szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Szent Korona se óv meg a koronavírustól, otthon csörömpölhetnek csak a tarsolylemezek.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában
Elmarad az idei Kurultáj, "a Kárpát-medencei magyarság legnagyobb hagyományőrző rendezvénye", amelyet augusztus 21. és 23. között tartottak volna Bugacon – közölte a szervező Magyar-Turán Alapítvány pénteken.

"A magyar kormányzat és a szakhatóságok kérésére, hosszas mérlegelés után meg kellett hoznunk azt a döntést, amely értelmében kénytelenek vagyunk a 2020. évi Kurultáj – Magyar Törzsi Gyűlés megtartásáról lemondani" – fogalmaztak a szervezők.

Az eredeti tervek szerint szigorú korlátozásokkal, bizonyos programok törlésével tartották volna meg a Kurultájt.

"Egészen mostanáig mindent megtettünk a Kurultáj megrendezésének érdekében" – írták. Mostanra azonban új helyzet alakult ki, a környező országokban egyre romlik a járványügyi helyzet, és Bugac lakosai is aggódtak.

A Kurultájon főleg lovagolni, nyilazni és őstörténeti előadásokat hallgatni gyűlnek össze magyar érdeklődők, valamint egyéb "hun és türk tudatú" vendégek.

A jövő évi eseményt 200, a 2022-est már 350 millió forint közpénzzel támogatjuk, így csak a vírus veszélyezteti, anyagi gondok aligha.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Reagáltak az SZFE hallgatói Lajos Tamás kijelentéseire

Reagáltak az SZFE hallgatói Lajos Tamás kijelentéseire

Videón, ahogy megkínozzák a Microsoft androidos telefonját

Videón, ahogy megkínozzák a Microsoft androidos telefonját

Kiberbűnözők támadják magyar kórházak informatikai rendszerét

Kiberbűnözők támadják magyar kórházak informatikai rendszerét