#Melegh Gábor

Gergely Zsófia Itthon

"Álmomban a rémült arcukat látom, amikor ég az autó" – megszólal Rezesova áldozatainak családja

„Négy ember halálát okozó közlekedési baleset” – évek óta ennyi utal az áldozatokra a Rezesova-ügyről szóló hírekben. A szlovák milliomosnő múlt heti kiszabadulása óta az elhunytak családja először vállalta, hogy válaszol a hvg.hu kérdéseire a büntetőeljárásról, az ítéletet el-, majd visszatérítő igazságügyi szakértőkről, és arról, mit jelent számukra a vétkes kiengedése.

Gergely Zsófia Itthon

Amikor a helikopterező Rogán Antal a luxus ellen ágált – a Rezesova-ügy 5 pikáns fordulata

Palkovics László jelenlegi innovációs miniszter vette védelmébe még tanszékvezetőként a Rezesova-ügybe később belebukott szakértőt, Rogán Antal pedig a gazdagoknak járó előnyök miatt háborgott, mikor házi őrizetbe került a szlovák milliomosnő – ilyen mozzanatai is voltak az évtized legemlékezetesebb közlekedési bűnügyének. Vagy emlékszik még a vodkára, amit Rezesova állítólag csak azért ivott meg, mert víznek nézte a felborult BMW-ben? Összeszedtünk az ügy tanulságos, máig ható fordulatait abból az alkalomból, hogy kedden reggel Eva Rezesova maga mögött hagyja a börtönt.

Gergely Zsófia Itthon

Elmeszelték, de megrovással megúszta Rezesova szakértője

Az igazságügyi kamara megállapította, hogy Melegh Gábor szakértő megszegte a rá vonatkozó szabályokat, és így etikai vétséget követett el az Eva Rezesova elleni büntetőeljárás során – tudta meg a hvg.hu. A kamara ezért elmarasztalta, de büntetésképpen csak írásbeli megrovást szabott ki vele szemben. Az etikai eljárást a balesetben meghalt áldozatok családja kezdeményezte.

Gergely Zsófia Itthon

Videó: Megszereztük a Rezesova-baleset szimulációját

Titokban két független igazságügyi szakértő szimulálta a Rezesova-ügy központi kérdését jelentő sávváltást – derült ki a büntetőügy egyik utolsó tárgyalásán. A hvg.hu megszerezte a felvételeket, amelyek alapján a szakértők állítják, hogy az ügyben részt vevő kollégáik egyes állításai megdönthetők. Ők ugyanis egy fiatal autóversenyzőt ültettek a volán mögé, de még ő sem tudott olyan gyorsan sávot váltani, ahogy Eva Rezesova szerint bevágott elé a Fiat.

Gergely Zsófia Itthon

Plágiumgyanú: Másolt Rezesova szakértője?

Múlt ősz óta tudott az ügyészség és a szakértői kamara is arról, hogy az Eva Rezesova magánszakértőjeként ismertté vált Melegh Gábor – egy szinte párhuzamosan futó másik büntetőeljárásban – plágiumot követhetett el. Mégsem lett belőle ügy. Sőt, mint a rendőrség szakértőjét, közpénzből ki is fizették: több mint 150 ezer forint járt az összeollózott munkáért, így gépelési pénz, oldalanként.

hvg.hu Itthon

Porig alázza a bíró Rezesova szakértőjét – percről percre

Hétfőtől folytatódik, és egész héten át tart majd Eva Rezesova ügye a Budapest Környéki Törvényszéken másodfokon. Eredetileg július elején folytatták volna az utóbbi évek legjelentősebb közlekedési büntetőeljárását, de a másodfokon eljáró bíróság új igazságügyi szakértőt vont be, és neki több időre volt szüksége elemzésének elkészítéséhez, ezért kellett szeptemberre halasztani.Tavaly novemberben ítélték első fokon hat év fogházra a szlovák Rezesovát ittas vezetés következtében elkövetett halálos baleset vétsége miatt, amiért autójával 2012 augusztusában nekiment egy Fiat Puntónak, és az ebben utazó négy ember életét vesztette a karambolban. Mivel mind az ügyész, mind a vádlott fellebbezett, az ügy másodfokra került. Kövesse a pert percről percre a hvg.hu-n!

Gergely Zsófia Itthon

Újra csattannak a Rezesova-per szakértői

Először számol be a májusban kirendelt új műszaki szakértő arról, hogyan történhetett a négy halálos áldozattal járó baleset, méghozzá a nyáron élőben rekonstruált bizonyítási kísérlet alapján – ezzel folytatódhat hétfőn Eva Rezesova büntetőpere. A bíróság elszánt, a hét minden napján tárgyalást tart, hogy mielőbb jogerős ítélet születhessen.

Gergely Zsófia Itthon

Etikai eljárás nem lesz, sőt elnöknek jelölik Rezesova szakértőjét

Nem folytatja az etikai eljárást saját kamarája az Eva Rezesova által felkért, majd az ügyből kizárt szakértő, Melegh Gábor ellen, sőt jelölik a Magyar Igazságügyi Szakértői Kamara (MISZK) elnökének – tudta meg a hvg.hu. Az igazságügyi szakértők legfőbb vezetőjének javasolt Melegh már el is fogadta a jelölést. A posztra őt javasoló szervezetek vagy nem nyilatkoztak, vagy próbálták megmagyarázni, hogy ez nem is olyan jelölés.

