hvg.hu/MTI Itthon

Pintér szerint is meg lehet élni havi 47 ezerből

Több ponton egyetértett Pintér Sándor belügyminiszter és Vona Gábor, a Jobbik elnöke a Tárcatükör csütörtök esti vitáján Budapesten. A vitán többek között szóba került a közmunkaprogram, a közbiztonság, a rendőrség, a NIBEK, valamint a Terrorelhárítási Központ felállítása is.

MTI Itthon

Lázár: az IMF bizonyos feltételeit el kell fogadni

Elképzelhetetlen gazdasági növekedés a Magyar Nemzeti Bank (MNB) támogatása nélkül a Fidesz frakcióvezetője szerint. Lázár János az MTI-nek adott interjújában úgy fogalmazott: a jegybank "nem Simor András bankja, hanem az országé". Szólt arról is, hogy bizonyos feltételeket el kell fogadni a valutaalappal folytatandó hivatalos tárgyalásokon, amelyek januárban kezdődhetnek meg. Közölte továbbá azt is: mégis elképzelhető, hogy létrejön a Nemzeti Információs és Bűnügyi Elemző Központ (NIBEK).

hvg.hu/MTI Parlament

Lenyomták a fideszes lázadók Pintér szuper-titkosszolgálatát

Mégsem lesz szuper-titkosszolgálata Pintér Sándor belügyminiszternek. A parlament a fideszes Demeter Ervin módosító indítványának elfogadásával kilőtte az összes különleges jogosítványát a belügyminiszter tervezte Nemzeti Információs és Bűnügyi Elemző Központnak. Demeter a javaslatában a Kövér László és más fideszes képviselők által megfogalmazott kritikákat gyűjtötte össze.

MTI Itthon

Kövér győzött: nem lesz szuper-titkosszolgálat

A kormány eredeti szándékaival ellentétben nem lesz a nemzetbiztonsági szolgálatok egyike az újonnan létrejövő Nemzeti Információs és Bűnügyi Elemző Központ (NIBEK), miután a parlament kormánypárti többsége elfogadta Kövér László javaslatát.

MTI Itthon

"A Fidesz megtorpant a demokrácia felszámolása felé vezető úton"

Az MSZP szerint a Fidesz-frakció "megtorpant a demokrácia felszámolása felé vezető úton", a parlament nemzetbiztonsági bizottságában ugyanis a képviselők - a kormány álláspontjával szemben - egyhangúlag támogatták Kövér László házelnök és a szocialisták módosító javaslatait, amelyek korlátoznák a Belügyminisztérium kezdeményezésére felállítandó Nemzeti Információs és Bűnügyi Központ (NIBEK) adatkezelési jogosultságait, majd a kormánypárt kezdeményezte, hogy a javaslat részletes vitáját vegyék le a Ház e heti napirendjéről.

Csikász Brigitta Itthon

Nem árulja el a belügy, kivel egyeztetett a NIBEK-ről

Sem az első Orbán-kormány titkosszolgálati miniszterével, Kövér Lászlóval, sem Jóri András adatvédelmi biztossal nem egyeztetett a Belügyminisztérium a szuper-titkosszolgálati szervnek tartott Nemzeti Információs és Bűnügyi Elemzői Központ (NIBEK) megalakításáról szóló törvényjavaslat elkészítésekor – ez derült ki a belügyi tárca háttérbeszélgetésén, ahol hangsúlyozták, ezekre az egyeztetésekre nem is volt szükség a szervezet létrehozásához. Szikinger István alkotmányjogász úgy látja, a NIBEK sérti az alkotmányos jogokat.

hvg.hu Itthon

Kövér szétlövi Orbán szuper-titkosszolgálatát?

Példátlan módon maga a házelnök ment neki módosító javaslataival a kormány Nemzeti Információs és Bűnügyi Elemző Központ elnevezésű szuper-titkosszolgálatának. Kövér László négy módosító javaslatot nyújtott be a tervezethez, ezek közül az egyik nemes egyszerűséggel kihúzza a NIBEK-et a titkosszolgálatok köréből.

MTI Itthon

Új titkosszolgálat: "a kormány az ötvenes éveket akarja visszahozni"

Az LMP Szabó Mátéhoz, az állampolgári jogok országgyűlési biztosához fordul a Nemzetbiztonsági Információs és Bűnügyi Elemző Központ (NIBEK) miatt, mert a szervezet létrehozásával a kormány ellenőrzése alá vonja az állampolgárok legszemélyesebb adatait - írta az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében Szabó Tímea.

Tallián Miklós Vélemény

Orbán 1984-e és a jeges csend

A kormány még csak titkot sem csinál abból, mi a célja az állampolgárokról mindent tudó szuper-titkosszolgálat létrehozásával. A tervet mégis dermedt csend övezi – jellemző módon a Jobbik volt az első ellenzéki erő, amely felemelte a szavát ellene.

MTI Itthon

Új titkosszolgálat: a Jobbik és az LMP is ellenzi

Elfogadhatatlannak tartja a Jobbik egy új titkosszolgálat, a Nemzeti Információs és Bűnügyi Elemző Központ (NIBEK) tervezett létrehozását, amit a rendvédelmi törvények módosításáról szóló előterjesztésben kezdeményezett a kormányzat.

MTI Itthon

Minden adathoz hozzáférhetne a kormány új titkosszolgálata

Nemzeti Információs és Bűnügyi Elemző Központ (NIBEK) néven új belső elhárító titkosszolgálat felállítását tervezi a kormány, a szervezet az országban fellelhető minden adatállományhoz - általában közvetlen elektronikus adatkapcsolat révén - külső közreműködés nélkül, akadálytalanul hozzáférhet majd - írta a Népszava és a Népszabadság csütörtökön.

Soha nem végeztek még ennyi mintavételt Magyarországon, de nem tudni, milyen teszteket vetettek be

Soha nem végeztek még ennyi mintavételt Magyarországon, de nem tudni, milyen teszteket vetettek be

Koronavírus: 3149 új fertőzött, 35 halott

Koronavírus: 3149 új fertőzött, 35 halott

13 nő „orvosi vizsgálata” miatt áll a bál Ausztrália és Katar között

13 nő „orvosi vizsgálata” miatt áll a bál Ausztrália és Katar között

Budapesten rendezik a 2021-es cselgáncs-világbajnokságot

Budapesten rendezik a 2021-es cselgáncs-világbajnokságot

Betétdíjas csomagolást tesztel a Burger King

Betétdíjas csomagolást tesztel a Burger King

Működhet-e egy orrspray a koronavírus ellen? Egy francia cég állítja, hogy igen

Működhet-e egy orrspray a koronavírus ellen? Egy francia cég állítja, hogy igen

Erdogan: Macron ellenőriztesse az elmeállapotát!

Erdogan: Macron ellenőriztesse az elmeállapotát!

Ha elveszítette az állását a koronavírus miatt, most kicsit reménykedhet

Ha elveszítette az állását a koronavírus miatt, most kicsit reménykedhet

A címlapról ajánljuk