szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) volt vezetője 17,5 millió forintos jutalmat kapott a 2012-es londoni olimpia után - derítette ki az Átlátszó.hu.

Gömöri Zsolt kapta messze a legnagyobb, 17,5 milliós jutalmat a paralimpiai elnökségi tagok közül a 2012-es londoni olimpia után - közölte az Átlátszó.hu.

A jutalmakról szóló adatok azt követően kerültek nyilvánosságra, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) korábban nem akarta elárulni, mennyi jutalmat fizettek ki közpénzből a paralimpiai bizottság vezetőinek, de egy állampolgár az Átlátszó.hu segítségével a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordult, amely kötelezte a MOB-ot az adatok kiadására.

Az oknyomozó portál szerint 2008 és 2010 között ketten kaptak eredményességi támogatást, Keserű József sportszakember 2008-ban 275 ezer forintot, 2010-ben pedig 234 400 forintot. Mellette Szekeres Pál 2010-ben sportolóként 234 400 forintot, sportszakemberként pedig 71 600 forintot kapott. Később, 2013 és 2015 között egyetlen elnökségi tagnak sem fizettek ki sem eredményességi támogatást, sem jutalmat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Durván megnő a termelői piacok ára, ha uniós pénzt adnak rá

Durván megnő a termelői piacok ára, ha uniós pénzt adnak rá

Megroggyant a forint, de kell emiatt aggódni?

Megroggyant a forint, de kell emiatt aggódni?

Jogszerűen lőtték le az Újpesten rendőrökre támadó késelőt a vizsgálat szerint

Jogszerűen lőtték le az Újpesten rendőrökre támadó késelőt a vizsgálat szerint