hvg.hu Világ

Mi lehet ez a furcsa Európa-térkép Putyinék mögött?

Miközben Vlagyimir Putyin orosz államfő az országa elleni nyugati szankciók feloldásáért lobbizott Bécsben, egy egészen furcsa Európa-térkép előtt fényképezték le őt, s a Moszkva-barátnak tartott szélsőjobboldali Szabadságpárt (FPÖ) vezérét, Heinz-Christian Strache alkancellárt, illetve Sebastian Kurz néppárti kancellárt.

Techet Péter Világ

Kurz csak külpolitikában lesz az osztrák Orbán

Az új bécsi kormányzás szigorúbb bevándorláspolitikát, a merkeli pozíciók gyengülését, belföldön viszont az osztrák jóléti állam leépítését fogja jelenteni – a jogállami normák tiszteletben tartásával.

Techet Péter Világ

Mi jön most Ausztriában?

Miközben sok tekintetben beomlott vasárnap az osztrák második köztársaság, a Zöldek kivételével minden párt azért elégedett lehet. Ez pedig mégiscsak a választópolgárok kilencvenhét százalékát jelenti. Mi jön nyugati szomszédunknál a választások után?

Techet Péter Világ

Ausztria unatkozik, és ezért megvadul

Ausztria az eurózóna egyik leggazdagabb állama, a németeknél is nagyobb jóléttel. A gazdaság újra növekszik, a munkanélküliség pedig folyamatosan csökken. Bécs évek óta a világ legélhetőbb városának számít. Ilyen körülmények között az ember nyugodt választási kampányra, a kormányerők győzelmére és a jelenlegi kancellár újrázására számíthatna. A valóság azonban éppen ennek az ellenkezője.

MTI Világ

Nem tud belenyugodni az Osztrák Szabadságpárt az elnökválasztás eredményébe

Jogi úton megtámadja az államfőválasztás eredményét az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ), az erről szóló igényt már benyújtották az alkotmánybíróságnak – közölték szerdán. Heinz-Christian Strache, a párt elnöke 150 oldalas panasszal élt, amelyben elsősorban levélszavazatokkal történő visszaélések gyanújának kivizsgálását kéri.

hvg.hu Itthon

Saját stábja beszélte le Orbánt az osztrák szélsőjobb vezérével való találkozóról

Orbán Viktor sajtósa hivatalosan is közölte főnöke szeptember végi útja előtt: a miniszterelnök Bécsben az FPÖ elnökével is találkozik. Azzal a Heinz-Christian Strachéval, akit Orbán a jövő politikusának tekint annak ellenére, hogy szögesdróttal tartaná távol a magyarokat Burgenlandtól. Ám a vezető osztrák politikusok kedélyét borzoló találkozó végül nem jött létre, a VS.hu kiderítette, miért.

Tamás Gáspár Miklós Nyüzsi

TGM: Ausztrozombi & eurozombi

Európa vezetői elzombultak, már a széleken is csak dögunalmas nímandok nyomulnak. Heinz-Christian Strache az első érdektelen szélsőjobboldali pártvezér. Vona Gáboré a jövő.


A címlapról ajánljuk