Vass Péter hvg360

Baszkföldön sem hajlandó mindenki felejteni és megbocsátani az ETA-nak

Több könyv és film is készült nemrég Spanyolországban a Baszkföld függetlenségéért terrorista eszközökkel is harcoló ETA-ról, illetve a véres múlttal leszámolni képtelen baszk társadalom megosztottságáról. Az HBO sorozata már a bemutatása előtt komoly indulatokat váltott ki az egykori áldozatok hozzátartozói között.

Czeglédi Fanni - Csatlós Hanna - Vándor Éva Kult

Mi lesz velünk fesztiválok nélkül?

Egy teljes hónap még hátra van a nyárból, de ha eddig reménykedtünk abban, hogy idén még kifesztiválozhatjuk magunkat, a kormány e heti döntésével ez is elszállt. Nem adjuk azonban fel, nem hagyjuk, hogy az augusztus egy kulturális fekete lyuk legyen. Összeszedtünk néhány programpontot, amely a nyári szabadidő értelmes eltöltését szolgálhatja.

Balla István Kult

Két hónapig úgy járt dolgozni, hogy titkolta a Vágó Istvánnál nyert millióit

Egyetlen játékos nyert Magyarországon fődíjat a klasszikus Legyen Ön is milliomos!-ban, ő pedig úgy látja, borzasztó egyszerű felkészülni egy műveltségi vetélkedőre, és a titkot is elárulja. A ma már nyugdíjas köztisztviselőt, Cserey Gábort kérdeztük, mit csinált a nyereménnyel, miért fontos a lexikális tudás, és hogy csalt-e az angol kollégája, akit a bíróság ítélt el, miután elvitte az ottani kvíz főnyereményét.

Czeglédi Fanni Kult

Ha a felnőttek világában próbálsz eligazodni, hogyan maradhatnál gyerek?

A showbiznisz gyermekei című dokumentumfilm eredeti fotók, interjúk és archív felvételek segítségével igyekszik körbejárni, mit jelent forgatásokon, fotózásokon, és kamerák kereszttüzében felnőni. A rendező korábban maga is gyerekszínész volt, de első kézből szerzett tapasztalataival nem tolakszik az előtérbe, helyette többek között Milla Jovovich, Evan Rachel Wood, Henry Thomas és Mara Wilson beszélnek a történeteikről a felemás végeredményű filmben.

Balla István Élet+Stílus

Tényleg meg lehet nyerni köhögéssel a Legyen Ön is milliomost?

Háromrészes minisorozat látható az HBO-n arról a 2001-es angliai esetről, amikor egy játékos társaival együtt meghekkelte a népszerű kvízműsort, és megnyerte a fődíjat. Az egymillió fontot végül nem kapta meg, mert a bíróság elítélte csalásért. A Legyen Ön is milliomos magyar arca, Vágó István szerint a műsorvezetőnek el kellett volna bizonytalanítania a játékost, a játékmesteri szereppel kapcsolatban pedig Simicska jelzőjét emlegette.

HBO GO

10 progresszív sorozat, ami mindent megváltoztatott

A streaming-szolgáltatók indulásával és megerősödésével a sorozatok terén is óriási lett a merítés és a választék – a könnyű elérhetőség mellett. Az online videótárakban a folyamatosan megjelenő új szériák mellett párhuzamosan elkezdünk akár három másikat is, nem ritkán olyat, ami már befejeződött, a 90-es évek vége óta megerősödő minőségi sztenderdek miatt pedig már az újranézés sem bűncselekmény. Alább az HBO GO kínálatából válogattunk és teszünk javaslatokat, de a lista személyes ízlésünket tükrözi.

HVG360 hvg360

Stream360: Miért nem vicces az Űrhadosztály?

És mi az az HBO Max? Ezekre a kérdésekre is válaszokat adunk heti streaming ajánlónkban. Megnéztük a Netflix nagy dobásnak szánt új vígjátéksorozatát és az HBO könnyedebb műfajú alkotásainak első hírnökét.

HVG360 hvg360

Stream360: A belgák megcsinálták a saját Lost-jukat

A napfény elől menekülnek egy repülővel a Netflix belga sorozatának szereplői, Hollywood aranykorát mutatja be a Glee és Kés/Alatt alkotója, izgalmas ügyvédes sorozat jött az HBO-ra. Ez a hvg360 heti streaming ajánlója, három titkos favorittal, amire kevesebb figyelem jutott az elmúlt hetekben.

HVG360 hvg360

Stream360: Ez a sorozat keményen meggyomroz, de megéri

Miért jó, hogy az HBO hetente hoz ki egy új rész sorozataiból? Az Ez minden, amit tudok újabb érvet hozott a módszer mellett. Közben saját lánya készített rendhagyó dokumentumfilmet egy egykori hollywoodi sztárról, a Whiplash rendezője pedig újra elmerül a jazz világában. Ez a hvg360 heti streaming ajánlója.

HVG360 hvg360

Stream360: Amerika Kapitány átéli egy apa igazi rémálmát

Gyilkossági ügyből kellene kirángatnia saját fiát Chris Evans karakterének az Apple TV+ tavaszi nagy dobásában. Ricky Gervais továbbra is zseniális humorral mutatja be az élet árnyékos oldalát a Netflixen. Az HBO menő gördeszkáslányokkal hozza közelebb a new york-i tinik életét. Ez a hvg360 heti streaming ajánlója.

HVG360 hvg360

Stream360: Kosáristenek, raplegendák és Hugh Jackman karrierjének csúcsa

Azokhoz is közel hozza a kosárlabda egyik legnagyobb korszakát a Netflix, akik eddig nem annyira érdeklődtek a sportág iránt. Az HBO olyan filmmel rukkolt elő, ami a mozikban is bőven megállta volna a helyét. Formabontó dokumentumfilmet készített az Apple TV+ a Beastie Boysról. Ez a hvg360 heti streaming ajánlója.

1 2 3 4 5 6 7
19
Nem immunis a magyar kormány a most éppen beválni látszó svéd járványreceptre

Nem immunis a magyar kormány a most éppen beválni látszó svéd járványreceptre

Mentőcsomaggal segítené a turisztikai vállalkozásokat a főváros

Mentőcsomaggal segítené a turisztikai vállalkozásokat a főváros

Ugatással riasztja el a betörőket az Amazon hangszórója

Ugatással riasztja el a betörőket az Amazon hangszórója

Narancs.hu: Koronavírusos dolgozók miatt lezárták a szegedi szívsebészetet

Narancs.hu: Koronavírusos dolgozók miatt lezárták a szegedi szívsebészetet

1629 új fertőzöttet diagnosztizáltak Romániában

1629 új fertőzöttet diagnosztizáltak Romániában

Uniós oltalom alá kerül az akasztói szikiponty

Uniós oltalom alá kerül az akasztói szikiponty

40 éve halt meg a rocktörténet legfontosabb dobosa

40 éve halt meg a rocktörténet legfontosabb dobosa

Az egyetemi klubtól a Monty Pythonig – Eric Idle életútja, 2. rész

Az egyetemi klubtól a Monty Pythonig – Eric Idle életútja, 2. rész

A címlapról ajánljuk