#Gundel

Gundel Károly díj 2014
 

Gundel Károly díj 2014

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete 2013. szeptemberében, születésnapjának 130. évfordulóján alapított szakmai díjat egykori elnőke, a magyar vendéglátás ikonikus alakja, Gundel Károly emlékére. A díjat első ízben az idén adják át.

hvg.hu hvg.hu

Az egri panel pincéjéből a Costes asztaláig
 

Az egri panel pincéjéből a Costes asztaláig

Garázsban kezdte, de ma már a svájci Emmentalhoz hasonló vidéki régió létrehozásán dolgozik Sándor Tamás bükki kézműves sajtkészítő, aki a legmenőbb vendéglőknek szállít. Egy kiégett autó majdnem hazavágta vállalkozását, és hogy milyen kár lett volna, abból is leszűrhető, hogy hegyvidéki sajtját a műfaj svájci nagymesterei is a sajátjukkal teljesen egyenrangúnak ismerik el.

Molnár Csaba Molnár Csaba

Mire jó egy Michelin-csillag?
 

Mire jó egy Michelin-csillag?

Egyáltalán számít az, hogy Magyarországon csak kettő van? A portugál Miguel Rocha Vieira mesterszakács nem csak a Costesnek hozta el a legmagasabb gasztronómiai elismerést, hanem Budapestnek is. Amióta a magyar főváros is látható a magaskonyha térképén, azóta igényesebb a szakma is. Bárcsak a szakácsképzésről is elmondhatnánk.

Rác András Rác András

Íme, a legkiválóbb hazai márkák!
 

Íme, a legkiválóbb hazai márkák!

A Videoton és a Herendi lettek idén a legkiválóbb hazai márkák a MagyarBrands kutatása szerint. A tradíció, a tulajdonosi összetétel, a menedzsment, a foglalkoztatás, a reputáció, az identitás és az ismertség szempontjából értékelték a vállalatokat.

MTI MTI