MTI Itthon

Heisler András marad a Mazsihisz elnöke

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) a jelenlegi elnököt, Heisler Andrást választotta a szervezet elnökévé vasárnapi tisztújító közgyűlésén.

MTI Itthon

Szakály Sándor lemondását követeli a Mazsihisz

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) a Veritas Történetkutató Intézet főigazgatójának lemondását követeli, mert Szakály Sándor egy minapi nyilatkozatában "idegenrendészeti" akciónak nevezte a magyar holokauszt első tömeggyilkosságát.

MTI Itthon

Megbukott a bizalmi szavazáson a Mazsihisz elnöke

Távozott posztjáról Feldmájer Péter, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke vasárnap. A szervezet budapesti közgyűlésén egy kivétellel a Mazsihisz vezetősége is lemondott, amit a közgyűlés tudomásul vett.

Heisler András Vélemény

Heisler András: A Hitközség saját vesztébe rohan

A Mazsihisznél és a Budapesti Zsidó Hitközségnél 2011 májusában tisztségviselő-választások lesznek. Ám a választások előkészületeit és gyakorlatát átláthatatlan helyzetek, titkos tanácskozások, hatalmi pozíciók védése, a szervezet saját szabályzatainak sorozatos és tételes megszegése, antidemokratikus technikák alkalmazása jellemzi – véli Heisler András, a jelenlegi ügyvezető igazgató, Zoltai Gusztáv kihívója.


A címlapról ajánljuk