hvg.hu Autó

Ez is Forma–1, csak sokkal szimpatikusabb

Augusztus végén rendezik az egyik legnagyobb presztízsű, műszaki egyetemisták, főiskolások számára kiírt versenysorozat magyar futamát, a Formula Student Hungaryt.

Neuberger Eszter Vállalkozás

„Engem ide azért vettek fel, mert lány vagyok”

Az egyetemek informatikus és villamosmérnöki szakjain a 10 százalékot sem éri el a női hallgatók aránya, és közülük is többen maradnak inkább a közszférában, meghagyva a versenyszféra magasabb fizetéseit a férfiaknak. Pedig az általunk megkérdezett programozó nőket munkahelyükön ritkán éri hátrány a nemük miatt, ezt is pont olyan hamis sztereotípiának tartják, mint a közhiedelmet az ápolatlan, pattanásos programozó fiúkról.

Bogár Zsolt Vállalkozás

A Prezi prototípusával kezdte, most egy cukorkaboltja van

Állított ki a Velencei Biennálén, részt vett a skót parlament tervezésében, dolgozott a Prezi prototípusán, jelenleg kézműves édességkészítőként éppúgy bemutatkozhatna, mint építészként vagy lakatosként. Üzlettársaival nemrég megnyitott egy kézművesédesség-boltot, amelyben a berendezéstől a konyhai eszközökig szinte minden saját tervezésű és gyártású. Nagy Péter Sándor nagyjából tíz évnyivel többet csinált eddig, és tíz évvel kevesebbnek néz ki, mint amennyi a valós kora. Lehet, hogy mindez azért van, mert közel másfél évtizede Barcelonában él.

hvg.hu Itthon

Járdát kért Újbudától a BME-s professzor, de nem kapta meg

A BME Gépjárművek és Járműgyártás Tanszék professzora azt kérte Újbuda városgazdálkodási igazgatójától, hogy építsenek lépcsőt BME-hez közeli, Goldmann téri buszmegállóhoz. A polgármesteri hivatal elutasította a kérést.

hvg.hu Gasztro

Körkép: nem lehetetlen Budapesten az 500 forintos menü

Nem lehetetlen meleg ételhez jutni 500-600 forintért Budapesten a diákoknak. A BME és az ELTE lágymányosi campusának környékén több helyen is adnak olcsó ebédet, bár van, ahol kérik ehhez a diákigazolványt. Van, ahol már 500 forintért kapható menü, 190-ért zöldbableves és százért palacsinta – derül ki az Eduline körképéből.

hvg.hu Autó

Forma-1-es vázra épül a műegyetemisták elektromos autója

A BME Formula Racing Team (FRT) harmadik elektromos autójának leleplezésére holnap este hét órától kerül sor. A gyártási folyamatokat januárban kezdték, amelyet egy 4 hónapos tervezőmunka előzött meg. Az újszerű, Magyarországon először alkalmazott megoldásokkal a csapat komoly lépést tesz a Formula Student világának elit csoportja felé.

hvg.hu Vállalkozás

Keresik a legjobb egyetemi projektet

Ezúttal az egyetemi projektek mutathatják meg magukat, az INNOversitas országos egyetemközi projektversenyre március 24-ig lehet jelentkezni, a döntő április 19-én lesz.

hvg.hu Vállalkozás

Heti Válasz: Orbánék szcientológus bázist számolnak fel

A kormány hamarosan visszavesz egy egymilliárd forint értékű Balaton-parti szállót a Műegyetemtől – írja a Heti Válasz csütörtöki száma. A hotelre az adóhivatal nyomozói is lecsaptak, ám a lap szerint valószínűleg nem sejtik, hogy egy szcientológus vállalkozói bázist készülnek felszámolni.

hvg.hu Napi merítés

Milliárdos informatikai innovációs program indul Budapesten - a startupok is jól járnak

Egymilliárd forint uniós pénzből informatikai kutatási (és oktatási) programok indulnak az ELTE-n és a BME-n. Kelet-Közép-Európában egyedi informatikai innovációs központ jön létre, amely az ipari és akadémiai kutatásokat hozná közelebb. A néhány főbb kutatási terület a közlekedési torlódások előrejelzése, a fogyatékkal élő kisgyermekek képzése és a kémprogramok szűrését segítő fejlesztések. A központ emellett EU-állampolgárok számára ingyenes nemzetközi mesterképzést és startup vállalkozásokat segítő mentor programot is szerveznek.

MTI Karrier

A 2011-ben a BME-n végzettek 71 százaléka diploma után már dolgozott

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen a 2011-ben végzettek 70,8 százaléka fél-egy évvel a diplomaszerzést követően már dolgozott, és 3 százaléka volt a munkanélküli - derült ki az intézmény MTI-hez eljuttatott felméréséből, amelyben a 2007-ben és 2009-ben végzettek elhelyezkedését is vizsgálták. A legjobb keresetre a villamosmérnökök számíthattak.

hvg.hu Tech

Nálunk képzik az FBI hivatalos hackereit

Mostantól a főiskolai és egyetemi hallgatók az ország bármely részéről az eredeti ár töredékéért, diákáron szerezhetnek nemzetközi Ethical Hacking minősítést a Műegyetem és a NetAcademia Oktatóközpont együttműködése révén - közölte a két intézmény.

hvg.hu Ingatlan

Befejezik végre a Tüskecsarnokot

Úgy fest, befejezik végre a tizenhat éve torzóként álló és mindinkább lepusztuló Tüskecsarnokot. A kormányzat közbeszerzési eljárás keretében keres kivitelezőt, a projekt költségeit több mint 5 milliárd forintra becsülik. A határidő szoros, legfeljebb egy évigb tarthat a munka, amit csak egyben lehet megpályázni.

hvg.hu Tech

800 felsőoktatási intézményt győzött le két BME-s

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem két hallgatója nyerte meg az SAP szoftvercég nemzetközi versenyét, amire európai, közel-keleti, és afrikai oktatási intézmények kaptak meghívást.

hvg.hu Sport

Államosították az ELTE sporttelepét

A Nemzeti Sportközpontok kezelésébe, vagyis állami tulajdonba került egy október 17-i kormányhatározattal a BME és az ELTE Bogdánfy úti sporttelepe.

1 2 3 4 5
Hétfőn még Orbán Viktorral egyeztetett Vidnyánszky, akiről mostanra kiderült, hogy koronavírusos

Hétfőn még Orbán Viktorral egyeztetett Vidnyánszky, akiről mostanra kiderült, hogy koronavírusos

Boltokban árulja fedélzeti menüjét a Finnair

Boltokban árulja fedélzeti menüjét a Finnair

Több buszsofőr is segítséget kért, mert maszktagadó utasok fenyegetik őket

Több buszsofőr is segítséget kért, mert maszktagadó utasok fenyegetik őket

Koronavírusos betegek ellátására áll át a Semmelweis Egyetem pszichiátriai klinikája

Koronavírusos betegek ellátására áll át a Semmelweis Egyetem pszichiátriai klinikája

Merkel: Drámai a helyzet

Merkel: Drámai a helyzet

540 milliárd forintot nem tudott tavaly behajtani a NAV

540 milliárd forintot nem tudott tavaly behajtani a NAV

Eltűnt két kiskorú gyerek Budapesten

Eltűnt két kiskorú gyerek Budapesten

A hegyekbe viszi új atomközpontját Irán, műholdképeken látni, ahogy zajlik az építkezés

A hegyekbe viszi új atomközpontját Irán, műholdképeken látni, ahogy zajlik az építkezés

A címlapról ajánljuk