hvg.hu Itthon

Visszavonul a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke

Galló Istvánné nem indul újra az elnöki posztért a Pedagógusok Szakszervezetének közelgő tisztújításán. Közben a PSZ megvált egy tanácsadótól, mert az egykori MSZP-s államtitkár DK-s színekben indul.

Mizsur András Itthon

Félmilliós fizetésért sem talál óvónőt a borsodi Tornanádaska

Az önkormányzat kész mélyen a zsebébe nyúlni, de volt jelentkező, aki még többet kért. Országos óvónőhiány még nincs, de 4-5 év múlva a kisebb települések bajba kerülhetnek, mert hamarosan sok szakember nyugdíjba megy, utánpótlás pedig nincs.

hvg.hu Itthon

Nem enged a kormány a szakközépiskolák átalakításából

A kormány szerint teljese felesleges a PDSZ tiltakozása a szakgimnáziumokkal kapcsolatban, mert ugyan tényleg nem lesz fognak minden természettudományos tárgyat külön tanulni, ez jó célokat szolgál. A kormány hajthatatlan azzal kapcsolatban is, hogy az új rendszert még az idén bevezessék.

hvg.hu Itthon

A PSZ elnöke már szervezi a pedagógussztrájkot

Ha a Pedagógusok Szakszervezetének tagsága támogatja a döntést, a jövő hét második felében megtarthatják a sztrájkot a pedagógusok, miután a kormánnyal folytatott egyeztetések eredménytelenül zárultak. A törvény szerint a még elégséges szolgáltatásról feltétlenül egyeztetniük kell a tanároknak az állammal.

hvg.hu Itthon

Gallóné: Egy nagy Klik helyett sok kis Klik lesz

Azok után, hogy a Tanítanék pedagógus mozgalom március 30-án reggel 8 órára egyórás iskolai sztrájkot hirdetett, a Pedagógusok Szakszervezete visszavonta azt az ötletét, hogy aznap 16 órakor tartsák ezt az egyórás sztrájkot. Galló Istvánné szakszervezeti vezető szerint nem Rétvári bejelentése csak jól hangzik, valójában egy nagy Klik helyett sok kis Klik lesz.

hvg.hu Itthon

Nagyon felhúzta magát a PSZ a tanárok levarangyozásán

A kormánynak el kellett volna gondolkoznia azon, hogy megengedhet-e magának megalázó, cinikus magatartást, mert ezzel végleg ellehetetlenítette az érdemi egyeztetést - közölte a Pedagógusok Szakszervezete keményhangú közleményében pénteken.

MTI / hvg.hu Itthon

A fideszes civilek fogást véltek találni a PSZ-en

Miután a kormánypárti Magyar Idők már csütörtökön arról írt, hogy a Pedagógusok Szakszervezete listát készít a sztrájkra kész tanárokról, a fideszes támogatású Alapjogokért Központ közölte, ez adatvédelmi szabályokba ütközik.

hvg.hu Itthon

Ezrek vonultak az utcára az oktatás megmentéséért

Több ezer pedagógus, diák, szülő, illetve civil és érdekvédő vett részt szombaton a Pedagógus Sztrájkbizottság által a Kossuth térre meghirdetett tüntetésen. A tüntetésen elhangzott magyar népmese, és kiderült az is, hogy milyen erők állnak a tüntető pedagógusok mögött.

hvg.hu Itthon

Minden, amit az év eddigi legnagyobb tüntetéséről tudni kell

Valószínűleg az elmúlt hetek közoktatásügyi forrongásának pillanatnyi csúcspontja lesz a szombati tiltakozás a Parlamentnél, a Kossuth téren, már csak azért is, mert a minisztérium és a Pedagógusok Szakszervezete vezette sztrájkbizottság legutóbbi, pénteki tárgyalásán nem közeledtek az álláspontok. Az előjelek amúgy sem azt mutatták, hogy a kormányzat meghátrál, és a tiltakozó tüntetés örömünneppé válhat.

hvg.hu Itthon

Megkerülte a tárgyalásokat a kormány, utoljára tárgyal velük a PSZ

Több előkészítő tárgyalást is folytatott a kormánnyal a Pedagógusok Szakszervezete a közoktatásban tapasztalható problémák megoldására, azonban a Köznevelési kerekasztalt épp az első érdemi egyeztetés előtt hívta össze a kormány. A lépéssel csökkentették a pénteki találkozó súlyát, a PSZ szerint pénteken lezárják a kormánnyal való tárgyalásokat, szombaton tüntetésre kerül sor.

1 2 3 4

A címlapról ajánljuk