Gergely Zsófia Itthon

Gárdisták biztosították a törzsi gyűlést, amire 300 millió forintot adott az Orbán-kormány

Gárdista önkéntesek biztosították a pár héttel ezelőtt megrendezett Kurultáj "törzsi gyűlés" rendezvényét, többek közt az árpádsávos pajzzsal és oroszlánnal díszített, jellegzetes sapkájukat viselve. Ez nem szabálytalan ugyan, de mindenképpen pikáns. Volt, ahol egymás mellett "posztoltak" a rendőrökkel – derül ki a helyszínen készült fotókról. Ráadásul a gárdisták ingyen vállalták a biztosítás feladatát a "rokontudatú népek ünnepén", pedig az Orbán-kormány 300 millió forintos támogatást adott a megrendezésére. A türkök mindenesetre kitüntették Lezsák Sándort, az eseményt megnyitó Kövér László pedig a hun nyílzáportól is el tudott jutni a kultúrharcig.

Tamás Gáspár Miklós Itthon

TGM: Magyar ősz

Keresztény állam, hun apácamészárlás – elfér ez mind a mi fazekunkban, és örömmel fogyasztjuk.

Hont András Itthon

Hont András: Kurultáj magyar ecsettel

Szent István, kereszténység, nyugati kultúra egyfelől, menekültek éheztetése, Magyarok Istene Sátor és muszlim rokontudat másfelől. Nem csoda, ha összezavarodik az ember. Vélemény.

Itthon

Lezsák Sándor hun és türk tudatúakkal őrzött hagyományokat

Lezsák Sándor szerint a Kurultáj az elmúlt években beszédes fogalommá nemesedett és azt üzeni: mi magyarok is a "kincses Kelet" örökösei vagyunk. Az Országgyűlés alelnöke erről a Kurultáj magyar törzsi gyűlés szombati ünnepélyes megnyitóján beszélt Bugacpusztán.

PLT Nyüzsi

Elkúrultaj

A kultusztárca a Kurultaj szellemi apportja után játszi könnyedséggel leforgathatja a Jöttünk, láttunk, visszamennénk magyar verzióját. A fesztivál törzsvendégei Jean Reno és Christian Clavier gázsijának töredékével is beérik, Koltay Gábornak rendezői instrukciókkal sem kell bajlódnia, bőven elég, ha önmagukat adják.


A címlapról ajánljuk