hvg.hu Itthon

Orbán ismét elismerte: végig tudta, hogy nem lesz halálbüntetés

Az idén 85 éves Helmuth Kohl tiszteletére szervezett konferenciát a XX. Század Intézet és a Konrad Adenauer Stiftung. A kereszténydemokrata exkancellár érdemeit Orbán Viktor mellett több magas rangú német és magyar politikus is méltatta. A kormányfő itt fejtette ki politikai hitvallását, mely szerint "Nincs kettős erkölcs. Egy erkölcs, egy ember, egy személyiség, egy életút".

hvg.hu Itthon

Martonyi: Putyinnal visszatért a történelem

Magyarország történelmére jellemző a nemzetközi gazdasági és politikai folyamatok felismerésének hiánya. Megvan a helyünk a világban, és ez a nyugati világ, ahová értékeink és érdekeink egyaránt kötnek – ezt mondta Martonyi János professzor emeritus ünnepi székfoglaló előadásában a Szegedi Tudományegyetemen. A volt külügyminiszter arról is beszélt, hogy Magyarország a NATO rendszerében biztonságban érezheti magát, illetve értetlenségét fejezte ki amiatt, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnöknek miért lett fontos vezető nukleáris hatalomként megjelölnie országát.

MTI Itthon

Navracsics: folytatom Martonyi munkáját

Navracsics Tibor szerint a magyar külpolitikát továbbra is a konszenzuson alapuló hármas prioritás határozza meg: az európai integráció, a közép-európai regionális együttműködés és a határokon túli magyar kisebbségek érdekeinek védelme és képviselete.

hvg.hu Itthon

Navracsics és Szijjártó kipaterolta Martonyi embereit

A Navracsics Tibor és Szijjártó Péter vezette új Külgazdasági és Külügyminisztérium a korábbi miniszter, Martonyi János emberei közül egyetlen vezetőt hagyott csupán meg a posztján, az utóbbi hetekben viszont kétszáz új belépőkártyát adtak ki az új vezetők, ez is jelzi a korábbi stáb lecserélését - írja a Népszabadság.

MTI Itthon

Martonyi János új feladatot kapott

Martonyi János volt külügyminiszter a Magyarország Barátai Alapítvány (MoBA) kuratóriumának tagja lett - közölte a szervezet pénteken.

MTI Itthon

Martonyi szerint fontos, hogy sok magyar szavazzon az EP-választáson

Nagyon fontos, hogy minél több magyar vegyen részt az európai parlamenti (EP-) választáson, mert a magyar nemzethez tartozók a magasabb részvétellel növelhetik az EP-ben jelen lévő magyar képviselők számát - mondta Martonyi János külügyminiszter az M1 A lényeg című vasárnapi műsorában.

HVG Itthon

HVG: Szijjártó váltja fel Németh Zsoltot

Nemcsak sima személyi változást jelent a magyar külpolitikában, hogy Martonyi János visszavonulása mellett a Külügyminisztérium második legfontosabb pozíciójában, a parlamenti államtitkári székben is csere lesz.

MTI Világ

Martonyi: Tovább kell forszírozni a keleti partnerséget

A keleti partnerség soha nem irányult Oroszország ellen, hanem eszköz az EU keleti kapcsolatainak megerősítésére - mondta a külügyminiszter a visegrádi országok és a keleti partnerség vezetőinek budapesti tanácskozásán.

MTI Itthon

Martonyi: aki Orbánt bírálja, a szélsőjobbot erősíti

Kemény szavakkal illette Vlagyimir Putyin orosz államfő Ukrajnával szembeni fellépését a leköszönő magyar külügyminiszter, aki a francia Le Monde-nak adott interjút. Martonyi János arról is beszélt, hogy Orbánt eddig nem hívták meg Washingtonba, és szerinte a magyar kormányt bíráló sajtó a szélsőségeket erősíti.

