# MMKA

BI Kult

Már fel sem tűnik: idén is elmarad a filmszemle

Se film, se pénz: idén sem tudunk örülni az elkészült magyar filmeknek a több évtizede megszokott februári időszakban. A filmalap az év második felében tervez valamilyen filmmustrát, de erről egyelőre nincs pontos információ. Idén talán feltámad a magyar filmipar.

hvg.hu Kult

Átlátszó: Kálomistáék milliárdját nem vizsgálta a Kehi

Az MMKA rendre elengedte a filmkészítőknek kiutalt visszatérítendő támogatásokat, összeférhetetlen módon is nyújtott támogatást, és rengeteg pénzt felemésztő gazdasági társaságokba szervezte ki tevékenységeit - írja az Átlátszó.hu.

MTI Kult

Havas Ágnes: "rendszerváltást vittünk végbe a filmszakmában"

Befejeződött a Magyar Mozgókép Közalapítvány (MMKA) adósságállományának konszolidációja. Emellett új, átlátható elszámolási rendszert vezettek be - foglalta össze a filmes szervezet elmúlt évét Havas Ágnes, az MNF vezérigazgatója.

hvg.hu Itthon

Átlátszó: az MMKA-ügyben Hiller felelőssége is felmerült

Több mint hatmilliárd forint jogsértő vagy pazarló felhasználása miatt nyomoz a rendőrség a márciusban megszüntetett Magyar Mozgókép Közalapítvány (MMKA) viselt ügyei után. Az Átlátszó cikksorozatának következő részéből kiderül, hogyan épített az állami filmfinaszírozásért felelős közintézmény ötmilliárdos banki adósságpiramist politikusok által odaígért, de az állam által nem folyósított támogatások ürügyén, egyebek mellett áron alul elzálogosítva egy értékes ingatlanát.

hvg.hu Itthon

Kitalicskázott filmes pénzek: az Átlátszó lehozta a KEHI-jelentés összefoglalóját

Az Átlátszó.hu közreadta a KEHI-jelentés vezetői összefoglalóját, amelyben a KEHI egyebek mellett azt állítja, hogy “az MMKA-t az elmúlt években a szabályellenes és pazarló működés, felelőtlen és törvénysértő támogatás-felhasználás, érvénytelen és színlelt pályázatok, költségvetési fedezet nélkül aláírt támogatási szerződések, az állami támogatások terhére törvénysértő módon felvett banki hitelek, illetve a támogatott szervezetek által felvett hitelek kamatainak törvénysértő – 1,6 milliárd forintot meghaladó – támogatása, valamint a közalapítványnál felhalmozott több milliárd forintnyi kötelezettségállomány jellemezte”.

MTI/hvg.hu Itthon

Kitalicskázott filmes pénzek: megszólalt a Kehi

Nem a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) jelentését tette közzé az atlatszo.hu, ennek ellenére a portálon található, a Magyar Mozgókép Közalapítvány (MMKA) szabálytalan működésére vonatkozó adatok "összességében" megfelelnek a valóságnak - mondta Hegedűs László, a Kehi által folytatott vizsgálatban részt vevő főosztályvezető-helyettes csütörtökön.

hvg.hu Kult

"Kik fosztották ki a magyar filmipart?"

Az Átlátszó.hu birtokába került dokumentumok szerint Hiller István akkori kulturális miniszter felelősségét is felveti, hogy szinte zavartalanul talicskázták ki a milliárdokat a Magyar Mozgókép Közalapítványból.

Rác András Kult

Így lopták el a magyar filmszakma pénzét

Közzétette az atlatszo.hu portál azt az átvilágítási jelentést, amiben a hosszú ideig regnáló Mozgókép Közalapítvány pénzügyeit tárják fel. Két évbe került, míg előkerült.

hvg.hu Gazdaság

Az állam beszáll, csak sok Bruce Willis jöjjön

A magyar bérgyártói filmes kapacitás jelentős részét integrálná a Magyar Nemzeti Filmalap, melynek ki kell találnia, hogyan működtethető eredményesen a Mafilm és a Filmlabor, melyeket a Magyar Mozgókép Közalapítvány romjai alól menekítettek ki. Mindenesetre sok megrendelésre lesz szükség.

HVG Itthon

Nyomoz a Kehi a Magyar Mozgókép Közalapítványnál

Összesen 6,2 milliárd forint vagyoni hátrány okozása miatt, többrendbeli hűtlen kezelés és annak kísérlete okán folyik nyomozás a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) feljelentésére az állami filmtámogatások egykori legfőbb elosztója, a Magyar Mozgókép Közalapítvány (MMKA) ügyeiben.

