#Irina Ivascsenko

hvg.hu Gazdaság

Nem erőlteti az IMF a budapesti irodát

Tudomásul veszi a Nemzetközi Valutaalap (IMF) Matolcsy György levelét, amelyben a szervezet budapesti irodájának bezárást kezdeményezte. Az IMF közölte, a szervezet amúgy is csak meghívásra van jelen a tagországokban.

hvg.hu Gazdaság

Magyarországnak békét kellene kötnie a multikkal

Biztonság, bizalom, hitelesség, átláthatóság, kiszámíthatóság. Ezek hihetetlenül fontosak lennének ahhoz, hogy a befektetők újra Magyarországot válasszák külföldi elemzők szerint. Az idei költségvetésbe befolyó adóbevételek és kiadások között lyuk tátong, a 2013-ra betervezett 0,9 százalékos gazdasági növekedés pedig irreális. Emellett pedig elemi érdekünk is lenne kiegyezni a külföldi vállalatokkal.

hvg.hu Gazdaság

IMF-irodavezető: Magyarország kilátásai borúsak

Változtatni kell a magyar gazdaságpolitikai lépéseken, mert a kormány pénzügyi egyensúly iránti elkötelezettsége ellenére a gazdaság kilátásai borúsak - mondta az IMF budapesti irodavezetője, Irina Ivascsenko a Kossuth Rádiónak adott interjúban. Az interjú leiratát a Híradó.hu közölte.

hvg.hu Itthon

Varga cigányzenészeket rendelt az IMF-küldöttségnek

Fotókat közölt Varga Mihály IMF-tárgyalásokért felelős miniszter arról, ahogyan ő és az IMF-küldöttség együtt vacsoráznak, miközben cigányzenészek veszik körbe őket. Az IMF és az Európai Bizottság közös delegációja január 16. és 28. között tartózkodott Magyarországon, hogy hagyományos országjelentését elvégezze.

MTI Gazdaság

Az IMF vizsgálja Matolcsy új csomagját

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) szakemberei vizsgálni fogják a kormányzat által pénteken bejelentett költségvetési kiigazító intézkedéseket - közölte Iryna Ivaschenko, az IMF magyarországi irodájának vezetője az MTI megkeresésére pénteken.

hvg.hu Gazdaság

IMF: nem kérünk további megszorításokat

Az IMF a kormány által már tervbe vett költségvetési kiigazításokon túl nem javasol további megszorításokat - mondta a Bloomberg hírügynökségnek Irina Ivascsenko, az IMF magyarországi képviselője.

hvg.hu Gazdaság

Orbán örül a tegnapi újságnak

A kormányfő nagy eredménynek nevezte, hogy egy EU-jelentés elismerte, Magyarország elővigyázatossági hitelkeretet vehet igénybe. Igaz, ez már legalább az EU/IMF-tárgyalódelegáció távozása óta ismert. A hvg.hu washingtoni forrásból közben megtudta, a Magyar Nemzetben csütörtökön megjelent állítólagos követelések ilyen formában aligha származhatnak az IMF-től.

MTI Gazdaság

Járai levelet írt az IMF-nek

Nem képviselhetik a Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottságának álláspontját az fb ellenzéki párti tagjai - írta Járai Zsigmond, az fb elnöke a testület nevében Iryna Ivaschenkónak, az IMF magyarországi képviseletvezetőjének szerdán azt követően, hogy a sajtóból arról értesült, az LMP-t és az MSZP-t képviselő tagok tárgyalást kezdeményetek a Nemzetközi Valutaalap Magyarországon tárgyaló delegációjával.

hvg.hu Gazdaság

IMF: kiszámíthatóság kell Magyarországnak

A legjobb gazdaságpolitikai irányvonal az, amely nem tesz hozzá Magyarország sérülékenységéhez. Emiatt a kiszámíthatóság és a fenntarthatóság döntő fontosságú Magyarország számára – mondta Irina Ivascsenko, az IMF magyarországi képviselője egy csütörtöki kerekasztal-beszélgetésen.

