#IT-biztonság

hvg.hu Tech

Annyi adatot hazaviszünk most a munkából, hogy új kihívások elé állítjuk a munkahelyünket

Az idei félévében munkavállalók millióit kényszerítette a világjárvány arra, hogy villámgyorsan áttérjenek az otthoni munkavégzésre. A Lenovo új tanulmányában azt vizsgálja, hogy miként reagálnak világszerte a vállalatok a kialakult helyzetre, és hogyan tudnak az informatikai részlegek alkalmazkodni a távoli munkavégzés új korszakához. A munkavállalók támogatása kiemelt fontosságú, de ebben az időszakban ugyanilyen nagy hangsúlyt kell fektetni az adatok védelmére is.

hvg.hu Tech

Amit korábban egy év alatt hagyott jóvá a cég, az most hetek alatt megvolt

A Cisco nemrégiben két nemzetközi kutatást is végzett, amelyek az informatikai szakemberek és vezetők által tapasztalt kihívásokat, valamint a nagymértékű digitális átalakuláshoz kapcsolódó technológiai stratégiákat, terveket térképezte fel. A két tanulmány a krízishelyzet más-más aspektusait dolgozta fel, az azonban közös megállapítás volt, hogy a gyorsan megváltozott körülményekből adódó nyomás és stressz jelentős tényezőként jelent meg.

hvg.hu Tech

Az otthonról dolgozók védelemre várnak: a munkavállalók 73%-a nem kapott biztonsági útmutatást a távmunkához

A Kaspersky friss jelentése szerint négyből három otthonról dolgozó munkavállaló (73%) még semmilyen konkrét kiberbiztonsági útmutatást vagy képzést nem kapott munkaadójától azzal kapcsolatban, hogy miként védheti meg magát a kockázatoktól. Hogy szükség lenne rá, azt jól mutatja, hogy az elmúlt hetekben negyedik dolgozó (27%) kapott a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos adathalász e-mailt. A Kaspersky szerint az ilyen jellegű kockázatok elkerülése érdekében fontos, hogy a szervezetek oktatásban részesítsék dolgozóikat a kiberbiztonság témájában.

hvg.hu Tech

Ingyen letöltheti azt a 154 oldalas könyvet, ami netezés közben nagy hasznára lehet

A Neumann Társaság kifejezetten átlagfelhasználóknak szánt, közérthetően megírt informatikai biztonsági tankönyvének aktualizált kiadásából már az is kiderül, hogy miként lehet felismerni a deepfake technológiával készített hamis videókat, vagy mire kell vigyáznia a fiatalok körében egyre népszerűbb TikTok közösségi szolgáltatás használatakor, de még abban is segítséget nyújt, hogyan kell megóvni digitális eszközeinket, ha azokat otthonunktól távol, például szállodában vagy étteremben használjuk.

hvg.hu Vállalkozás

Öt tipp a hatékony távmunkához

A távmunka elterjedtsége elég alacsony Magyarországon, 2014-ben az alkalmazottak mindössze 3,4 százaléka dolgozott otthonról. Ennek oka többek között, hogy a munkaadó nincs tisztában azzal, hogyan gondoskodhatna a biztonságos és hatékony távmunka feltételeiről. A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet, az informatikai biztonság egyik hazai szakértője, összegyűjtötte, mi kell a hatékony otthoni munkavégzéshez.

hvg.hu Vállalkozás

Amerikai IT céget vádolnak az Iszlám Állam támogatásával

Egy antiterrorista csoport szerint közel 40, az Iszlám Államhoz köthető weboldal védelmét látja el egy szilícium-völgyi startup, amely ellen szót emelt a terrorszervezet ellen totális háborút indító Anonymous hackercsoport is. A cégnél úgy látják, semmi olyan tevékenységet nem folytatnak, amely törvénybe ütközik.

hvg.hu Tech

Na most ez vírus, vagy nem? Egyre nehezebb eldönteni a programokról

A választóvonal a megbízható programok és a kártevők között halványulni látszik a Symantec szerint. A grayware valahol a két kategória között helyezkedik el: önmagában nem rejt kártevőt, viszont számos módon bosszanthatja vagy sértheti a felhasználót. Például követheti a telefon helyzetét, rögzítheti a böngészési szokásainkat vagy nemkívánatos reklámokat jeleníthet meg.

