#Budapest Szíve

hvg.hu Vállalkozás

Visszakérheti az EU a belvárosra adott milliárdokat

Az EU vizsgálja, hogy megfelelően költötték-e el a Budapest Szíve nevű programhoz adott uniós milliárdokat. Elképzelhető, hogy végül visszakövetelik a pénzt, ha szabálytalanságot állapítanak meg. Az ügyben uniós jelzésekre Magyarországon is indult vizsgálat, de a majdnem egy éve tartó nyomozásnak egyelőre nincs gyanúsítottja – írja a VS.hu.

Gazdaság

Visszafizettetnék a Budapest Szíve Program uniós támogatását

Durva rendellenességeket találhatott az Európai Csalásellenes Hivatal az V. kerületi Város Szíve Programnál, mert a magyar legfőbb ügyésznek, illetve az Európai Bizottságnak is azt javasolták, hogy tegyenek lépéseket az ügyben. Az EB-nek azt írták, talán vissza kellene kérni a projektre nyújtott uniós támogatást.

MTI / hvg.hu Itthon

Népszava: Nyomozás indult a Budapest Szíve program miatt

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt nyomozást rendelt el a főváros és az V. kerület közös, uniós forrásokból létrehozott projektje, a Budapest Szíve programmal kapcsolatban a Fővárosi Főügyészség – írta csütörtöki számában a Népszava a hatóság közlésére hivatkozva.

MTI Ingatlan

Nem csökken az autóforgalom a Ferenciek terén

Hivatalosan is megkezdődött a főutca-beruházás második üteme, amelynek része a fővárosi Ferenciek tere és a Március 15. tér átépítése. A nyitórendezvényen a Belváros polgármester-helyettese azt mondta, hogy a Kossuth Lajos utca áteresztőképessége nem csökken az átépítések után.

Vállalkozás

Süttői kőben egyeduralkodó a Reneszánsz

Kalandos pályát futott be a Reneszánsz Zrt.: egyszer már majdnem csődbe ment, de végül elkerülte a felszámolást, ma pedig az ország legtöbbet foglalkoztatott kőfaragó vállalkozása. A süttői mészkőbányákkal rendelkező társaság az ország szinte minden fontosabb állami beruházásánál jelen van.

MTI Itthon

EB: még nem törtek pálcát a Budapest Szíve program felett

Az Index hírportál kedden egy európai bizottsági jelentéstervezetre hivatkozva azt írta, hogy Brüsszel az említett magyar projekt közbeszerzési eljárásának egy részét kifogásolja; a testület szerint irányított közbeszerzés folyt. Az EB közölte, hogy a a viszgálat még tart.

hvg.hu/MTI Világ

Index: milliárdos EU-bírságot kaphat Budapest

Összesen 1,8 milliárd forint uniós bírságot kaphat cégein keresztül a főváros és az V. kerületi önkormányzat a Budapest Szíve program közbeszerzési eljárása miatt - írja az Index.

hvg.hu Itthon

Bizonytalan a Roosevelt tér felújítása

Átnevezni már sikerült az egykori Roosevelt teret, a felújítása azonban nem lesz ilyen egyszerű. A tervek gyakorlatilag elkészültek, pénz azonban belátható időn belül csak akkor lesz a beruházásra, ha más beruházás elmarad, vagy ha átcsoportosítják a szükséges összeget.

MTI Itthon

Budapest Szíve projekt: eltérítik a Lánchídra igyekvő autókat

A Ferenciek tere 2013-ra tervezett felújításával folytatódik a Budapest Szíve program, és a Széchenyi tér közepén található zöld felületet is át szeretnék adni a gyalogosoknak, amit a Lánchídra hajtó autóforgalom elterelésével kívánnak elérni - mondta Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója szombaton. A Margit híd még hiányzó legfontosabb elemeinek átadására szeptember második hetében kerülhet sor.

MTI Itthon

Átadják a Budapest Szíve program két projektjét

A Budapest Szíve program több, egymással összefüggő elemből áll. A "Belváros új főutcájának kiépítése - I. ütem" elnevezésű projektet már korábban átadták, a "Hídfőterek és új pesti korzó kiépítése - I. ütem", illetve a "Reprezentatív kaputérség kiépítése - I. ütem" átadása péntek délután lesz.

MTI Itthon

A BKK tulajdonába kerül a Budapest Szíve Kft.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tulajdonába kerül a Budapest Szíve Nonprofit Kft., miután a Fővárosi Közgyűlés szerdán 19 igen szavazattal, 12 tartózkodás mellett, ellenszavazat nélkül elfogadta az erről szóló előterjesztést.

Király Dávid Itthon

Válságban a Budapest Szíve program? - A volt főépítész cáfol

Az új városvezetés szerint a Budapest Szíve projektet nehéz helyzetbe hozta, hogy az előző ciklusban a beruházás uniós támogatását más tartalomra kérték, mint ami a kiviteli szerződésben szerepelt, s emiatt az uniós támogatás is veszélybe került. Budapest volt főépítésze szerint azonban mindenben a szabályok szerint jártak el, és precíz eljárás esetében még akkor sincs veszélyben az uniós pénz, ha egyébként a rendszer hibás.

1 2
Kétszáz fős illegális bulit számolt fel a rendőrség Kolozsváron

Kétszáz fős illegális bulit számolt fel a rendőrség Kolozsváron

Összehangolt kibetámadás ért több magyar kormányzati portált

Összehangolt kibetámadás ért több magyar kormányzati portált

Hitelből finanszírozzák a veszteséget Gerendai Károly éttermei

Hitelből finanszírozzák a veszteséget Gerendai Károly éttermei

Még mindig Liam Neeson akciófilmje a legnépszerűbb

Még mindig Liam Neeson akciófilmje a legnépszerűbb

Minden idők legjobb digitális startjával rekordot döntött a Cyberpunk 2077

Minden idők legjobb digitális startjával rekordot döntött a Cyberpunk 2077

Guardiolához hasonlította Dárdait Matthäus

Guardiolához hasonlította Dárdait Matthäus

Putyin tagadja, hogy titkos palotája lenne a Fekete-tengernél

Putyin tagadja, hogy titkos palotája lenne a Fekete-tengernél

1,3 milliárd dollárra perelik Trump ügyvédjét rágalmazás miatt

1,3 milliárd dollárra perelik Trump ügyvédjét rágalmazás miatt

A címlapról ajánljuk