MTI Gazdaság

Egyeztetne az MSZP az IMF-tárgyalások előtt

Az MSZP egyezséget kezdeményez a kormány, a demokratikus ellenzéki pártok, a szakszervezetek és a munkaadók képviselői között egy olyan hosszú távú gazdasági programról, amely segíti a növekedés beindítását, és amely az IMF/EU-megállapodás alapja lehet.

MTI/Reuters/Hina Világ

Horvátország nem fordul az IMF-hez

Horvátország egyelőre nem tervezi, hogy a Nemzetközi Valutaalaphoz (IMF) fordul pénzügyi támogatásért - jelentette ki az ország pénzügyminisztere.

MTI-OS Itthon

Mesterházy: "Száz milliárdot tapsolt el Orbán"

"Nyolc hónapra volt szüksége az Orbán-kormánynak ahhoz, hogy végre tényleg tárgyalni kezdjen a Nemzetközi Valutaalappal," írta az MSZP elnöke az IMF tárgyalásokra időzített közleményében.

MTI Gazdaság

Konkrétumok a jövő heti IMF-tárgyalásokon

A jövő heti plenáris ülésre az IMF/EU-delegáció várhatóan összeállítja a magyar kormány számára felteendő konkrét kérdéseket – értesült kormányzati forrásokból az MTI.

MTI Gazdaság

Az IMF már 20-30 találkozón túl van, jövő héten kérdezhetik a kormányt

A napokban tartott találkozókon szerzett információk után az IMF/EU-delegáció várhatóan összeállítja a magyar kormány számára felteendő konkrét kérdéseket a jövő heti plenáris ülésre - mondta Pleschinger Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára péntek este, miután az IMF/EU-delegációval tárgyalt a minisztériumban.

MTI Gazdaság

Erről beszélt Tarlós az IMF/EU delegációjával

A budapesti közösségi közlekedés középtávú finanszírozásáról, a városüzemeltetési struktúra átalakításáról, illetve a BKV járműállományáról tájékoztatta egyebek mellett Tarlós István főpolgármester a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az Európai Bizottság (EB) delegációját csütörtökön a Főpolgármesteri Hivatalban.

MTI Gazdaság

MSZP: a kormány "ráfejelt" az amúgy is kockázatos büdzsére

Az MSZP véleménye szerint a költségvetés szakmai és politikai kockázatokat hordoz és azt még befolyásolni fogják az IMF-tárgyalások eredményei is. A párt ezért azt szeretné, ha a kormányzat a politikai erőkkel és a szakmai szervezetekkel is megvitatná majd azt a szándéklevelet, amelyet a tárgyalások után akar elküldeni a valutaalapnak.

hvg.hu Itthon

Tarlós a BKV-ról fog tárgyalni az IMF-fel

Várhatóan két meghatározó témája lesz a főpolgármester és a Nemzetközi Valutaalap mai tárgyalásának: a budapesti tömegközlekedés finanszírozása és a 4-es metró problémái. Tarlós István erről az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt.

MTI Itthon

Navracsics: nehéz kérdés a halálbüntetés visszaállítása

Felül kell vizsgálni a büntetés-végrehajtásra vonatkozó szabályozást Navracsics Tibor szerint; a közigazgatási és igazságügyi miniszter ezt a Pécsen meggyilkolt rendőrségi pszichológus esetével kapcsolatban jelentette ki a TV2-nek. A tárcavezető szerint nincs lehetőség a halálbüntetés visszaállítására.

MTI Gazdaság

Varga Mihály: nyugodt, tárgyilagos volt a tárgyalás az IMF-fel

Varga Mihály szerint az IMF-fel folytatott keddi első tárgyalási forduló nyugodt, tárgyilagos megbeszélés volt; a Figyelő csütörtöki számában közölt interjúban a tárca nélküli miniszter elmondta, abban állapodtak meg, hogy a tárgyalásokat menet közben nem kommentálják.

