#Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete

hvg.hu Gazdaság

És akkor a kormány azt mondja: bebuktátok?

Lemondott Simor utolsó alelnöke, bebuktuk az egyéni nyugdíj-számlákat, és 38 éve nem volt ilyen alacsony az infláció, mint mostanában. Folytassa a tündérmesét a hvg.hu-val!

Csikász Brigitta Itthon

"Licitálni" kell, hogy pénzhez jussunk a furcsa fogyasztói csoportban

Még be nem jegyzett cég nevében kötnek szerződéseket egy budapesti irodában, érdekes konstrukcióban: ahhoz, hogy a kívánt pénzt megkapjuk, előre kell fizetni egy sajátos licit keretében. A Greenway Gerlóczy nem szerepel a cégnyilvántartásban, a hvg.hu-t megkereső panaszosok viszont arról számoltak be, hogy ők már szerződtek velük, ami gazdasági ügyekben is jártas ügyvéd szerint nem lenne lehetséges. A bejegyzés alatt lévő vállalkozás ugyanis csak tevékenysége előkészítésére köthet szerződéseket.

hvg.hu Gazdaság

Matolcsy nyugati segítséggel gyűrné le a bankokat

A kormány erősebb kontrollt akar elérni a pénzintézetek felett a Magyar Nemzeti Bank és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének összevonásával. A hvg.hu információi szerint az Európai Központi Bank illetékesei informálisan rábólintottak a tervre, és a jegybankon áll, mikor lesz belőle törvény. A bankok viszont nem örülnek az ötletnek.

Csikász Brigitta Itthon

Bizonyíték nélkül próbálta behajtani a követelést az OTP

Bizonyíték nélkül próbált meg az OTP faktoring cége az ügyfél által vitatott követeléseket behajtani – derült ki egyik olvasónk történetéből. Miután korábban megírtuk, hogy a cég egy már visszafizetett hitelt akart ismét kamatostul behajtani egy ügyfélen, többen is jelentkeztek hasonló történetekkel. Megkerestük az OTP-t is.

MTI/Napi Gazdaság Autó

Kiszúrhat az autósokkal a PSZÁF

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete a bónusz/malusz besoroláshoz kapcsolt kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási kedvezmények visszavonására szólított fel több biztosítótársaságot - ismerteti a hétfői Napi Gazdaság. Ez a lap szerint az autósoknak a díjak emelkedését jelentheti.

MTI Itthon

Több száz embert vertek át, vádat emeltek ellenük

Vádat emelt az ügyészség M. Csaba és hét társa ellen, akik egy pénzügyi szolgáltatást nyújtó cég kecskeméti és miskolci irodájának alkalmazottaiként több száz sértettet csaptak be - közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn.

MTI Gazdaság

Szász Károly: a pénzügyi rendszer stabil, de "takaréklángon" van

A pénzügyi rendszer stabil és biztonságos, de nem tölti be teljes mértékben funkcióit, a kereskedelmi bankok, a befektetési szolgáltatók és a biztosító társaságok egyaránt "takaréklángon" működnek – mondta Szász Károly, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) elnöke az MTI-nek adott nyilatkozatában.

hvg.hu Gazdaság

Szász Károly: egyértelmű hatáskör kell a pénzügyi ombudsmannak

Jó eszköz lehet a bankunió Szász Károly, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének elnöke szerint. A PSZÁF vezetője szerint a pénzügyi ombudsmannak egyértelmű hatáskört kell adni, emellett pedig túlzó lenne ma azt általánosan kijelenteni, hogy a válság előtti banki gyakorlat, a devizahitelezés felfuttatása és az akkori szerződési feltételek mind tisztességtelenek lettek volna.

Gazdaság

Az ünnepek alatt 50 százalékkal nő a balesetek száma

A Pénzügyi Felügyelet (PSZÁF) adatai szerint 2012 első kilenc hónapjában tűz-és elemi károkra 22 milliárd forintot fizettek ki a biztosítók és a közelgő ünnepek miatt várhatóan az év utolsó három hónapjában idén is megnő a szezonális balesetek száma. A PBA Biztosítási Alkusz szerint december 23. és január 5. között közel 50 százalékkal nő a figyelmetlenségből eredő háztartási balesetek, lakástüzek száma és átlagosan másfélszer annyi káreseményt jelentenek be ebben az időszakban.

hvg.hu Gazdaság

Hol a legjobb bankolni? Itt megtudhatja

A lakossági ügyfelek tájékozódását segítő számlaválasztó programot indított el honlapján a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete. Az interaktív internetes alkalmazás összehasonlíthatóvá teszi a forint folyószámlák, a betéti bankkártyák és a belföldi forint pénzforgalmi műveletek kondícióit, ezzel is segítve a szolgáltatók közötti versenynek az érvényesülését a fogyasztók javára.