MTI Itthon

260 milliót követel vissza a CIB egy filmes cégtől

Nyílt levélben fordult Kálomista Gábor, a Magyar Producerek Szövetségének elnöke és Szekeres Dénes, a Tivoli-Filmprodukció Kft. ügyvezetője Surányi Györgyhöz, a CIB Bank igazgatóságának elnökéhez, kifogsáolva, hogy a bank felmondta a céggel kötött hitelszerződést és visszaköveteli a teljes hitelösszeget.

László Éva Lilla Kult

„Nem maradt egy fillér sem.” Ugyanazt nézzük majd az összes moziban?

Hónapok óta arról hallani, hogy állami és fővárosi támogatás hiányában megszűnhet a budapesti artmozi-hálózat. A helyzet mára olyannyira bizonytalanná vált, hogy egyes művészmozik bezárása szinte borítékolható. Melyek a veszélyeztetett filmszínházak és melyek kaphatnak fővárosi támogatást?

hvg.hu Kult

„Nem értem, hogyan fajulhatott idáig a dolog”

Tanácstalanság övezi a Magyar Filmszemlét: január közepén még nem dőlt el, pontosan mikor és hol rendezik meg a seregszemlét, és ki felel majd a lebonyolításáért. Csupán találgatások, homályos elképzelések és ígéretek vannak.

hvg.hu Kult

A kulturális szcéna idei legnagyobb vesztesei

A kormány megszorító intézkedései a kulturális szcénát sem kímélték: az intézményeknek járó működési támogatás egy részének zárolása, a jövő évi büdzsé csökkentése és a vezetőcsere komoly változásokat hozhat egy-egy kulturális intézmény életébe. Összegyűjtöttük a legnagyobb felzúdulást kiváltó döntéseket.

MTI Kult

Az MMKA-auditról beszélt Kőrösi egy titkos hangfelvételen

A Magyar Mozgókép Közalapítványt (MMKA) átvilágító audit lezárulta előtt hetekkel megfogalmazott megállapítások hallhatók azon a hangfelvételen, amelyet az index.hu hírportál csütörtök reggel nyilvánosságra hozott; az auditot augusztusban kormányzati vizsgálóbiztos is igazolta - mondta a felvételen hallható Kőrösi Zoltán, az MMKA kuratóriumának elnöke.

MTI Kult

Veszélyben a Pál Adrienn című film magyarországi bemutatója

Bizonytalanná vált Kocsis Ágnes Cannes-ban díjazott filmjének, a Pál Adrienn-nek a hivatalos magyarországi mozipremierje; a 2011. január 13-ra kitűzött bemutató a Magyar Mozgókép Közalapítvány (MMKA) körüli bizonytalanság miatt került veszélybe.

MTI Itthon

Nem lesz filmszemle, ha a kormány nem segít

A Nemzeti Erőforrás Minisztériumhoz fordult a 42. Magyar Filmszemle ügyében a Magyar Mozgókép Közalapítvány Kuratóriuma; a hazai filmszakma legfőbb finanszírozójaként működő közalapítvány jelezte: nem rendelkezik forrásokkal a 2011-es szemle megrendezéséhez.

1 2
Tamás Ervin: Orbán és a kiárusítás

Tamás Ervin: Orbán és a kiárusítás

Intelligens kapcsolók nélkül nincs okosotthon

Intelligens kapcsolók nélkül nincs okosotthon

Ezek az autók a környezetvédelmi teszt alapján a legjobbak

Ezek az autók a környezetvédelmi teszt alapján a legjobbak

A fertőzöttek és halálos áldozatok napi száma is tovább nőtt Olaszországban

A fertőzöttek és halálos áldozatok napi száma is tovább nőtt Olaszországban

Szerdán csak Budapesten és Pest megyében tesztelnek a szűrőbuszokban

Szerdán csak Budapesten és Pest megyében tesztelnek a szűrőbuszokban

Demeter Szilárd már az Origo-cikk előtt nácizott egyet

Demeter Szilárd már az Origo-cikk előtt nácizott egyet

Engedélyezték a briteknél a BioNTech és a Pfizer 95 százalékos koronavírus-vakcináját

Engedélyezték a briteknél a BioNTech és a Pfizer 95 százalékos koronavírus-vakcináját

Az iskola drogdílere volt egy kiskunfélegyházi diák

Az iskola drogdílere volt egy kiskunfélegyházi diák

A címlapról ajánljuk
Még több hír a METRO támogatásával