# Babarczy Eszter

Babarczy Eszter Vélemény

Babarczy Eszter: Jönnek a sötét árnyak

Két hétig azt gondoltam, én vagyok a Fidesz legfélelmetesebb ellensége. Kicsit túlértékelem magam, persze, de szorozzuk be személyemet nagyjából másfél millióval. Az lett volna a rendszer a dologban, hogy az „adósrabszolgaságból” (egyébként, esküszöm, van ilyen fogalom!) azért akar a kormány nagyon sürgősen kiszabadítani, mert – Argentína mintáját követve (lásd alább) – szeretné leértékelni a forintot.

Orcifalvi Anna Nóra Plázs

„Inkább kiabálják ki, ami fáj” – együtt a mániás depresszióval

A mániás depresszió noha gyógyszerrel jól kezelhető, a beteg egész életét végigkíséri. Félő, hogy egy mélyebb hullámvölgy során a depressziós egyszerűen kiszakad a társadalomból. Rados Virág Bipoláris című könyvének és Babarczy Eszter Búra elnevezésű projektjének hála a bipoláris zavarban szenvedők egyre többször szembesülhetnek vele: nincsenek egyedül.

Winter Ádám Vélemény

Hoffmann Rózsa és a leiskolázás

Az elmúlt hetekben a hvg.hu Vélemény rovatának több írása is foglalkozott az új közoktatási törvénytervezettel. Seres László és Babarczy Eszter véleménye után most Winter Ádám írását olvashatják.

Babarczy Eszter Vélemény

Babarczy Eszter: Hoffmann Rózsa esete gyermekeinkkel

Aki látott már iskolát, pláne „problémás” iskolát közelről, csak a legvadabb paranoia sugallatára képzelheti, hogy a fő probléma itt az, politikai kinevezett-e az igazgató. Naná, hogy az. Akkor is politikai kinevezett, ha az önkormányzat nevezi ki (valamilyen, gyakran elég álságos, választás vagy konzultáció után). A helyi közösség pedig boldog, ha a polgármesterük elősegíti a szegregációt – hallottam én már SZDSZ-es polgármesterről, iskolaigazgatóról, aki szigorúan megtiltotta, hogy a cigányok „felköltözzenek” és ott rontsák a levegőt. Elvégre neki a választóinak kell megfelelnie. Mire a cigány választók többségben lesznek, addigra iskola se lesz. Vagy halmozottan hátrányos iskola lesz. Az állami kinevezés nyilván nem számolja föl a szegregációt, de legalább nem teszi politikailag kötelezővé.

life-style.hu Vélemény

Bipoláris depresszió: trend vagy átok?

2011. áprilisában Michael Douglas megerősítette, hogy feleségét, Catherine Zeta-Jones-t bipoláris depresszióval kezelik egy meg nem nevezett klinikán. A „Google Trends” nevezetű, igen hasznos alkalmazás szerint ekkor a „bipolar” szóra keresők száma a szokásos háromszorosára ugrott. Babarczy Eszter írása.

life-style.hu Vélemény

Vidám amatőrök szexuális emlékei és az önkéntesség

Szemetet szedtünk egy hétvégén. Én nem, mert a ház körül és az utcában szoktam, a fiam nem, mert ő csak üvöltözésre szokott, viszont fogadott kínai fiam, aki egy évre jött Magyarországra, igen. Neki erősen ajánlott volt, több tucat más külföldi diákkal egyetemben. A Gödör elé vezényelték őket szombat délelőtt. Babarczy Eszter írása.

life-style.hu Vélemény

Abortusz és esélyegyenlőség

A kormány hoztam is - nem is megoldással próbálta meg csitítani KDNP-s koalíciós partnerét. A magzati élet védelmét ugyan belefoglaltuk új alkotmányunkba (amelynek hivatalos elnevezése alaptörvény), de nem kérdéses, hogy a közeljövőben az abortusz tiltása nem lesz napirenden. Babarczy Eszter írása.

Szegő Péter Vélemény

Babarczy: „ilyen szintű gátlástalanságot nem feltételeztem”

Babarczy Eszter eszmetörténész a sajtószabadság védelmében megtartott január 14-ei tüntetés egyik aktivistája volt, és az ugyanebből a célból megrendezendő következő, január 27-i tüntetés előkészítésében is kivette részét. Most azt állítja, a Bauer Tamással szűk egy éve lefolytatott vitában vitapartnerének lett igaza.

Babarczy Eszter Vélemény

Babarczy Eszter: felemelő lenne a tűzijáték elmaradása

A Medián felmérése szerint a megkérdezettek kétharmada nem akar tűzijátékot, 84 százalék hallott Dóczi-Tóth Eszternek a Facebook-on indított mozgalmáról – vagyis, hogy a megtakarított pénzt adjuk oda az árvízkárosultaknak. A kormány kapott egy szép feladványt. A tűzijáték elmaradása most, csak ezen az augusztus 20-án, a lehető leglátványosabb szimbóluma lenne annak, hogy a magyarok többségének igénye van szolidaritásának kifejezésére – vélekedik Babarczy Eszter.

