú városnak okozott pénzügyi nehézséget az intézkedés, az ő városa esetében 240 millió forint a kiesés.

Nagyon remélem, hogy most, amikor egyre csökken a betegségszám, köszönhetően annak, hogy egyre többen oltatják be magukat, sor kerül az ingyenes parkolás feloldására. Most már úgy érzem, hogy nem lesz rá szükség”

– fogalmazott, hozzátéve, hogy nem a polgármesterek, hanem a kormány és az operatív törzs dolga, hogy eldöntse, mikor engedi meg a járványhelyzet az intézkedés eltörlését.

A kormány először a koronavírus-járvány első hulláma idején, tavaly tavasszal tette ingyenessé a parkolást, júliusig. A második hullámban vezették be újra, és még nem tudni, meddig hagyják érvényben.

(Nyitóképünk illusztráció, Budapesten készült.)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!