#EP-választás 2014

MTI Bűnügy

Próbára bocsátották a választási csalással vádolt diákot Szegeden

Bűnösnek találta, de három évre próbára bocsátotta a Szegedi Törvényszék azt az egyetemistát, aki hamis aláírásokat is leadott a tavalyi parlamenti választások kampányában – írta a szerdai Népszabadság. Az ítélet jogerős, mert sem a vádlott, sem az ügyész nem fellebbezett.

Kósa András - M. László Ferenc Itthon

"Ami Magyarországon most történik, az nem tarthat örökké"

Hiába örült a választások éjszakáján az Együtt-PM és a Demokratikus Koalíció is, valójában saját stratégiájuk bukott meg a május 25-i eredménnyel, hiszen egy darab új szavazót nem hoztak a baloldalnak – mondta a hvg.hu-nak adott interjújában Botka László. A pártot átmeneti jelleggel irányító politikus arról is beszélt, milyen felelőssége van az MSZP-nek, mi történik, ha egy „baloldali párt konformista", és mit gondol azokról, akik a háta mögött „Vaci Lacinak” gúnyolják.

Fazekas Zsuzsa Világ

Szélsőjobb-forgatag az EP-ben: akiknek a Jobbik nem elég szalonképes

Noha már az EP-választások éjszakáján megjelentek diagramok arról, miként fog kinézni az új Európai Parlament, milyen elosztásban ül majd a 751 bejutott képviselő, ám igazából még mindig folyik a sakkozás, illetve a küzdelem az újonnan bejutott pártok képviselőiért. Az Európa-szerte nagyarányú győzelmet arató szélsőjobb - élen a franciákkal - vérszemet kapott, s már saját frakciót akar. Ezzel az elmúlt öt év teljes EP-strukturája borulhat.

hvg.hu Itthon

Botka átvette az MSZP irányítását

Ideiglenesen a Botka László által irányított országos választási bizottság vette át a párt irányítását. Javában tart az MSZP szombati választmányi ülése, amelyen Mesterházy Attila leköszönő pártelnök beszámolóját vastapssal díjazták, de ő nem sokkal ezután felpattant a motorjára és távozott. Az MSZP előtt gyors választ igénylő, feszítő kérdések vannak: még a nyár elején dönteni kell a szövetségi politikáról az önkormányzati választásokon, és arról is, hogy szocialista képviselők visszaléptetésével juttasssák-e parlamenti frakcióhoz az Együtt-PM-et, illetve a DK-t.

Kósa András Itthon

„Társadalmi igény van rá” – Szétszedik az MSZP-frakciót?

Listán bejutott szocialistákat léptetnének vissza, hogy a helyükre DK-s, Együtt-PM-es képviselők kerüljenek, ez utóbbiak frakcióalakítása érdekében. Egy forrásunk szerint erre van „társadalmi igény”. Vannak MSZP-sek, akik már „egyéni menekülőutakat” keresnek.

hvg.hu Itthon

A baloldali válság okai: így fogyott ki az országból az MSZP

Miért nem volt képes még csak megszorongatni sem a baloldal áprilisban a Fideszt? Hogyan zsugorodott össze kispárttá egyes településeken az MSZP? Miért nem jutottak el a baloldal üzenetei a falvakba, a legszegényebbekhez? Miért tudott sikeres lenni a falvakban a Jobbik? Ki lesz a baloldal vezető ereje, és van-e még értelme május 25-e után a baloldali összefogásnak? Egy baloldalhoz köthető intézet kielemezte a választási eredményeket.

MTI Itthon

Itt a magyar EP-választás előzetes végeredménye

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) szerda este a külképviseleti szavazatok megszámlálása után megállapította a magyarországi európai parlamenti (EP-) választás előzetes végeredményét, ennek alapján a vasárnap éjszaka közölt mandátumelosztás nem változott.

hvg.hu Itthon

Horváth Csaba: Botka László lenne az ideális Mesterházy helyére

Horváth Csaba megerősítette, hogy a budapesti szervezetek le akarják váltani Mesterházy Attilát a szombati választmányi ülésen, mint mondta, egy ideiglenes elnökséget szeretnének felállítani, amely az önkormányzati választásokig vezetné a pártot. Arról, hogy ki lehetne ennek a testülenek a vezetője, Horváth azt mondta, Botka László szegedi polgármester tartja az ideálisnak.

