#Együtt 2014

hvg.hu Itthon

Oszkó Pétert visszavárják az Együtt politikusai

Az Együtt több vezető politikusa is úgy nyilatkozott a 24.hu-nak, hogy szívesen látnák, ha Oszkó Péter, a Bajnai-kormány minisztere visszatérne a politikába, akár új párt alapításával. Az egykori miniszter ritkán rejtette véka alá véleményét, ezúttal azonban óvatos volt.

MTI/hvg.hu Itthon

"Kétes hírű vállalkozó" - betámadta a PM a Gyurcsány-pártot

A Párbeszéd Magyarországért a választási bizottsághoz fordult Komáromban, mert szerintük a DK jogosulatlanul használja plakájtain a logójukat. A PM közölte: nem támogatnak olyan listát, amelyet egy kétes hírű vállalkozó vezet. A DK szóvivője szerint az Együtt bocsátotta rendelkezésükre a logót, ezt azonban az Együtt cáfolja.

hvg.hu Itthon

Bajnai Gordon nem lesz parlamenti képviselő

Felajánlotta lemondását az Együtt 2014 teljes vezetősége, a tisztújítást a májusi EP-választás utánra tervezik – közölte az atv.hu egy meg nem nevezett forrásra hivatkozva. Bajnai az Origo szerint azt mondta, hogy átadja majd parlamenti helyét valaki másnak.

hvg.hu Itthon

Lemondták a vihar miatt a baloldali nagygyűlést

A Budapestre közelítő vihar és a már most is erős széllökések miatt a kormányváltó szövetség szervezői úgy döntöttek, nem kockáztatják senki testi épségét: a Szabad sajtó útjára ma, 15.00 órára tervezett rendezvényüket lemondták.

hvg.hu Itthon

Nagy hajrával kerülhetnek a szavazólapra a megtévesztő nevek

Két, a neve miatt sokat emlegetett kis párt megtöbbszörözte jelöltjei számát az aláírásgyűjtés utolsó napján, ami lehetőséget adhat nekik az országos lista állítására. Az igazi Összefogás és a hivatalos Együtt 2014 okozhat némi kavarodást.

hvg.hu Itthon

Együtt, keresztény, szocdem – kavart okozhatnak a hasonló pártnevek

A szociáldemokrata és a keresztény a legnépszerűbb jelző az áprilisi választásokra készülő pártok közt, ami okozhat némi zavart, ha mindenki el is tud indulni. A legnagyobb kellemetlenség Bajnai Gordon pártját érheti, de a volt monoki polgármester Összefogás nevű pártja is elhalászhat néhány voksot a baloldali összefogás elől.

hvg.hu Itthon

Bajnai: Felmerült, hogy visszalépek

Az Együtt-PM hozta a legnagyobb áldozatot annak érdekében, hogy összejöhessen az ellenzéki összefogás, ő maga is nehéz szívvel hozta meg a döntést – mondta a vs.hu-nak Bajnai Gordon, aki ezért „majdnem leiratkozott a közös listáról”. Most már viszont a kormányváltásra koncentrálni, mert „időrendben” az az elsődleges cél, szerint úgyis minden a kampányban fog eldőlni. A paksi bővítést viszont Orbán cinikus alkujának nevezte.

MTI Itthon

Fodor Gábor: semmilyen sértődöttség nincs bennünk

A Magyar Liberális Párt (MLP) úgy készül, hogy az áprilisi választás után három fővel önálló frakciót alakít majd a parlamentben – mondta a szervezet vezetője az MTI-nek adott interjújában. Fodor Gábor arról is beszélt, hogy semmilyen sértődöttség nincs bennük azért, mert a szeptemberi ellenzéki egyeztetéseken az MSZP és az Együtt-PM még elutasította a "kinyújtott kezünket". Véleménye szerint a múlt héten megkötött ellenzéki összefogás révén nem csak arra lesznek képesek, hogy közösen kampányoljanak, de arra is, hogy egy kedvező választási eredmény után – a meglévő különbségek ellenére – közösen kormányozzanak.