Gergely Zsófia Itthon

„Nem vállalnám el újra a Rezesova-ügyet” – interjú Melegh Gábor szakértővel

A szlovák BMW-s elé bevágó Fiat, a műszaki szakvéleményekhez felhasznált szoftverek, pozíciók összeférhetetlensége, Mercedes-magángyűjtemény – közel három órán át faggattuk a támadások középpontjába került Melegh Gábort, aki a védelem szakértőjeként fordulatot hozott a Rezesova-ügy elsőfokú eljárásában. Kiderült az is, hogy az áldozatok családjának felkérése helyett miért Eva Rezesova védelmének mondott igent, és honnan ismeri a bírónőt.

hvg.hu Itthon

Rezesova szakértője mellett kiáll saját tanszéke

Nyilatkozatot tett közzé a BME, azon félreértések tisztázását ígérve, amelyek szerintük a Rezesova-ügyben magánszakértőként közreműködő Melegh Gábor munkájáról szóló cikkekben jelentek meg. Melegh - aki egyébként a BME tanszékvezető-helyettese - legutóbb a hvg.hu megírta: a szlovák milliomosnő szakértőjeként azzal a szoftverrel dolgozott, amelyet ő maga forgalmazott, a bíróság előtt azonban csak egy másik, elismertebb szakmai program használatát ismerte el.

hvg.hu Itthon

Szakértők összecsapásával folytatódik a Rezesova-per

Elvakíthatta egy szemben közlekedő autó lámpája pont a baleset pillanatában a halálos közlekedési baleset okozásával vádolt Rezesovát? Akkor is kigyulladt volna a Fiat, ha a BMW megengedett sebességgel közlekedve találja el hátulról? Előhúzza-e a védelem a műszaki hiba-kártyát az utolsó pillanatban? – ezekre a kérdésekre is válasz születhet a szlovák milliomosnő elleni per keddi tárgyalásán, amelyről élőben tudósít a hvg.hu.

Gergely Zsófia Itthon

Sövényhiánnyal és műszaki hibával mentenék Rezesovát

Az autópálya sávjait elválasztó sövény hozhat fordulatot a négy ember halálát okozó közlekedési baleset okozásával vádolt Eva Rezesova ügyében. A hvg.hu által megszerzett anyagok alapján ugyanis több szakértő sem tudta kizárni a védelem verzióját, amely szerint a szlovák milliomosnő szeme „káprázott” a szemben közlekedők világításától. Sőt, az egyik magánszakértő elemzése miatt a keddi tárgyaláson az is felvetődhet, hogy saját autójuk műszaki hibája miatt halt meg a tűzben a négy áldozat.

Gergely Zsófia Itthon

Nem zárják ki az ügyből Rezesova magánszakértőjét

A bíróság szerint nem elfogult, így nem zárják ki az ügyből az Eva Rezesova ügyvédje által felkért igazságügyi szakértőt, akinek utolsó pillanatban elkészített elemzése számos szempontból ellentétes a többi műszaki szakvéleménnyel. A közlekedési balesetben meghalt család ügyvédjével egyetértve az ügyészség kérte a bíróságtól, hogy Melegh Gábor ne vehessen részt a büntetőügyben, de a bíróság szerint erre nincs alapos ok.

Gergely Zsófia Itthon

Nekimegy az ügyészség Rezesova szakértőjének

Kizárási indítványt nyújt be a vádhatóság a szakértő ellen, akinek elemzése fordulatot hozott az Eva Rezesova ellen folyó büntetőeljárásban. A védelem által felkért Melegh Gábor elfogultságát a közlekedési balesetben meghalt család ügyvédje vetette fel, beadványuk alapján most már az ügyészség is azt kéri, hogy az elismert igazságügyi szakértő ne vehessen részt az eljárásban.

Gergely Zsófia Itthon

Fordulat: kizárhatják Rezesová szakértőjét?

A Fiat keltett „veszélyérzetet” Eva Rezesovában, amikor betért elé, a BMW „meglepődött” vezetője már nem is tudta volna elkerülni az ütközést – ezt állítja az az igazságügyi szakértő, aki fordulatot hozott a négy ember halálával végződött baleset ügyében. Információink szerint a szaktekintély részvétele az eljárásban felveti az összeférhetetlenséget, ő viszont állítja, hogy ennek oka már megszűnt, amikor a szlovák milliomosnő magánszakértője lett. Az áldozatok családjának képviselője most kizárását kérte az eljárásból.

Elérkezett a rendszerváltás-kompatibilis utcanevek kora

Elérkezett a rendszerváltás-kompatibilis utcanevek kora

Blikk: Trükkel oldják meg a helyben fogyasztás tilalmát egy kaszinóban

Blikk: Trükkel oldják meg a helyben fogyasztás tilalmát egy kaszinóban

Feljelenti Rogán apósát az OLAF-nál a Momentum

Feljelenti Rogán apósát az OLAF-nál a Momentum

Az ágy a sütőtől egy méterre található – forrnak az indulatok két lakás miatt az Egyesült Királyságban

Az ágy a sütőtől egy méterre található – forrnak az indulatok két lakás miatt az Egyesült Királyságban

Megjelent a kormányrendelet, mostantól Novák Katalin engedélye kell az egyedülállók örökbefogadásához

Megjelent a kormányrendelet, mostantól Novák Katalin engedélye kell az egyedülállók örökbefogadásához

Müller: Kimutatták Magyarországon a dél-afrikai vírusmutációt

Müller: Kimutatták Magyarországon a dél-afrikai vírusmutációt

Biztonságról és védelemről tárgyaltak az uniós vezetők

Biztonságról és védelemről tárgyaltak az uniós vezetők

4948 új fertőzöttet találtak, meghalt 107 beteg

4948 új fertőzöttet találtak, meghalt 107 beteg

A címlapról ajánljuk