Szabó M. István (Shenzhen, Kína) - Baksa Roland Gazdaság

Máshol bejön az adócsalók ellen, mi eldobtuk

Nem fogják kitalálni, hol nincs szükség arra a több ázsiai és európai országban is bevált adócsalás elleni módszerre, amely úgy ösztönzi számlakérésre az embereket, hogy közben szerencsejátékra is invitálja őket, amivel pénzt vagy autót nyerhetnek. Magyarországon, ahol évente legalább ezermilliárd forintot csalhatnak el az áfabotrányt kirobbantó Horváth András szerint, ugyan öt éve létezett állami számlalottó, de egy év után, a magyarázatot mellőzve beszüntettek, és azóta sem akaródzik újra beindítani.

Baksa Roland - Nagy Gergő Gazdaság

Máshol jutalom, nálunk csak az üldöztetés a Horváth Andrások jussa

Külföldön is voltak, akik adócsalók ezreit leplezték le. A csalók pénzét kezelő országok üldözték a tisztaságért küzdőket, de az elveszített adó visszaszerzéséért küzdő állam busásan megjutalmazta őket. Nálunk Horváth Andrásnak csak az üldöztetés maradt. Aki hozzá hasonlóan idehaza a korábbi években korrupt hivatalnokokat és politikusokat buktatott le, mind ráfaragott. Mégis, újra megtennék a bejelentést.

MTI/hvg.hu Gazdaság

A kormány nekiállna megtisztítani a fémpiacot

Fordított adózással tisztítaná meg a kormány a fémpiacot: egy önálló képviselői előterjesztés szerint bizonyos acéltermékek esetében a későbbiekben a közterhet az áru beszerzője róná le.

Máriás Leonárd - Nagy Gergő Gazdaság

Ilyen olcsó étolaj a világon nincs

Komoly bevásárlást hajtott végre a hvg.hu. Lisztet, cukrot, étolajat, tejet vettünk magyarországi áruházakban. Arra voltunk kíváncsiak, fél évvel az áfabotrány kirobbanása után miért is lehet bizonyos termékekhez rendkívül kedvező áron hozzájutni. Több áruházláncnál is találtunk olyan szuperolcsó, külföldről behozott termékeket, melyekhez drágábban tudnánk hozzájutni, ha a származási országukban vásárolnánk meg. Kértünk egy árajánlatot is egy magyarországi fiktív kereskedőcég nevében, ám az áfával terhelt itthoni bolti ár csak nem akart kijönni. Szlovák céghez fordultunk, szerb étolajat rendeltünk, amit lehet, hogy mégis nálunk gyártanak, osztrák címről jött válasz tört angolsággal és magyar aláírással.

Horváth András Vélemény

NAV: ki fog itt rendet tenni?

Az áfacsalási botrányt kirobbantó Horváth András nemcsak az adóhatóság lezüllésének folyamatát írja le, de megfogalmazza javaslatait is a tennivalókról.

hvg.hu Gazdaság

És akkor visszavonják a rezsicsökkentést

Benyújtott paksi szerződés, résnyire nyíló áfadosszié, fehéredő gazdaság, lenyomott ingatlanárak, visszaütő rezsicsökkentés és felfelé kúszó élelmiszerárak. Ukrajnában pedig kifosztottak egy Metro áruházat. Kövesse a tündérmese folytatását a hvg.hu-val!

Máriás Leonárd Gazdaság

Tovább nyílik az áfacsalási botrány titkos dossziéja

Milliárdokat utalhatott vissza az adóhatóság adóminimalizáló cégeknek ellenőrzés nélkül, a munkatársak hiába kértek átfogó vizsgálatokat, a kezdeményezések vezetőiknél elakadtak – erre utal az a jegyzőkönyv, amely Horváth András januári tanúkihallgatásának második napján készült. Szerinte volt, hogy egy cég pár hónap alatt 700 millió forintnyi áfát tüntetett fel, és sok, gyanúsan kevés adót fizető beszállítója volt, egy másik társaság 3 milliárd forintnyi fiktív számlát fogadott be, a revizorokat mégsem küldték rájuk. Az első jegyzőkönyvhöz hasonlóan az anonimizált dokumentumot közzétesszük.

hvg.hu Gazdaság

Horváth András: "Ehhez képest a Vizovicki-ügy egy leányregény"

Ő maga szivárogtatta ki tanúvallomását, mert hónapok óta nem történik semmi az 1000 milliárdos adócsalások ügyében – erről is beszélt a NAV-botrány kirobbantója az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Horváth András bízik a kormányváltásban és abban, hogy a NAV-nál is lesznek szervezeti változások.

MTI Itthon

Orbán Viktornak is üzen az Együtt az áfacsalás-ügyben

A hatóság azonnal indítson vizsgálatot az áfacsalások és a NAV-os visszaélések ügyében – követeli az Együtt-PM, miután a hvg.hu nyilvánosságra hozta az áfacsalásokat leleplező Horváth András volt adóhatósági munkatárs rendőrségi vallomását, amelyben részletesen elmondta, milyen csaló cégek ügyében maradtak el az adóhatósági vizsgálatok.

Máriás Leonárd Gazdaság

Résnyire kinyílt az áfacsalási botrány titkos dossziéja

Konkrét cégeket, NAV-vezetőket és félreállított adóhatósági dolgozókat nevezett meg az áfacsalási botrány kirobbantója a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársainak – erre következtethetünk abból a jegyzőkönyvből, amely Horváth András januári tanúkihallgatásáról készült. Az anonimizált dokumentumot közzétesszük.