Babarczy Eszter Vélemény

Babarczy Eszter: Jó hírek, rossz hírek

Trükkös volt ez a választási győzelmi beszéd, amennyiben a következő állítással fejezte be: „vincit voluntas tua”, „győz a te akaratod”. Keresztény nemzet leszünk, efelől nincs kétség, és kereszténységünket Orbán alapozza meg mintegy másodszor.

Bauer Tamás Publicisztika

Bauer Tamás: Őszödről és Kötcséről – másképp

Bauer Tamás Babarczy Eszter korábbi cikkére reagálva újfent kifejti: a Fidesz kétharmados többsége a magyar demokrácia alapjait veszélyeztetné. Szerinte „Orbán kötcsei beszéde olyan folyamatba illeszkedik, amely a magyar demokrácia visszaszorítására, gyengítésére, felszámolására irányul.”

hvg.hu Pro és Kontra

Babarczy Eszter és Bauer Tamás vitája a Fidesz kétharmadáról

Bauer Tamás hozzászólásában fölöttébb károsnak tartja a Fidesz kétharmados többségét a következő Parlamentben, ellentétben Babarczy Eszterrel, aki korábban a kétharmad előnyeiről írt. Babarczy válaszol Bauernek, kitartva előző cikkének állításai mellett. Mindkét írást az alábbiakban közöljük.

Babarczy Eszter Publicisztika

Babarczy Eszter: Miért előnyös a kétharmados Fidesz-győzelem?

A baloldali sajtó és a liberalizmust és parlamentáris demokráciát féltő elemzők szemében a rettegett kétharmad a minden áron elkerülendő eredmény a 2010-es parlamenti választáson. Ez a félelem érthető, de szerintem megalapozatlan. Mi több, kifejezetten előnyös lenne egy kétharmados Fidesz-győzelem.

Babarczy Eszter Publicisztika

Babarczy Eszter: Az ügyészség végre gőzerővel dolgozik

2009-ben és 2010-ben egyre gyorsuló ütemben kerülnek az ügyészség látókörébe és a nyilvánosság elé a minimum gyanús, de leginkább nyilvánvaló disznóságok. Az állampolgár lelkesedését a saját állama működése iránt ez persze még jobban lankasztja – ha ugyan volt még némi bizalom néhány különlegesen jóindulatú polgártársban a költségvetési pénzek sorsát illetően

Babarczy Eszter Vélemény

Babarczy Eszter Orbán évértékelőjéről - előtte és utána

Orbán beszéde nem hagyott kétségeket, a Jobbik meghozta azt, amit én magam, és gondolom sokan mások is, régóta vártak: a Fidesz visszatér egy európai demokráciában megengedhető retorikai keretek közé, és harcos pártból nyugodt erővé kíván válni. Ez a jelenlegi politikai erőtérből logikusan következik. Csak a fóbia, csak néhány nagyon rémült liberális értelmiségi irracionális félelme homályosíthatja el, hogy a politikai sakktáblán véges számú pozíció van. Ha a szélsőjobbot elfoglalta a Jobbik, akkor a Fidesz nem is tehet mást, mint hogy meghirdeti a megbékélés politikáját, és békepipát ajánl a tegnap még hazaáruló banditának nevezett polgártársaknak. Nem hagyhat most középen annyi helyet, hogy ott az MDF/SZDSZ meg tudjon telepedni.

1 2
Schiffer András: Rég láttam ilyen nevetségesnek és kaotikusnak a Fidesz kommunikációját

Schiffer András: Rég láttam ilyen nevetségesnek és kaotikusnak a Fidesz kommunikációját

Szabad Európa: Így működik a központosítás és cenzúra az MTI-ben

Szabad Európa: Így működik a központosítás és cenzúra az MTI-ben

Kína bekapcsolta a mesterséges Napját, 150 millió Celsius-fokot termel

Kína bekapcsolta a mesterséges Napját, 150 millió Celsius-fokot termel

Jön Tom Jones és Jamie Cullum

Jön Tom Jones és Jamie Cullum

Hajós András: Ha megáll az idő, azt arra kell használni, hogy újratervezzünk

Hajós András: Ha megáll az idő, azt arra kell használni, hogy újratervezzünk

Egyre több mindenre emlékszik a Szájer-buli szervezője

Egyre több mindenre emlékszik a Szájer-buli szervezője

Biden 100 napra maszkot rakna egész Amerikára, és leigazolta Faucit

Biden 100 napra maszkot rakna egész Amerikára, és leigazolta Faucit

Akár februárig is titkolhatják a pontos adatokat a szociális otthonok fertőzöttjeiről

Akár februárig is titkolhatják a pontos adatokat a szociális otthonok fertőzöttjeiről

A címlapról ajánljuk
Még több hír a METRO támogatásával