Bodnár Zsolt Kult

Az egész istenverte huszadik század benne van

"Hát akkor, Lajos, költözünk!" - ezzel a felszólítással és utána tettel élte túl a huszadik század viharait az „Anyám és más futóbolondok a családból” című film főhőse. Fekete Ibolya önéletrajzi elemekkel átszőtt történetében egy család négy generációját követhetjük végig. Belestünk az egyik forgatási napba, a rendezőnővel és a producerrel kicsit vajnáztunk, a főszereplő Ónodi Eszterrel pedig a színészek filméhségéről beszélgettünk.

MTI Kult

Új magyar romantikus komédiát forgatnak

Romantikus komédiát készít Fazekas Csaba rendező, aki szeptember közepéig forgatja Swing című filmjét Budapesten és a Balaton körül. A történetben három különböző korú nő alakít egy haknizenekart, és turnéra indul.

MTI Kult

Törőcsikkel és Ónodival forog egy új magyar film

Július 27-től 40 napig forog a Swing című zenés komédia Balaton környékén és Budapesten; Fazekas Csaba rendező-forgatókönyvíró filmjében a főszerepeket Törőcsik Mari, Csákányi Eszter, Ónodi Eszter, Törőcsik Franciska játssza.

Tossenberger Adél Kult

"A színházból egy elit, jólfésült pincsikutya lett" – interjú Ónodi Eszterrel

Erkölcsileg nehéz ma színészként túlélni Magyarországon, a politika jelenléte pedig katasztrofális a kultúrában, Ónodi Eszter mégis hatalmas szerencsének tartja, hogy egy folyamatos gyerekkorban lubickolva ezen a pályán lehet. Elmúlt negyvenéves, de most is jó idő alatt futja le a tíz kilométert, és még mindig hullanak az ölébe a díjak. Legutóbb Monte Carlóban kapta meg a legjobb színésznőnek járó Arany Nimfát. Interjú.

MTI Kult

Négy díjat nyert az Aglaja a monte-carlói tévés fesztiválon

Négy díjjal Deák Krisztina Aglaja című filmje a nagy nyertese az idei monte-carlói televíziós fesztiválnak, amelyen csütörtök este jelentették be a legrangosabb európai televíziós elismerés nyerteseit. Díjat nyert az On the Spot gázai filmje is.

MTI Kult

Fotó: Ónodi Eszter díjat kapott Monte Carlóban

Ónodi Eszter kapta a legjobb színésznőnek ítélt Arany Nimfa-díjjat az 53. Monte-carlói Arany Nimfa televíziós fesztiválon, Deák Krisztina filmrendező Aglaja című filmjében nyújtott alakításáért. Az Aglaja magyar-román-lengyel koprodukcióban készült a fiatalon elhunyt román származású svájci író, Aglaja Veteranyi A gyermek forró puliszkába esett című regénye nyomán. Az Ónodi Eszter, Jávor Babett és Bogdán Zsolt főszereplésével forgatott film anya és lánya egymásrautaltságáról, a család széthullásáról, a felnőtté válásról szól egy nyugatra menekült kelet-európai artistacsalád kálváriáján keresztül.

hvg.hu Kult

Magyar színésznőt hívott meg a monacói herceg

Meghívást kapott a hétvégén a monacói herceg tiszteletbeli elnöksége alatt zajló monte carlói nemzetközi tévés fesztiválra Ónodi Eszter, akit a legjobb színésznőnek járó Arany Nimfa-díjra jelöltek a versenyben szintén induló Aglaja című filmben nyújtott alakításáért.

MTI Kult

Nyílt próbát tart a Katona József Színház

Karácsonyi vásárt és nyílt próbát tart a hétvégén a Katona József Színház, amely gyerekprogramokkal és koncertekkel várja a közönséget, emellett a Mohácsi János rendezésében készülő Goldoni-darab próbájába is bepillantást enged az érdeklődőknek.

MTI Karrier

Nyílt levélben álltak ki az Erasmus-program mellett európai híres emberek

Több mint száz híres európai művész, író, közgazdász, filozófus, sportoló, egyetemi oktató - az EU valamennyi tagállamából, így Magyarországról is - nyílt levélben szólította fel az uniós tagállamok állam- és kormányfőit, hogy álljanak ki az Erasmus hallgatói csereprogram mellett - tájékoztatott az Európai Bizottság magyarországi képviselete pénteken.

1 2

A címlapról ajánljuk