-W- Nyüzsi

Virítsd a lóvét, Irina!

Akciójuk alighanem az év trollkodása, lévén hogy ez a szervezet volt a Békemenet egyik szervezője, ahol "Nem leszünk...

hvg.hu Gazdaság

IMF: nem fogadta a Békemenet-szervezőket Ivascsenko

Az IMF-tárgyalások felgyorsítása érdekében találkoztak volna a Nemzetközi Valutaalap magyarországi képviseletének vezetőjével a Civil Összefogás Fórum és a Civil Együttműködési Tanácskozás képviselői, de a találkozó meghiúsult. Ezek azok a civilek, akik a kormány melletti Békemenet-tüntetésnek is társszervezői voltak. Aggódnak amiatt, hogy a megegyezés elhúzódása növelheti az unióellenességet.

MTI Gazdaság

Van, ami tetszik az IMF-képviselőnek Orbánék intézkedései közül

Magyarországnak olyan gazdaságpolitikát kellene folytatnia, amely megerősíti az országba, illetve a gazdasági kormányzásba vetett bizalmat, biztosítja a fiskális fenntarthatóságot, és javítja a befektetők megítélését az ország iránt - hangoztatta Iryna Ivaschenko, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) budapesti képviseletének vezetője kedden Budapesten, az Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem tanácskozásán.

hvg.hu Itthon

Benyomultak a szélsőjobbos tüntetők a Bank Centerbe

A Magyar Nemzeti Bankkal szemben lévő Bank Center épületébe mintegy 50-100 tüntető nyomult be, hogy átadják petíciójukat az IMF magyarországi képviselőjének, ám nem jártak sikerrel - jelentette a hvg.hu tudósítója.

MTI Itthon

Az LMP már leült az IMF-fel tárgyalni

A pénzügyi stabilitásról és az LMP népszavazási kezdeményezéséről is tárgyalt a párt képviselővel Irina Ivascsenko, az IMF magyarországi képviseletének vezetője - írja a Lehet Más a Politika csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményében. A találkozót az LMP kezdeményezte.

MTI Gazdaság

Ma jön Budapestre az IMF és az EU delegációja

Kedden érkezik a magyar fővárosba az IMF és az Európai Unió küldöttsége. Az informális látogatás nem része az IMF és az Európai Bizottság által potenciálisan nyújtandó elővigyázatossági pénzügyi segítséggel kapcsolatos hivatalos tárgyalásoknak, azonban segít előkészíteni ezen megbeszéléseket, amelyek a jövő évben indulnak.

1 2
Majdnem négyezer bolt zárt be végleg tavaly Magyarországon

Majdnem négyezer bolt zárt be végleg tavaly Magyarországon

Mi lesz a szív szerinti szülőkkel?

Mi lesz a szív szerinti szülőkkel?

Őrült balesetet úsztak meg egy autóban az M4-esen, ahol elaludt a sofőr - videó

Őrült balesetet úsztak meg egy autóban az M4-esen, ahol elaludt a sofőr - videó

75 éves a kultikus robogó, amely egy filmmel futott be

75 éves a kultikus robogó, amely egy filmmel futott be

Bronzérmes lett a magyar válogatott a szinkronúszók highlight kűrjében

Bronzérmes lett a magyar válogatott a szinkronúszók highlight kűrjében

Ibrahimovic térdsérülés miatt kihagyja az Eb-t

Ibrahimovic térdsérülés miatt kihagyja az Eb-t

Az uniós felnőtt lakosság negyede nem akarja beoltatni magát

Az uniós felnőtt lakosság negyede nem akarja beoltatni magát

Ombudsman: A védettségi igazolvány szabályozása nem visszás

Ombudsman: A védettségi igazolvány szabályozása nem visszás

A címlapról ajánljuk