MTI-OS Itthon

Feljelentést tesz az Élőlánc a zuglói voksturisták ügyében

Feljelentést tesz az állítólagos zuglói voksturisták miatt az Élőlánc, emellett fellebbez a helyi választási bizottság határozata ellen, és a nemzetközi megfigyelőkhöz is fordul. A bizottság csütörtökön elutasított egy, a lakcímbejelentésekkel kapcsolatos kifogást, amit a parlamenten kívüli párt úgy értékel, hogy nemmel szavaztak az ügy kivizsgálására.

hvg.hu Gazdaság

"Nem igaz, hogy az áfacsalásokat nem lehet megszüntetni"

Nem lehetünk az áfacsalók országa – mondta sajtótájékoztatón Vancsura István, aki a NAV Kiemelt Ügyek Igazgatóságán belül a RAPID ellenőrzési osztály vezetője volt, de 2011-ben megszűnt a jogviszonya. Vancsura István az adóhatóság második volt munkatársa Horváth András után, aki névvel vállalta, hogy nyilvánosságra hozza azokat a visszaéléseket a NAV-on belül, amelyekkel az adóhatóság ezermilliárd forint áfát elcsaló cégláncolatok fennmaradását segíti.

hvg.hu Itthon

Ki kell adni a rapid NAV-vizsgálat eredményét

Nem titkolhatja a NAV annak a belső vizsgálatnak az eredményét, amely állítólag egyetlen hétvége alatt mindent rendben talált a Horváth András által felfedett, ezermilliárdos áfacsalások ügyeinek kezelésével kapcsolatban.

Kovács Áron Itthon

Zugló, a botrányok földje - Ágyúval verébre 3.

Egy látszólag álmos, főleg kertvárosias kerület díszletei mögött évek óta kőkemény politikai csaták zajlanak, nem is mindig a szemben álló pártok közt. Zugló elvileg egy olyan kerület lehetne, ahol van esélye nyerni a baloldalnak, már csak azért is, mert a kormánypártok jelöltjének neve számtalan furcsa ügyben megjelent. Csakhogy a baloldali összefogás jelöltjének is van múltja, és indul még néhány érdekes figura rajtuk kívül is. Ágyúval verébre-sorozatunkban három érdekesnek tűnő választókörzettel foglalkozunk kiemelten, utolsónak Budapest 8. választókerületével.

hvg.hu Itthon

Fotó: Ángyánék a Deáknál alig érdekelnek valakit

Ángyán József volt agrárállamtitkár és Horváth András egykori NAV-munkatárs részvételével tartott gyűlést az Élőlánc Magyarország a Deák téren. A rendezvényen csak néhány érdeklődő volt.

MTI Itthon

Visszakapott egy noteszt a NAV-botrány kirobbantója

Egyetlen jegyzetfüzetet kapott vissza eddig a NAV-botrányt kirobbantó Horváth András a rendőrségtől, a házkutatáskor elvitt többi irat, számítógépes merevlemez egyelőre a rendőrségnél maradt - írta az Origo. A volt NAV-dolgozó hivatalosan még nem lett gyanúsított, pedig három hónapja folyik ellene eljárás.

hvg.hu Itthon

Ángyán: A maradék nyilvánosság, hogy hídfőink legyenek a parlamentben

Bemutatta jelöltjeit az Élőlánc Magyarországért és a Tisztességes Emberek Szövetsége mozgalom. A kevés érdeklődőt vonzó eseményen megtudtuk, hogy az Ángyán József fémjelezte mozgalom csupán kilenc körzetben lesz képes jelöltet állítani, de szerintük ez is bizonyítja, hogy a mozgalom tisztességes és nem a 150 milliós támogatásra hajt.

hvg.hu Gazdaság

És akkor lenullázzák az adókat

Szivárgó Fidesz-adóígéretek, újabb kamatmélypont, harmadik hazai Ikea, többletes görög folyó fizetési mérleg és Horváth András zöld dossziéja is előkerült. Oskar Schindler gyárát pedig eladják. Kövesse a tündérmese folytatását a hvg.hu-val!

1 2 3 4 5 6 7 8 9
A szennyvízből előre megjósolhatják a tudósok, hol terjedhet el a koronavírus

A szennyvízből előre megjósolhatják a tudósok, hol terjedhet el a koronavírus

Csak 125 darab készül ebből a radikális Audi RS7-ből

Csak 125 darab készül ebből a radikális Audi RS7-ből

Koronavírus: nem javulnak a számok Olaszországban

Koronavírus: nem javulnak a számok Olaszországban

Botka László a Home office-ban: "Ez egy végiggondolatlan politikai akció"

Botka László a Home office-ban: "Ez egy végiggondolatlan politikai akció"

A felhatalmazási törvénynek is szerepe volt abban, hogy egy nap alatt 360-ról majdnem 370-ig zuhant a forint

A felhatalmazási törvénynek is szerepe volt abban, hogy egy nap alatt 360-ról majdnem 370-ig zuhant a forint

A kamara azt javasolja, még rövidebb ideig tartsanak nyitva a boltok

A kamara azt javasolja, még rövidebb ideig tartsanak nyitva a boltok

Nagyon régi esőerdő maradványaira bukkantak az Antarktiszon

Nagyon régi esőerdő maradványaira bukkantak az Antarktiszon

Újabb létfontosságú cégeknél jelentek meg katonák

Újabb létfontosságú cégeknél jelentek meg katonák

A címlapról ajánljuk