MTI Világ

A francia szélsőjobb nem ül össze a Jobbikkal

Továbbra sem számol szövetségesként a Jobbikkal Marine Le Pen, a francia szélsőjobboldali, nacionalista Nemzeti Front (FN) elnöke, aki az európai parlamenti (EP-) választásokon elért sikere után frakciót igyekszik alakítani az unió parlamentjében.

MTI Itthon

EP-választás: Már csak a melbourne-i magyarokra várunk

Már csak egy külképviseletről, Melbourne-ből várja az Európai Parlament magyar tagjainak választásán leadott szavazatokat tartalmazó urnát a Nemzeti Választási Iroda (NVI). Végeredmény azonban csak péntekre lesz.

hvg.hu Itthon

Orbán nyitotta meg a nagy európai sakkjátszmát

A magyar miniszterelnök beszólásával megkezdődött az a nagy, összeurópai játszma, aminek a végén új Bizottságot választanak az EU ügyeinek intézésére. Idén először az európai pártcsaládok eljátszották, hogy valóban konkrét személyekről szól az EP-választás, e szerint a logika szerint pedig a tagállamoknak a néppárti Jean-Claude Junckert kellene bizottsági elnöknek jelölniük. A helyzet azonban sokkal bonyolultabb: egyrészt a szocialista jelölt sem adta fel a küzdelmet, másrészt a tagállamok vezetői is megtartanák maguknak a jogot, hogy megnevezzék Barroso utódját.

MLF Itthon

Ravasz trükkel ejtette túszul Mesterházy az MSZP-t

Nehéz helyzetbe hozta az MSZP-t az elnökség vasárnapi akciója. Mesterházy Attila előtt volt egy másik, könnyebben járható út is, de a pártelnök nem ezt választotta. Megnéztük, mivel jár a párt szabályai szerint, ha a vezetőség felajánlja a lemondását. Még ha bukik is Mesterházy, fennáll a kockázata annak, hogy a párt „kétfejű” lesz.

hvg.hu Itthon

Rogán: A választók megbüntették a Tavares-jelentést

Az EP-választások eredményét értékelték hétfőn kora délután a parlamentben. Rogán Antal szerint a 21 magyar képviselőnek egységesen kellene védenie a rezsicsökkentést, Harrach Péter gyurcsányozott egy kicsit, Balczó Zoltán pedig annak örült, hogy a kémügy sem tudta megtörni a Jobbik erejét. A szocialisták és az LMP messzire elkerülték a választások témáját.

hvg.hu Itthon

"Szombaton a választmány biztosan elzavarja Attilát"

A vasárnapi csúfos vereség után a szocialista párt „lélektanilag” készen áll leváltani Mesterházy Attilát és csapatát, ám a váltáshoz szükséges ellenjelölt még mindig nincs meg, a jelenlegi pártelnök szorosan a kezében tartja a gyeplőt – állítják a hvg.hu forrásai. Ráadásul a még mindig jelentős tagsággal rendelkező budapesti szervezet Molnár Zsolt lemondásával szétesett. Hiába is váltják Mesterházyt, frakcióvezetőként ő marad az MSZP egyik legbefolyásosabb politikusa.

1 2 3 4 5 6 7
Betiltanák az Európai Unióban az arcfelismerő rendszerek használatát a köztereken

Betiltanák az Európai Unióban az arcfelismerő rendszerek használatát a köztereken

A magyar háztartások halmozták fel arányaiban a legtöbb államadósságot az unióban

A magyar háztartások halmozták fel arányaiban a legtöbb államadósságot az unióban

Anglia 45 percig focizott, ennyi elég volt a csehek ellen

Anglia 45 percig focizott, ennyi elég volt a csehek ellen

900 lóerővel támad a Brabus-féle Mercedes G-osztály

900 lóerővel támad a Brabus-féle Mercedes G-osztály

Dobszay János: Melegjogi közelmúlt-idézés Szájer Józseffel

Dobszay János: Melegjogi közelmúlt-idézés Szájer Józseffel

Schmitt Pál plagizálása tett be a mostani ellenzék államfőválasztási reményeinek

Schmitt Pál plagizálása tett be a mostani ellenzék államfőválasztási reményeinek

Testileg és lelkileg is nagyon megviselte Szoboszlait a sérülése

Testileg és lelkileg is nagyon megviselte Szoboszlait a sérülése

13 uniós ország ítélte el a magyar homofóbtörvényt

13 uniós ország ítélte el a magyar homofóbtörvényt

A címlapról ajánljuk
Még több hír a VOLKSWAGEN támogatásával