hvg.hu Tech

Ön megbízik a netbankjában? Sokak szerint nem kellene

A pénzügyeiket neten is intéző felhasználók csupán 45 százaléka teljes mértékben biztos abban, hogy bankja visszatérítené az ellopott pénzét egy esetleges kibertámadás során – erre jutott a Kaspersky Lab és a B2B International közös „Fogyasztói Biztonsági Kockázatok” című tanulmánya.

hvg.hu Tech

Új szoftver a netes csalások kivédésére

A Kaspersky Lab a 2014-es Mobile World Congressen mutatta be új csalás elleni biztonságvédelmi megoldását, a Kaspersky Fraud Preventiont, ami megoldást nyújthat az online tranzakciók során felmerülő informatikai biztonsági problémák ellen.

hvg.hu Tech

10 dolog, amire illik idén odafigyelnie, ha nem akar bajba kerülni

A korábbi évekhez hasonlóan tavaly is számos biztonsági kihívásról hallottunk: komoly cégek rendszereit törték fel, óriási mennyiségű érzékeny adatot loptak el, és nagy port kavartak az NSA-lehallgatásokkal kapcsolatban feltárt információk. Emellett a legtöbb szervezet életében komoly kihívássá váltak olyan trendek, amelyek nemrégiben jelentek meg, így például a felhőalapú technológia, a Big Data, illetve a mobileszközök és a közösségi oldalak vállalati használata. Ezek természetesen 2014-ben is fontosak lesznek, a kérdés csak az, hogyan fejlődnek tovább. A NetIQ Novell SUSE szerint a következő 10 trend lesz meghatározó idén.

hvg.hu Tech

Veszélyben a céges laptopok - mire kell figyelni?

Az eltulajdonított és adatvédelmi rendszerrel nem rendelkező laptopok több mint fele marad illetéktelen kezekben. Mindazonáltal a laptopokon tárolt adatok nagyobb értéket képviselnek a vállalatok számára, mint maguk az eszközök, míg az adatvesztés által okozott maximális kárértéket mintegy 14 millió forintra becsülik a cégek. Ebből következően a vállalkozások többségénél a működés is veszélybe kerülhet, ha akár egyetlen laptopot is elveszítenek, főként, ha az valamelyik vezetőé volt. Ezek a legfőbb megállapításai annak a felmérésnek, amelyet az Intel 744 vállalat bevonásával végzett Magyarországon, a Cseh Köztársaságban, Lengyelországban és Szlovákiában.

hvg.hu Tech

IT-biztonsági elismerés az Ernst & Youngnak

A világ egyik vezető IT-biztonsági tanácsadójának választották az Ernst & Youngot. Az informatikai biztonsági megoldások terén a cég bizonyult a legjobbnak a visszaélés-kockázatkezelési szolgáltatások, a stratégiaalkotás és az új piacokon történő szolgáltatásbővítés tekintetében.

hvg.hu Tech

"Legyetek okosak és nagyon óvatosak" - fölényre tör az internet sötét oldala

Egy friss információbiztonsági tanulmány szerint a weboldalak forgalmának több mint felét már nem emberek generálják, hanem az internet sötét oldaláról érkező hackerszoftverek, kémprogramok, tartalomcsenő alkalmazások és automata kommentspammelők. Az élvonalba tartozó információbiztonsági cégek ennél sokkal több bajt látnak.

1 2 3
Szentélyt emeltek a koronavírus ellen egy indiai faluban

Szentélyt emeltek a koronavírus ellen egy indiai faluban

Vakcinából épít politikai befolyást Moszkva és Peking

Vakcinából épít politikai befolyást Moszkva és Peking

Szerbiában sem örül mindenki a kínai beruházásoknak

Szerbiában sem örül mindenki a kínai beruházásoknak

Maszkviselésről szóló vita miatt lőhettek le egy amerikai bolti pénztárost

Maszkviselésről szóló vita miatt lőhettek le egy amerikai bolti pénztárost

Ezekre a fiatalokra érdemes lesz figyelni a 2021-es Európa-bajnokságon

Ezekre a fiatalokra érdemes lesz figyelni a 2021-es Európa-bajnokságon

Egy licitáló 8 milliárd forintnyi dollárt fizetett, hogy az űrbe utazhasson

Egy licitáló 8 milliárd forintnyi dollárt fizetett, hogy az űrbe utazhasson

Foci-Eb: Máris hosszú sorokban várakoznak a drukkerek a karszalag átvételére

Foci-Eb: Máris hosszú sorokban várakoznak a drukkerek a karszalag átvételére

Mától lehet pályázni elektromos autókra

Mától lehet pályázni elektromos autókra

A címlapról ajánljuk
Még több hír a VOLKSWAGEN támogatásával