Tóth Richárd Itthon

Tudják, hogy esélytelen, a Fidesz mégis megpróbálja tönkretenni

Észérvek helyett erőből nyomta le a kormánypárt a józsefvárosi időközi polgármester-választást megelőző kampányt. Hódmezővásárhely után nem fér bele még egy meglepő vereség, országos ügy lett egy helyi választásból. Győri Péter küzdött és megpróbálta összeterelni az ellenzéki tábort. Helyzetjelentés Józsefvárosból.

HVG Itthon

Az ellenzéki jelölt sem fogadna saját magára, hogy legyőzi a Fideszt Józsefvárosban

De ha lenne rá pénze, azt sem fogadásra költeni, sokkal inkább a kampányára. A VIII. kerületben vasárnap tartanak időközi választást, Kocsis Máté székéért a fideszes alpolgármester, Sára Botond, valamint a független, de az ellenzék által támogatott Győri Péter küzd. Utóbbi a HVG Portréjában szerepel a legfrissebb lapszámban. Ajánló.

Tóth Richárd Itthon

Kocsis Máté helyére pályázik, de országos üzenetet küldene a "józsefvárosi Márki-Zay"

Kocsis Mátét elszólította az országos politika, így a Fidesz frakcióvezetőjévé előlépett politikus kénytelen megválni a VIII. kerület polgármesteri posztjától. Az ellenzék baloldali pártjai az áprilisi pofonból tanulva összefogtak, és beálltak egy civil jelölt mögé. Választottjuknak, Győri Péternek nehéz dolga lesz, de ő optimista. Az neki már bőven elég, ha jelöltségével megtanulják azt a pártok, hogy együtt kell dolgozniuk.

MTI Itthon

Felmérés: alig érinti a közfoglalkoztatás a hajléktalanokat

A Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI) felmérése szerint a hajléktalanoknak között egyre kevesebb embernek van rendszeres munkája, az országosan megkérdezett tízezer hajléktalan közül pedig mindössze 334-en jutottak az év elején közfoglalkoztatáson keresztül jövedelemhez.

MTI Itthon

Vidéken egyre több a hajléktalan

A hajléktalanok háromnegyede vidéken él - számoltak be a Menhely Alapítvány munkatársai szerdai budapesti sajtótájékoztatójukon, amelyen az idei, február 3-án készített kutatásuk eredményeit ismertették. A Menhely Alapítvány munkatársai szerint az idei felmérés adataiból kitűnik, hogy egyre mélyebb a nyomor, egyre kilátástalanabb a szegények sorsa.

1 2

A címlapról ajánljuk