#Jankovics Marcell

Bicsérdi Ádám Kult

Lucifer megmondta, mi történik a Fidesz–KDNP-ben

Akkora siker lehetett volna belőle, mint a Magyar Népmesékből, mégsem valósult meg. Jankovics Marcell most könyvben adja ki félbemaradt rajzfilmsorozat-tervét, a Képes Biblia Történeteket. A Magyar Művészeti Akadémia alelnökeként is tevékenykedő művész elárulta, miért kellett távoznia az NKA éléről, és hogy milyen párhuzamok fedezhetők fel Lucifer mondatai és a Fidesz mostani megosztottsága között. Jankovics szerint a bevándorlás kérdését sürgősen tisztázni kell, mert elpusztulhat az európai kultúra, és a humoristáknak sem szabad a tüzet szítani. Interjú.

hvg.hu Kult

Összeolvadhat-e a két művészeti akadémia?

Jankovics Marcell, az MMA elnökségi tagja rosszul alszik attól, hogy a kulturális élet ennyire kettéosztott, és hogy súlyos pénzt és felelősséget kapott az MMA. Azt vizionálja, hogy előbb-utóbb összeolvad a két művészeti akadémia. Ezt az MTA keretében működő SZIMA képviselői elképzelhetetlennek tartják.

hvg.hu Nagyítás

Óriásbaleset az M5-ösön, a Sólyom repít és etet - a hét képei - Nagyítás-fotógaléria

Miközben a világ az amerikai polgárjogi harc ikonjára, a ''Van egy álmom'' beszédet éppen ötven éve elmondó Martin Luther King Jr.-ra emlékszik, egyben azt is figyeli, mikor tör ki újabb háború, ezúttal Szíriában. A két Korea ismét szóba állt egymással, és látszólag szót értett Bajnai Gondon és Mesterházy Attila is. A hét fontosabb eseményeit feldolgozó Nagyítás-fotógalériánk - szombattól szombatig.

MTI Kult

Magyar rajzfilmestől tanulna a Disney

Belső vetítést szerveztek a Walt Disney Stúdió burbanki központjában Az ember tragédiája című animációs filmből. Alkotója, Jankovics Marcell az MTI-nek csütörtökön elmondta, hogy ezt nagy elismerésnek tekinti.

hvg.hu Kult

Jankovics: Fekete György belesétált a csapdába

A Magyar Művészeti Akadémia jól működik, csak a kommunikációval van gond, Fekete György pedig belesétált abba a csapdába, hogy "az ellenlábasaik állandóan politikai ellentétet akarnak generálni" - többek között erről beszélt Jankovics Marcell, az Magyar Művészeti Akadémia elnökségi tagja a 168 Órának adott interjújában a szinhaz.hu beszámolója szerint.

MTI Kult

Elkészültek a Magyar népmesék utolsó részei

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA), a Magyar Televízió (MTV), a Kecskemétfilm Kft. és a Docler Video Productions koprodukciójában készült részeket bemutató szerdai budapesti sajtótájékoztatón Mikulás Ferenc, a Kecskemétfilm vezetője, a sorozat kitalálója felidézte: a Magyar népmeséket 35 éve, Jankovics Marcell tervezői, rendezői, szakértői segítségével indította útjára az MTV.

MTI Kult

Húsz év után elkészült a Jankovics-féle Az ember tragédiája rajzfilm

Sikert aratott Jankovics Marcell Az ember tragédiája című egészestés rajzfilmjének vasárnap esti világpremierje, amelyet az Anilogue animációs filmfesztivál keretében tartottak az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A több mint húsz évig készült produkció rendezője elmondta: most már csak azt szeretné elérni, hogy ne csak számítógépen, hanem filmszalagon is elkészüljön a munka.

Lukács Andrea Kult

"Se ruhában, se meztelenül" – van-e pornográfia a Magyar népmesékben?

Nemsokára kiteljesedik a Magyar népmesék sorozata. Mikulás Ferenc, a sikeres meseszéria kitalálója elárulta a hvg.hu-nak, a századik részt még idén bemutatják közkívánatra. Ám a sorozat nem csupán itthon sikeres, a japánok és az olaszok is szeretik. A románok viszont az egyik rész betiltását fontolgatták.

Klubrádió Kult

Összetűzés volt Kosáry Domokos és Makovecz között?

Jankovics Marcell úgy tudja, volt egy összetűzés Kosáry Domokos (a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia alapítója, az MTA volt elnöke, aki 2007-ben hunyt el) és Makovecz Imre között, mert Kosáry rá akarta venni Makovecz Imrét, hogy ne alapítson saját akadémiát, hanem csatlakozzon az ő akadémiájához.

Itthon

Szőcs államtitkár megszabadulna az egyik minisztertől

Meghökkentő interjút adott Szőcs Géza kulturális államtitkár. „A legtöbb súrlódásom a sajátjaimmal adódik” – mondja, vagyis a fideszesekkel, a minisztériumi apparátussal és a kormánytagokkal. Író a kényelmetlen bársonyszékben.

Magyar Nemzet Itthon

Félnek az újabb zárolástól, Matolcsy-hoz menne az NKA elnöke

Nincs garancia rá, hogy a Nemzeti Kulturális Alap költségvetését ne sújtsák újabb zárolások, ezért elnöke, Jankovics Marcell a magyar uniós elnökség után tárgyalni akar Matolcsy György gazdasági miniszterrel - számol be a Magyar Nemzet.

1 2
Manfred Weber: Orbán ellenségképek gyártásából él

Manfred Weber: Orbán ellenségképek gyártásából él

Két nagy japán légitársaság több százezer ügyfelének adatait lopták el hackerek

Két nagy japán légitársaság több százezer ügyfelének adatait lopták el hackerek

Ibrahimovic visszatér a svéd válogatottba

Ibrahimovic visszatér a svéd válogatottba

„Most mindenkinek úgy marad a haja, ahogy van”

„Most mindenkinek úgy marad a haja, ahogy van”

Győr polgármestere a Facebookon oktatta ki a tíz év után kirúgott színházigazgatót

Győr polgármestere a Facebookon oktatta ki a tíz év után kirúgott színházigazgatót

EUobserver-elemzés: Új szelek kezdenek fújni Brüsszelben

EUobserver-elemzés: Új szelek kezdenek fújni Brüsszelben

Mégis lesz gyermekfelügyelet hétfőtől az óvodákban és az iskolákban

Mégis lesz gyermekfelügyelet hétfőtől az óvodákban és az iskolákban

Sorra oltják az embereket a törlés ellenére

Sorra oltják az embereket a törlés ellenére

A címlapról ajánljuk