MTI Gazdaság

Járai levelet írt az IMF-nek

Nem képviselhetik a Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottságának álláspontját az fb ellenzéki párti tagjai - írta Járai Zsigmond, az fb elnöke a testület nevében Iryna Ivaschenkónak, az IMF magyarországi képviseletvezetőjének szerdán azt követően, hogy a sajtóból arról értesült, az LMP-t és az MSZP-t képviselő tagok tárgyalást kezdeményetek a Nemzetközi Valutaalap Magyarországon tárgyaló delegációjával.

MTI Gazdaság

"Alibiznek" Orbánék az IMF-tárgyaláson az MSZP szerint

Az MSZP szerint a kormány "alibizik" a hiteltárgyalásokon és valójában nem akar megállapodást kötni a Nemzetközi Valutalappal (IMF) - mondta Kovács Tibor, az Országgyűlés gazdasági bizottságának szocialista alelnöke szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.

hvg.hu Gazdaság

Giró-Száz elárulta, miért tárgyalóasztal a tárgyalóasztal

A kormány szerint az állam képes finanszírozni az államadósságot a piacokról, de szükség van egy biztosítékra, ez lehet az IMF-megállapodás - mondta kormányszóvivő az InfoRádió Aréna című műsorában. Giró-Szász András beszélt arról is, hogy a jövő évi költségvetés 320 milliárd forintos tartalékkal számol.

MTI Itthon

Az MSZP szerint Orbán a saját pozíciónkat ássa alá

Az MSZP véleménye szerint Orbán Viktor már régen eljátszotta annak lehetőségét, hogy Magyarország jó megállapodást tudjon kötni a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) - jelentette ki keddi, budapesti sajtótájékoztatóján Józsa István. A szocialisták gazdasági ügykért felelős frakcióvezető-helyettese felszólította a miniszterelnököt, változtasson azon a magatartáson, amely "aláássa" a tárgyalópozíciókat.

MTI Gazdaság

Nem lesz egyhamar IMF-megállapodás az elemzők szerint

A Bloomberg hírügynökség felmérésébe bevont 12 közgazdász közül csupán négy számít arra, hogy már idén októberben megszületik a hitelmegállapodás a magyar kormány és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) között, míg hat szerint csak az év végén, további két szakember szerint pedig jövőre írják alá az egyezményt.

hvg.hu/MTI Gazdaság

Egy óra után távozott az IMF-delegáció Vargáéktól

Egyórás tárgyalást folytatott az IMF tárgyalódelegáció, Thanos Arvanitis misszióvezető, Irina Ivascsenko, a valutaalap magyarországi képviseletének vezetője és Barbara Kauffmann, az Európai Bizottság (EB) delegációjának vezetője Varga Mihály tárca nélküli miniszterrel a közigazgatási és igazságügyi tárca épületében – írta a Népszabadság.

1
5 6 7 8 9
22
Borult marad az ég, az ország néhány helyén havazhat is

Borult marad az ég, az ország néhány helyén havazhat is

Orbán Viktor kétezerrel több kórházban ápoltról beszélt, mint amennyit az operatív törzs mond

Orbán Viktor kétezerrel több kórházban ápoltról beszélt, mint amennyit az operatív törzs mond

Új iskolatípus: általános iskola után rögtön az egyetem előszobájába mehetnek a gyerekek

Új iskolatípus: általános iskola után rögtön az egyetem előszobájába mehetnek a gyerekek

Pulitzer József, a szakma mélységeit és magasságait is megjárt sajtóguru

Pulitzer József, a szakma mélységeit és magasságait is megjárt sajtóguru

Indul az új karácsonyi dalok rohama

Indul az új karácsonyi dalok rohama

Súlyosan visszaveti a női egyenjogúságot a járvány

Súlyosan visszaveti a női egyenjogúságot a járvány

280 lovas új csúcsmotort kapott a Skoda Superb

280 lovas új csúcsmotort kapott a Skoda Superb

Visszafordítják az autósokat a Normafáról, ha betelt a parkoló

Visszafordítják az autósokat a Normafáról, ha betelt a parkoló

A címlapról ajánljuk
Még több hír a METRO támogatásával