#Független Rendőr Szakszervezet

Csikász Brigitta Itthon

Két bőrönd étel a szülőktől – így boldogulnak a fiatal rendőrök

Az első Orbán-kormány idején megnyomták a rendőrök fizetését, utána azonban elfeledkeztek a testületnél dolgozókról. A szocialista kormányzás idején volt az utolsó, 2-3 százalékos béremelés, azt követően viszont a folyamatosan emelkedő garantált bérminimum miatt egyre több hivatásos szorult támogatásra, 2013-ban már az állomány tíz százaléka tartozott ide. Idén január elsejétől 24 ezer forint bérkiegészítés jár a tiszthelyetteseknek. Ettől az átfogó kép nem lett sokkal rózsásabb: miközben az egyik kézzel adnak, a másikkal elvesznek a rendőröktől.

hvg.hu Itthon

Betonfalakon át erőlteti Pintér az iskolarendőrség felállítását

Több mint egy éve sikertelenül próbálja létrehozni Pintér Sándor az iskolarendőséget. Tavaly tervbe vette, hogy az oktatási intézményekbe irányított rendőrök akár testi kényszert is alkalmazhassanak a rossz, törvényszegő diákokkal szemben, idén már arról beszélt, hogy az iskolaőrök a tanárokhoz hasonlóan a tantestület tagjai kellene legyenek. Ám a belügyminiszter eddigi ötletei elvéreztek, legutóbb a Budapestre szerencsétlenül kiírt iskolarendőri pályázat volt eredménytelen. Közben Pintér a pedagógus-szakszervezetekkel, a kormánypártok két erős emberével, Pokornival és Hoffmannal, illetve az ombudsmannal is megküzdött az elképzeléseiért, a viták most újranyílnak.

Faigl Zoltán Itthon

Hoffmannék szerint a rendőr fellépése sem zárható ki a nevelésből

Az ellenszegülő diákot meg is bilincselheti a rendőr, ha tanítási idő alatt az utcán nem tudja hitelt érdemlően bizonyítani, hogy jogosan van távol az iskolától. A vélemények megoszlanak, abban azonban nagy az egyetértés, hogy a törvény betarthatatlan lesz. A Belügyminisztérium egy még el sem készült, és nem erre a célra létrehozott információs adatbázisra építené az intézkedést.

Csikász Brigitta Itthon

Pintér Belügye megbünteti a szakszervezeteket

A szakszervezetek ellehetetlenítését szolgálja érdekvédők szerint az, hogy a Belügyminisztérium leállíttatta a rendőrségi munkavállalók szakszervezeti tagdíjának levonását a Magyar Államkincstárnál – tudta meg a hvg.hu.

hvg.hu Itthon

Nem használhatnak saját mobilt szolgálatban a rendőrök, az FRSZ tiltakozik

A közterületen, fogdában, előállító egységben végzett szolgálat során az egyenruhát viselő rendőr magántulajdonú mobiltelefont nem tarthat magánál – derül ki a rendőrség 2011. szeptember 30-án hatályba lépő szolgálati szabályzatából, amely ellen a Független Rendőr Szakszervezet határozottan tiltakozik.

hvg.hu Itthon

Orbán-demokrácia: megakadályozzák, hogy tüntethessenek a rendőrök?

Nem vehetnek részt a csütörtöki tüntetéseken a rendőrök, mivel az Országos Rendőr-főkapitányság június 16-ra fokozott közbiztonsági ellenőrzést rendelt el ország egész területére – állítja a Független Rendőr Szakszervezet, amely egyben tiltakozik az „alattomos intézkedés” ellen.

MTI Világ

Nyugdíjügy: az Európai Bizottsághoz fordult a Független Rendőr Szakszervezet

Az Európai Bizottság alapvető jogokért felelős biztosához fordult a Független Rendőr Szakszervezet (FRSZ) az öregségi korhatár alatti nyugdíjasok jogainak védelmében. A szervezet egyidejűleg tiltakozik a hivatásos állomány alapvető emberi jogainak korlátozása ellen, mert a csütörtökre meghirdetett demonstráció idejére információjuk szerint a teljes állományt berendelték szolgálatteljesítésre - közölte az FRSZ szerdán.

MTI Itthon

FRSZ: HIV-fertőzött fogvatartott köpött le egy rendőrt

Vérrel köpött le egy HIV-fertőzött férfi egy rendőrt a Nyírbátori Őrzött Szálláson; az eset még november közepén történt, a rendőr az előzetes vizsgálat alapján nem kapta el a halálos kórt, de a végleges eredményre összesen hat hetet kell várnia – mondta el Kiss János István, a Független Rendőr Szakszervezet régióelnöke pénteken.

hvg.hu Itthon

Állandóan ellenőrzik a budapesti rendőröket

Soha nem látott méreteket öltött a budapesti kerületi kapitányságokon az egyenruhások ellenőrzése, a hvg.hu információi szerint naponta 16-18 vizsgálatot kell a végrehajtani. Ezzel a Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a munka hatékonyságán szeretnének javítani. Csakhogy az egyik szakszervezet éppen amiatt emelt szót, hogy forró nyomos üldözésből tartották vissza a rendőröket a belső ellenőrök.

hvg.hu Itthon

Büntetheti-e a rendőröket civil parkolási társulás?

A KRESZ módosítását kezdeményezte a belügyminiszternél a Független Rendőr Szakszervezet azért, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság minden autója ingyenesen parkolhasson a főváros útjain. Jelenleg ugyanis a megkülönböztető jelzés nélküli szolgálati járműveknek parkolójegyet kell váltani, míg a testület más autóinak nem. A szakszervezet szerint egy civil parkolási cég nem is büntethetné a feladatukat végző rendőröket.

Nyugdíjas orvosok foglaltak el egy bezárt kórházat Olaszoszágban - videó

Nyugdíjas orvosok foglaltak el egy bezárt kórházat Olaszoszágban - videó

Kétezer forintért ön is horgolhat üldögélő Bernie Sanders babát

Kétezer forintért ön is horgolhat üldögélő Bernie Sanders babát

Nem jellemző Európában a magyar kormányzati titkolózás a járvánnyal kapcsolatban

Nem jellemző Európában a magyar kormányzati titkolózás a járvánnyal kapcsolatban

Eladó egy szinte nem is létező ritkaság, egy kombi Mercedes S-osztály

Eladó egy szinte nem is létező ritkaság, egy kombi Mercedes S-osztály

Megkérdezte, miért tartóztatják le a tüntetőt, az orosz rendőr hasbarúgással válaszolt

Megkérdezte, miért tartóztatják le a tüntetőt, az orosz rendőr hasbarúgással válaszolt

Meghalt a legendás amerikai tévés, Larry King

Meghalt a legendás amerikai tévés, Larry King

A külföld is kiállt Navalnij mellett

A külföld is kiállt Navalnij mellett

Veszélyben az osztrák oltási terv

Veszélyben az osztrák oltási terv

A címlapról ajánljuk