MTI/hvg.hu Itthon

Sikkasztással megvádolták, de megúszhatja a börtönt Gömöri Zsolt volt paraelnök

Felfüggesztett börtönt és pénzbüntetést javasol az ügyészség Gömöri Zsolt, a paralimpiai bizottság korábbi elnöke ellen. A Gömöri végtörlesztését érintő hűtlen kezelésre nem volt bizonyíték, sikkasztás és hamis magánokirat felhasználása miatt viszont vádat emeltek. A vád szerint Gömöri jogtalanul kifizetett közvetítői jutalékokon keresztül folyatta ki a pénzt az érdekkörébe tartozó cégeknek.

hvg.hu Itthon

Sikkasztás gyanúja miatt nyomoznak Gömöri Zsolt után

A Magyar Paralimpiai Bizottság korábbi elnökével szemben sikkasztás gyanúja miatt nyomoz a Nemzeti Nyomozó Iroda. Gömöri még három évvel korábban hárommillió forint támogatást kapott Deutsch Tamás javaslatára, melyet devizahitelének kiváltására fordított.

Gergely Zsófia Itthon

Zsebből előlegezte meg saját támogatását Gömöri

Gömöri Zsolt adott kölcsön három millió forintot saját szervezetének, a Magyar Paralimpiai Bizottságnak, hogy vissza nem térítendő támogatásként ugyanezt mint munkavállaló megkaphassa hitele végtörlesztéséhez – tudta meg a hvg.hu. A parasportolók szervezetének másképp nem is lett volna pénze a hitelkiváltásra. A korábbi elnök kérdésünkre elismerte a tranzakciót, amit azzal magyarázott, hogy a „forrásszegény időszakban”, maga is barátoktól kölcsönkérve segítette ki saját szervezetét.

Gergely Zsófia Itthon

7,2 millióba fájt a paralimpikonok „méltó” gálavacsorája

Elismerte a Magyar Paralimpiai Bizottság, hogy több mint 1 millió forintért bérelte ki az Iparművészeti Múzeumot a gálavacsorával egybekötött közgyűlésre, további 1 millió volt a technikai költség, és több mint 2 millió a menü. Összesen 7,25 millió forintba került a rendezvény, amivel szerintük a paralimpikonokat ismerték el. A szerződéseket nem akarják kiadni, állítják, elvitték a nyomozók.

hvg.hu Itthon

Újabb ügyben lehet gyanúsított a volt paraelnök

Lezajlott egy adatvédelmi vizsgálat a Gömöri Zsolt által nyilvánosságra hozott levelezés ügyében. Megállapították, hogy a paralimpiai bizottság volt vezetője jogalap nélkül hozta nyilvánosságra azoknak a személyes adatait, akiket az ellene folytatott kampánnyal vádolt. Ezzel párhuzamosan egy rendőrségi vizsgálat is folyik az ügyben, a Magyar Nemzet szerint könnyen gyanúsítás lehet a vége.

hvg.hu Itthon

Pásztory az új paraelnökről: Korábban azt mondta, nem pályázik

Deutsch Tamás, az elnökség, valamint a Magyar Paralimpiai Bizottság valamennyi munkatársa maradt a pozíciójában, ezért Pásztory Dóra paralimpiai elnök csalódott az új elnök megválasztása körüli folyamatok miatt. De leginkább azt sajnálja, hogy az ellentábor nem talált megfelelő jelöltet Szabó Lászlóval, Deutsch egykori sportminisztériumi beosztottjával szemben, aki néhány hete még azt ígérte, nem indul el a pályázaton. Később Deutsch Tamás reagált Pásztory véleményére.

MTI / hvg.hu Itthon

Deutsch volt beosztottja lett a paraelnök

Szabó László kommunikációs szakembert, Deutsch Tamás egykori helyettes államtitkárát választották meg elnöknek a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) hétfői rendkívüli tisztújító közgyűlésén.

MTI Itthon

Szabó László indul az MPB elnöki posztjáért

Szabó László, a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetségének (FODISZ) vezetője indul a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöki posztjáért a szervezet hétfői rendkívüli közgyűlésén.

hvg.hu Itthon

Gyanúsított lett Gömöri Zsolt volt paraelnök

Hűtlen kezelés gyanújával hallgatott ki a rendőrség egy személyt pénteken a Magyar Paralimpiai Bizottság ügyeivel összefüggésben. Az illető szabadlábon védekezhet. Az Mno.hu értesülése szerint az illető Gömöri Zsolt, a bizottság volt elnöke.

OS Itthon

MSZP: Deutsch Tamás ideiglenes elnöknek is méltatlan

Nem tartja megfelelőnek a szocialista párt Deutsch Tamást a Paralimpiai Bizottság alelnökét arra, hogy átmenetileg ellássa az elnöki teendőket - írta közleményében az MSZP részéről Kunhalmi Ágnes, a sportért is felelős Kulturális bizottság alelnöke.

Gergely Zsófia Itthon

Gömöri már megválasztása napján a hitelét intézte

A Magyar Paralimpiai Bizottság elvesztette a paralimpikonok bizalmát – már hetekkel ezelőtt erre jutott a szervezet felügyelőbizottsága, csakhogy a jelentésük ilyen kényes részeit egyszerűen kozmetikázva hozták nyilvánosságra. A hvg.hu viszont megszerezte a teljes vizsgálati jelentést, amiből az is kiderül: amint főállású elnök lett, Gömöri Zsolt még aznap be is adta a kérelmet, hogy kéri a munkáltatótól járó 3 milliót a végtörlesztéséhez – így tudta le rekordgyorsasággal, a törvényes határidő legutolsó napján a hitelét.

Dercsényi Dávid Sport

Pásztory Dóra: "Ne kapkodjunk!" - Gömöri lemondásáról

Maga Pásztory Dóra is meglepődött, amikor megjelent, aláírt egy nyílt levelet a Magyar Paralimpiai Bizottsággal kapcsolatban - ezt egy Facebook-bejegyzésében tisztázza. A beszélgetésünk alatt dőlt el, hogy lemondott Gömöri Zsolt elnök - Pásztory arról is nyilatkozott a hvg.hu-nak, hogy mire kell odafigyelni a következő vezetésnek.

1 2 3
Becsempészi a Google a Stadia játékait az iPhone-okra

Becsempészi a Google a Stadia játékait az iPhone-okra

Magyar is van Elena Ferrante kedvenc szerzői között

Magyar is van Elena Ferrante kedvenc szerzői között

A kormány válasza George Clooney interjújára: Soros

A kormány válasza George Clooney interjújára: Soros

Kicsivel 8 millió forint felett startol itthon a Corolla-alapú Suzuki Swace

Kicsivel 8 millió forint felett startol itthon a Corolla-alapú Suzuki Swace

Müller Cecília: Szerdán dönt a kormány a járványügyi korlátozásokról

Müller Cecília: Szerdán dönt a kormány a járványügyi korlátozásokról

Radar360: Helyzet van a választási törvény és George Clooney körül

Radar360: Helyzet van a választási törvény és George Clooney körül

Hivatalos: Joe Biden nyert Pennsylvaniában is

Hivatalos: Joe Biden nyert Pennsylvaniában is

121 települést ad át Örményország Azerbajdzsánnak

121 települést ad át Örményország Azerbajdzsánnak

A címlapról ajánljuk