MTI Világ

Martonyi: Ukrajnának nagyobb támogatásra van szüksége

Az orosz fellépés, a "külső sokk" meglepetést okozott, és romba döntött egy 15-25 éves álmot, amely arról szólt, hogy a területi kérdéseknek már nincs jelentőségük, csak a verseny számít – mondta a külügyminiszter Brüsszelben. Európa csak kullog az események után, pedig Ukrajnának nagyobb támogatásra van szüksége. A nemzetközi jogból nem lehet engedni – jelentette ki Martonyi János.

MTI Világ

Még több nevet raknak az uniós szankciós listára

Bővül az uniós szankciókkal sújtottak köre, rendkívüli EU-csúcs sem kizárt - ez derült ki abból, amit Martonyi János külügyminiszter osztott meg újságírókkal hétfőn. Az unió úgy értékeli, hogy az utóbbi napok eseményei nem enyhítették a válságot, sokkal inkább ennek ellenkezője történt.

MTI Gazdaság

Itt landolhat Martonyi János, ha már nem lesz miniszter

A Mol igazgatóságába delegálta Martonyit a társaság egyik részvényese, és a cég igazgatósága támogatja a javaslatot. Ez persze nem főállás, de egy 5 évre szóló feladata már valószínűleg lesz a leköszönő miniszternek.

MTI Gazdaság

Magyarország kész gázt szállítani Ukrajnába

Magyarország készen áll az Ukrajnába irányuló gázszállításra, ennek technikai feltételei adottak - mondta Martonyi János külügyminiszter, amikor csütörtökön fogadta Danilo Lubkivszkij ukrán külügyminiszter-helyettest. A Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető azt is elmondta vendégének, hogy Magyarország változatlanul kiáll Ukrajna területi egysége mellett.

MTI Világ

Martonyi nem dől be az oroszoknak

Bár vannak jelei annak, hogy az oroszok visszavontak egy komolyabb csapatot az ukrán határ közeléből, ez nem teljesen biztos, mondta Martonyi János külügyminiszter, aki szerint az sem táplálja a bizalmát, hogy Magyarországon is arról volt szó, hogy az orosz katonák majd elmennek.

MTI/hvg.hu Gazdaság

Martonyi: a magyar kormány minden EU-s oroszellenes szankciót támogat

Budapest politikája azonos európai partnereiével - jelentette ki Martonyi János a CNN-nek adott interjújában. A külügyminiszter szerint az Oroszország elleni esetleges gazdasági szankciók különböző mértékben érnék a különböző EU-tagországokat, emiatt a felmerülő terheket meg kell osztani. Orbán Viktor korábban azt mondta: a szélesebb körű gazdasági szankciók bevezetése Magyarországnak nem érdeke.

1 2 3 4 5 6 7
23
Újabb emeletes vonatokat állít forgalomba a MÁV

Újabb emeletes vonatokat állít forgalomba a MÁV

A Kulka név nem csak a színpadon, az orvostudományban is feledhetetlen

A Kulka név nem csak a színpadon, az orvostudományban is feledhetetlen

Az apróért is lehajol a milliárdos: újabb trafikot szerzett

Az apróért is lehajol a milliárdos: újabb trafikot szerzett

Koronavírus elleni antitestet mutattak ki egy egészséges újszülött szervezetében

Koronavírus elleni antitestet mutattak ki egy egészséges újszülött szervezetében

Beckenbauer: Csak Matthäusban bíztam, hogy felveszi a küzdelmet Diegóval

Beckenbauer: Csak Matthäusban bíztam, hogy felveszi a küzdelmet Diegóval

Demeter Szilárd lemondását követeli száznál is több magyar értelmiségi

Demeter Szilárd lemondását követeli száznál is több magyar értelmiségi

Vámos Miklós Demeter Szilárdnak: Takarodjon melegebb éghajlatra!

Vámos Miklós Demeter Szilárdnak: Takarodjon melegebb éghajlatra!

A kormány kiírta a Facebookra, hogy korlátozások nélküli karácsonyt szeretne

A kormány kiírta a Facebookra, hogy korlátozások nélküli karácsonyt szeretne

A címlapról ajánljuk
Még több hír a METRO támogatásával