MTI Autó

Netrisk: a megkötött szerződéseket nem érinti a PSZÁF kritikája

A Netrisk.hu esetében a PSZÁF három apró pontosítást kért, ezek egyike sem volt olyan, amely a Netrisk.hu-n kötött szerződéseket, vagy a Netrisk.hu bármely ügyfelét érintette volna - közölte a biztosításközvetítő az MTI-vel szerdán, miután a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) bejelentette, hogy kilenc online biztosításközvetítővel szemben hozott határozatot.

hvg.hu Gazdaság

A hiba az ön készülékében van, ha nem él az árfolyamvédelemmel!

Nem rohannak a devizahitelesek az árfolyamgát program védernyője alá, pedig nagyon megérné nekik. Úgy tűnik, a hiba ezúttal nem a hatóságoknál, nem is a bankoknál, hanem az adósoknál van. A programról ugyanis valószínűleg már csak az nem tud, aki nem akar. Persze az is igaz, hogy még sokan hezitálnak.

hvg.hu Itthon

Engedély nélkül forgatták az ügyfelek pénzét?

Mintegy egymilliárd forintot szedett össze engedély nélküli pénzügyi szolgáltatással a hatóságok gyanúja szerint az a cég, amelynek működésével kapcsolatban nyomozás indult a Budapesti Rendőr-főkapitányságon (BRFK) - értesült lapunk.

MTI Gazdaság

Újra vetítenek pénzügyi "egyperceseket" a tévében

Októbertől ismét vetítenek pénzügyi témájú rövidfilmeket a közszolgálati televíziókban a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének megrendelésére. A PSZÁF pénteki közleménye szerint a tévés "egypercesek" témái a Pénzügyi Békéltető Testület feladataitól kezdve a banki betétkereső programok elérhetőségének bemutatásáig terjednek.

MTI Gazdaság

PSZÁF: tovább zsugorodott a hitelezés

Tovább zsugorodott a hitelintézeti szektor mérlege, ezen belül az ügyfélhitelezés volumene júliusban; a fő finanszírozási elemek közül a belföldi ügyfélbetét-állomány kismértékben emelkedett, a közvetlen külföldi finanszírozás a korábbi trendnek megfelelően tovább csökkent - derül ki a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) gyorselemzéséből.

MTI Gazdaság

Még mindig 74 ezren maradtak a magánnyugdíjpénztáraknál

A magánnyugdíjpénztárak - a korábbi negyedévekhez hasonlóan - többségében veszteségesek voltak 2012 első negyedévében is, az önkéntes nyugdíjpénztárak taglétszáma gyorsuló ütemben, 100 ezer fő alá csökkent, miközben az egészségpénztáraké nő, s átlépte az 1 millió főt - derül ki a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) adataiból.

MTI Gazdaság

Két vállalkozást bírságolt meg a PSZÁF

Felügyeleti intézkedést alkalmazott és bírságot szabott ki két pénzügyi vállalkozásra a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF): a Zee Capital Zrt.-nek négymillió, a New Chance Credit Zrt.-nek egymillió forintot kell fizetnie.

1 2 3 4
Látványos tuningot kapott az elektromos Ford Mustang Mach-E

Látványos tuningot kapott az elektromos Ford Mustang Mach-E

A teljes összeg rendelkezésre áll a Lánchíd felújításához

A teljes összeg rendelkezésre áll a Lánchíd felújításához

Négy év után ismét megjelent a klímaváltozás szó a Fehér Ház honlapján

Négy év után ismét megjelent a klímaváltozás szó a Fehér Ház honlapján

Fejenként 9 milliót fizethet két orosz, mert nem viselt maszkot a repülőn

Fejenként 9 milliót fizethet két orosz, mert nem viselt maszkot a repülőn

A Kúria ítéletéből tudta meg Mészáros Lőrinc, hogy közszereplő

A Kúria ítéletéből tudta meg Mészáros Lőrinc, hogy közszereplő

Nyugdíjas orvosok foglaltak el egy bezárt kórházat Olaszoszágban - videó

Nyugdíjas orvosok foglaltak el egy bezárt kórházat Olaszoszágban - videó

Óriási bálnatetemet vontattak Nápolyba

Óriási bálnatetemet vontattak Nápolyba

Elégetnék a termékeiket a brit kereskedők, ha azt visszaküldik nekik az EU-ból

Elégetnék a termékeiket a brit kereskedők, ha azt visszaküldik nekik az EU-ból

A címlapról ajánljuk