szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Egyórás tárgyalást folytatott az IMF tárgyalódelegáció, Thanos Arvanitis misszióvezető, Irina Ivascsenko, a valutaalap magyarországi képviseletének vezetője és Barbara Kauffmann, az Európai Bizottság (EB) delegációjának vezetője Varga Mihály tárca nélküli miniszterrel a közigazgatási és igazságügyi tárca épületében – írta a Népszabadság.

A Kossuth téri megbeszélés reggel kilenckor kezdődött és közel egyórás volt – írta a Népszabadság. A hitelfelvételről folyó megbeszélésen a lap szerint jelen volt Pleschinger Gyula a gazdasági minisztérium államtitkára is, Rogán Antal viszont éppen ma kezdte meg nyári szabadságát, így nem volt ott.

A távozó IMF-delegáció vezetője a várakozó újságírók előtt a Hír Tv kérdésére nem árulta el, milyen feltételekkel ültek tárgyalóasztalhoz, mindössze annyit erősített meg, hogy tárgyaltak a magyar féllel. A megérkezésük előtt Irina Ivascsenko sem kívánt nyilatkozni semmilyen konkrét kérdésről. A lap munkatársának egy kormányzati forrás ma reggel megerősítette, semmilyen konkrét tájékoztatást nem kaptak előzetesen arról, hogy az IMF milyen feltételeket szab a tárgyalásokon.

A legtöbb elemző azzal számol, hogy elhúzódhatnak Magyarország hiteltárgyalásai az EU-val és az IMF-fel – írta korábban a hvg.hu. A szakértők ősz vége előtt semmiképp sem várnak megállapodást. Ebben az is benne van, hogy a tárgyalások akár több alkalommal is félbeszakadhatnak, mielőtt létrejön az egyezség.

©

Néhányan még azt sem zárják ki, hogy eredmény nélkül zárulnak le a tárgyalások. Nagyjából ezek a várakozások akkor, amikor a valutaalap delegációja már hétfőn megérkezett, míg az unió csapata hivatalosan csak szerdán érkezik Magyarországra, hogy a hazai illetékesekkel az ország hitelkérelméről tárgyaljon.

Barbara Kauffmann, a bizottság gazdasági és pénzügyi főigazgatóságának főosztályvezetője 2009-ben és 2010-ben is részt vett a nemzetközi szervezetek által Magyarországnak nyújtott hitelcsomaggal kapcsolatos vállalások felülvizsgálatában. Thanos Arvanitis idén április 30-án váltotta Christoph Rosenberget a magyar misszióvezetői poszton. A szakember a Nemzetközi Valutaalap európai ügyekkel foglalkozó részlegének tanácsadója, 2010-től az ukrajnai missziót vezette idén, év elejéig.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megaberuházásokkal lendítené fel a török gazdaságot Erdogan

Megaberuházásokkal lendítené fel a török gazdaságot Erdogan

Navalnij úton van Oroszországba

Navalnij úton van Oroszországba

Véletlenül nem ön nyert félmilliárd forintot?

Véletlenül nem ön nyert félmilliárd forintot?