MG-NIZS Itthon

Puccs, pénz, politika - a magyar sajtó fekete napjai

Nagyon ritka volt a rendszerváltás utáni magyar sajtóban, hogy egy kiadó – a gyanú szerint politikai nyomásra, ám ezt mindig pénzügyi okokkal magyarázva - egyik napról a másikra bezár egy lapot. Példák azonban vannak. Szomorú történetek következnek.

hvg.hu Vállalkozás

Itt az új magyar médiamamut

Október elsején megalakult Magyarország egyik legnagyobb médiavállalata Mediaworks Hungary Zrt. néven. A cég tulajdonosa az osztrák Vienna Capital Partners (VCP), amely a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jóváhagyása után megvásárolta a magyarországi Ringier és Axel Springer érdekeltségek jelentős részét. Övék a többek között a Népszabadság és a Nemzeti Sport is.

MTI Vállalkozás

Újabb sajtópiaci összeolvadásra mondott áment a GVH

Az Axel Springer és a Népszabadságot kiadó Ringier akadálytalanul fuzionálhat. Az Axel Springer és a Ringier első ízben 2011-ben kívánt összeolvadni - harmadik fél bevonása nélkül - ám akkor a médiatanács nem adta meg a szakhatósági hozzájárulást ehhez. Most egy felvásárló közbeiktatással valósulhat meg az egyesülés.

hvg.hu Gazdaság

Eladták a Népszabadságot, Világgazdaságot, Nemzeti Sportot

Az osztrák Vienna Capital Partners (VCP) megállapodást írt alá a Ringierrel és az Axel Springerrel egy magyarországi médiaportfólió megvásárlásáról – közölte a befektetési társaság. Egy hónapon belül ez a második jelentős fordulat a magyar médiapiacon. Most eldőlt a Népszabadság és a Nemzeti Sport sorsa is, ahogy számos megyei napilap is gazdát cserélt.

hvg.hu Tech

Kitört a magyar bloggerháború

Kitört a bloggerháború és szétesőben egy magyar blogszolgáltató – írja a Cink. A Nemzeti Sport kiadója törvényesen, de nem túl kedvesen viselkedett saját bloggereivel, akik naggyá tették a szolgáltatást.

HVG/hvg.hu Itthon

A Ringier régi partnere kezd felvásárlásba Magyarországon

Cáfolták a hvg.hu-nak a magyarországi Springer-Ringier fúzióra rálátó forrásai, hogy a Vienna Capital Partners magyarországi oligarchák strómanjaként vásárolná meg a két kiadó magyarországi portfóliójának egyes részeit. Időközben a HVG részleteket tudott meg arról, hogy a hazai Ringier- és Springer-lapok közül melyeket adhat ki a jövőben a VCP.

hvg.hu Gazdaság

Eladnának több újságot, Fideszhez köthető vevőről pletykálnak

A Ringier kiadóval tervezett magyarországi fúziójának megkönnyítésének érdekében nyolc megyei napilapját adhatja el az Axel Springer a bécsi székhelyű Vienna Capital Partners (VCP) befektetési társaságnak - tudta meg a Kreatív Online. A portál szerint a VCP az ügyletben csak strómanszerepet játszana.

hvg.hu Vállalkozás

Médiabirodalom születik?

Magyarországi leányvállalatainak fúzióját készíti elő az Axel Springer és a Ringier a Napi Gazdaság információi szerint. Az ügylet az év végéig zárulhat, amivel Magyarország egyik legnagyobb médiabirodalma jöhet létre.

hvg.hu Plázs

A címlaplány - új reality készül, lányokat keres a Viasat és a Ringier

Először készít közös televíziós produkciót a Viasat és a Ringier. A címlaplány című műsorban azokat a címlapképes hölgyeket keresik, akik nemcsak szépségükkel, hanem intelligenciájukkal, tehetségükkel és személyes kisugárzásukkal is alkalmasak arra, hogy egy-egy lapot, terméket vagy műsort képviseljenek.

hvg.hu Itthon

Index: a Népszabadság marad a Ringiernél

Már február első hétvégéjén átköltözik a Ringier nyolcadik kerületi központjába a Népszabadság szerkesztősége, pedig nem régen még úgy volt, hogy a kiadó megválik a politikai napilaptól - írja az Index.

hvg.hu Kult

Megszűnik az MSN Mainap

2013 januárjától megszűnik a Microsoft és a Ringier közös hírportálja, az MSN MaiNap, a Ringier a továbbiakban egyedül viszi tovább a tartalomszolgáltatást.

Rádi Antónia - Gavra Gábor Itthon

1,5 milliárdot kér a Ringier a Népszabadságért

Másfél milliárd forintos vételár, legkevesebb öt évig tartó szerződés a Ringier Kft. nyomdájával nyomtatásra és papírbeszerzésre, továbbá határidő nélküli hasonló megállapodás a magyar Ringier-érdekeltséggel lapterjesztésre, illetve a cég könyvelésének, pénzügyeinek intézésére – nagyjából ebben összegezhető a svájci Ringier AG-nek az MSZP Szabad Sajtó Alapítványa kuratóriumi elnöke, Kránitz László által a minap „korrektnek” nevezett eladási ajánlata.

hvg.hu Itthon

Kiszállna a Ringier a Népszabadságból?

Visszakozna a Népszabadság Zrt. teljes felvásárlását célzó szándékától a Ringier AG, sőt a svájci lapkiadó szabadulna a napilap kiadójában most meglévő többségi tulajdonrészétől is – tudta meg a hvg.hu. A múlt héten erről tárgyaltak Berlinben a Népszabadság tulajdonosai a Ringier-nél tanácsadói tisztséget betöltő Gerhard Schröder volt német kancellár közvetítésével.

1 2 3
FAZ: Orbánnak minden bajáról Soros jut eszébe

FAZ: Orbánnak minden bajáról Soros jut eszébe

Háromszor jobb-e a háromszor drágább tévé?

Háromszor jobb-e a háromszor drágább tévé?

Nem igaz, hogy hat számot nem bírt eltalálni!

Nem igaz, hogy hat számot nem bírt eltalálni!

Válaszolt Demeter Szilárd a Mazsihisznek

Válaszolt Demeter Szilárd a Mazsihisznek

Van, amire jobb egy mesterséges barát, mint a szülő?

Van, amire jobb egy mesterséges barát, mint a szülő?

Keresik a rendőrök a trolin gyereket megütő és rángató férfit

Keresik a rendőrök a trolin gyereket megütő és rángató férfit

Kirúgták, majd szentként kezdték tisztelni - 50 éve halt meg Charles de Gaulle

Kirúgták, majd szentként kezdték tisztelni - 50 éve halt meg Charles de Gaulle

Többször is havazni fog a jövő héten

Többször is havazni fog a jövő héten

A címlapról ajánljuk
Még több hír a METRO támogatásával