Lengyel Miklós Gazdaság

Trump mindig elugrik, amikor valaki bevinne neki egy gyomrost?

Kína első embere szerint egy kereskedelmi háborúban nincs győztes. Hszi Csin-ping elnök erről Dél-Afrikában, Johannesburgban beszélt a BRICS fórumán. (Brazília, Oroszország, India, Kína és Dél-Afrika nevéből készült ez a furcsa betűszó, az öt, dinamikusan fejlődő állam vezetői tavaly Hsziamenben, Kínában tartottak csúcstalálkozót).

hvg.hu Gazdaság

Sörözött már a barátaival? Akkor most megérti a Brexit lényegét

Az Egyesült Királyságnak vállalnia kell az Európai Unióval szemben fennmaradó pénzügyi kötelezettségei megfizetését ahhoz, hogy megkezdődhessenek a tárgyalások a jövőbeni kapcsolatokról, köztük a kereskedelmi viszonyról - mondta Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke Luxembourgban.

MTI Itthon

Kvótaügy: a Jobbik módosítaná az alaptörvényt

A Jobbik az Európai Bíróság kvótaperben hozott döntésére válaszul ismét benyújtja a parlament elé azt az alaptörvény-módosító javaslatát, amely a "szegény és gazdag migránsok" magyarországi letelepedését is megtiltaná.

MTI Világ

Erdogan a népére hivatkozva akar halálbüntetést

A gyanús körülmények közt lezajlott, elvetélt törökországi puccs után brutális tisztogatást folytató elnök azt mondta a német tévének, hogy az emberek halálbüntetést akarnak, és meg kell hallgatni őket.

MTI Gazdaság

Időt kért az új brit kormányfő a Brexithez

Az új brit miniszterelnök reméli, hogy országa pozitív tárgyalásokat tud folytatni az Európai Unióval a közösségből való távozásról, de időre van szüksége a felkészüléshez. Erről Theresa May Jean-Claude Junckert, az Európai Bizottság elnökét tájékoztatta csütörtökön, telefonon – közölte a szóvivője.

MTI Világ

Lehet, hogy hiába ültek össze kormányfők Brüsszelben

A szerb miniszterelnök a nyugat-balkáni migráció által érintett országok csúcstalálkozójának első forulója után azt mondta, nem biztos, hogy sikerül megállapodni olyan intézkedésekről, amelyek azonnali eredményt hoznak.

MTI Itthon

16 pont, ami Orbán elé kerül vasárnap

A vasárnap délután Brüsszelben zajló "vezetői találkozóra" az Európai Bizottság elnöke egy 16 pontos javaslatcsomaggal érkezik, amit a nyugat-balkáni migráció által érintett országok vezetői elé terjeszt.

MTI Itthon

Juncker rendezett viszonyokat akar a balkáni menekültút mentén

Rendezett eljárásra és rendezett viszonyok megteremtésére hívta fel a Balkánon át vezető migrációs útvonal mentén fekvő országokat Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke egy német lapnak adott interjúban az európai migránsválság kérdésében összehívott vasárnapi csúcstalálkozó előtt.

MTI Világ

Lesöpörné Juncker javaslatait a horvát miniszterelnök

Komolytalan és nem reális az Európai Bizottság elnökének javaslata, amelyet a vasárnapi migrációs csúcstalálkozón kíván előterjeszteni – mondta horvát miniszterelnök szombaton a Nova TV-nek adott interjújában. Zoran Milanovic arra reagált, hogy a javaslatban egyebek mellett az is szerepel: a migránsok útvonalán fekvő országok vállalnák, hogy növelik a menekültek ideiglenes befogadására szolgáló kapacitásukat, továbbá, hogy a térség országai a jövőben nem engedik át a menekülteket határaikon az érintett szomszédos államok előzetes beleegyezése nélkül.

1 2 3

A címlapról ajánljuk