hvg.hu Itthon

Bajnaiék nyilvánosságra hozták a vágatlan kislétai videót

Facebook-oldalán közölte a vágatlan kislétai videót az Együtt 2014, miután a köztévé hétfő esti híradójában név nélkül, de arcát vállalva nyilatkozott egy közmunkás, aki állítása szerint a videó egyik szereplője, és azt mondta, a videó készítői tízezer forintot fizettek neki azért, hogy a kamera előtt elmondja az előre megbeszélt szöveget. Az Együtt–PM feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen, hivatali hatalommal való visszaélés gyanúja miatt, a közmunkást azonban áldozatnak tekinti, és nem indít pert ellene. A pártszövetség a Magyar Televízióhoz is fordul kifogással, a kiegyensúlyozott tájékoztatás követelményének megsértése miatt. Amennyiben nem adnak ennek helyt, a szövetség a Médiatanács elé viszi az ügyet.

MLF Itthon

Fontos dolgokon rágódhatnak ma a szocialistáknál

Bevegyék-e az ellenzéki összefogásba Gyurcsány pártját? Ha igen, akkor kihagyható-e Gyurcsány? Készítsenek-e mégis közös listát Bajnaiékkal, és ha igen, ki legyen a miniszterelnök-jelölt? Kik kerüljenek be abba a testületbe, amely a választásokig irányítja az MSZP-t? Akár ezek a kérdések is előkerülhetnek a szocialisták szombati értekezletén, ahol Bajnai Gordon is tiszteletét teszi.

hvg.hu Gazdaság

Marad a Fidesz, maradnak a "büntető jellegű" adók is

A Fast Market Research a jövő évi választások eredményét és annak következményeit ecsetelő jelentést tett közé, melyben arra számítanak, hogy a 2014-es választásokon a Fidesz marad hatalmon, a politikai irány hasonló lehet, a büntető jellegű vállalati adók pedig tovább folytatódnak. A háztartásokat ugyanakkor a Fidesz "sértetlenül" hagyhatja, nem valószínű, hogy lesznek további költségvetési megszorítások és lakossági adóemelések.

K.Á. Itthon

A parlament helyett a Facebookban bíznak az új magyar mozgalmak

Nem bíznak a politikai intézményekben, rendkívül pesszimisták, de politikailag extrém mértékben aktívak azok a Facebook-felhasználók, akik a különféle új ellenzéki mozgalmak oldalait követik. A Political Capital és a brit Demos UK közös kutatásából kiderül, hogy az interneten aktív választók leginkább Bajnai Gordon köré tömörülnek, és még a Kétfarkú Kutya Párt hívei is nagyobb arányban mennének el szavazni, mint az átlag magyar.

hvg.hu Itthon

Bajnai: miniszterelnök leszek

Bajnai Gordonnak kételyei vannak afelől, hogy Gyurcsány Ferenc valóban a baloldal győzelmét tartja-e szem előtt, vagy csak azt, hogy a Demokratikus Koalíciót a parlamentbe juttassa a jövő évi választásokon – derül ki a Bajnai által az Origónak adott interjúból, amelyben a volt kormányfő kijelentette, hogy jövő ilyenkorra már miniszterelnök lesz.

1 2
Megtalálták és cumiból megtetették a tigrist, amellyel együtt menekült egy férfi a letartóztatás elől

Megtalálták és cumiból megtetették a tigrist, amellyel együtt menekült egy férfi a letartóztatás elől

Egy 50 éves emlék került elő a metrófelújítás során a Belvárosban

Egy 50 éves emlék került elő a metrófelújítás során a Belvárosban

Balassagyarmat fideszes polgármesterének sem tetszik a bérlakásokról szóló javaslat

Balassagyarmat fideszes polgármesterének sem tetszik a bérlakásokról szóló javaslat

A Hamász vezetőjének otthonát bombázták éjjel

A Hamász vezetőjének otthonát bombázták éjjel

Zöld rendszámot kapnak az elektromos motorok

Zöld rendszámot kapnak az elektromos motorok

Kiszáll az MNB saját corvinusos képzéséből

Kiszáll az MNB saját corvinusos képzéséből

Kutyák segítenek felkutatni egy veszélyeztetett teknősfaj egyedeit – videó

Kutyák segítenek felkutatni egy veszélyeztetett teknősfaj egyedeit – videó

Kerékpárost gázolt halálra egy személykocsi a 33-as főúton

Kerékpárost gázolt halálra egy személykocsi a 33-as főúton

A címlapról ajánljuk