Gyükeri Mercédesz Gazdaság

A mozijárók nem az Oscarnak hisznek, hanem a szuperhősöknek

Egy nagy hatalmú producer bukása, egy kínai film berobbanása, az elmúlt évtizedet meghatározó sorozatok kifulladása jellemezte Hollywood elmúlt egy évét, ha csak a számokat nézzük. Ezekből az is jól látszik: az Oscar-jelölés nem jelent kasszasikert.

Tóth Sándor Élet+Stílus

Rocáék főznek Elton John Oscar-estjén

Elton John AIDS-alapítványának jótékonysági gálavacsorája a hollywoodi díjkiosztót követő egyik legnépszerűbb esemény immár 26. éve. Az idén a katalán gasztronómia büszkeségeit, a Roca-fivéreket kérte fel az ünnepi menü összeállítására, és ezzel kipöckölte a konyhából Gordon Ramsey-t.

Bicsérdi Ádám Kult

A nőkért kiálló beszédek még a díjazottakat is elhomályosították a Golden Globe-on

"Hollywood! Sok mindenről kell beszélnünk" – ezzel a szlogennel vezette fel a Golden Globe idei házigazdája, Seth Meyers a tévés és mozis világ nagy gáláját, utalva ezzel a teljes szórakoztatóipart megrázó zaklatási botrányokra. A meglepetések mellett egy biztos: a Három óriásplakát Ebbing határában szinte minden fontos díjat vitt, így hatalmas Oscar-esélyessé vált.

hvg.hu/MTI Kult

Alig kapnak lehetőséget a női rendezők Hollywoodban

Ez derült ki egy csütörtökön közzétett új tanulmányból, amely egy évtizedre visszamenően elemezte a rendelkezésre álló adatokat. A hollywoodi stúdiók a mai napig vonakodnak nőkre bízni a rendezést.

1 2 3 4 5 6 7
23

A címlapról ajánljuk