Keresi a sör a párját
A hagymás-zsíros kenyeret nem lehet megunni, de néha a sörissza is egy kis változatosságra szomjazik.
A hagymás-zsíros kenyeret nem lehet megunni, de néha a sörissza is egy kis változatosságra szomjazik.
Holland kutatók keresnek választ az élet egyik eddig megválaszolatlan, kardinális kérdésére. Úgy tűnik, megtalálták.
Zlatec xanthu néven kerül forgalomba egy sörmárka Csehországban, amelynek antioxidánsai állítólag segíthetnek a rákban szenvedő betegeken.
Hogy milyen sört ihattak 1848. március idusán forradalmáraink, azt nem tudhatjuk biztosan, de hogy volt miből választaniuk, azt igen. A város 800 bormérőhelye részben serkimérésként is működött.
Valentine nap alkalmából szívügyének tekinti a serteperte.hu., hogy bebizonyítsa a serfőzés letéteményesei a régi szép időkben éppen a hölgyek voltak. Aki nem hiszi, most utána járhat.
Az orosz halászok gyakran több alkoholt adnak el itt, mint halat. Hogy hol?
Bierpapst – sörpápa, így nevezi saját magát Conrad Seidl, aki azt a renitens nézetet vallja, hogy az osztrák sör jobb, mint a német.
Az igazi ale az angol sörívók számára a művészet fogalomkörébe tartozik. Ez az a fajta sör, amit már nem is isznak, hanem viselnek.
Különleges lépésre szánta el magát egy litván sörgyártó cég, az Utenos. Legújabb termékük piacbevezetésére egy olyan közösségi kampányt indítottak, melyben maguk a fogyasztók dönthettek az ital nevéről - olvasható a Serteprte blogon.
Most amikor már nemcsak a sörfesztiváloknak, de a sörvacsoráknak is kezd divatja lenni, tudjuk-e, hogyan is kell meginni egy korsó sört?
Ezúttal nem kifejezetten a szakirodalomból merít a Serteperte blog szerzője, de valódi gyöngyszemre akadt a világirodalomban.
Sokan birtokukba akarják tudni a jó sör receptjét, hogy maguk is elkészíthessék a finom italt. A Serteperte blogon egy ilyen receptet tett közzé a szerzője.
Tradition and quality – tradíciót és minőséget ígérnek a gazdaságos sörök dobozain a felíratok - írja a Serteperte blog.
Igaz, nem ősszel, hanem tavasszal, történetesen ez idő tájt, május 12-től május 28-ig.
Miért nyírja a kertész söröskorsó formájúra a bukszust? Miért készít 58-as focicipőt a suszter? S egyáltalán, miért ábrázolják a sörreklámok idiótának a fogyasztókat?
Manapság a reklámokban a sörözéstől kifejezetten elijesztik a nőket, azt sugallva, hogy ez csak férfimunka, különösen meccsnézés idején. Bezzeg eleink a babiloniaktól a germánokig nagy becsben tartották a nők és a serital spirituális kapcsolatát.
Van olyan sörivó, aki a sört habbal szereti, és van, aki hab nélkül. De mitől fehér színű a sör habja?
A mai Budapest elődvárosai, a hegyvidék, a síkság és a Duna találkozásánál fekvő Óbuda, Buda és Pest területe már az ősidők óta lakott terület. Önálló sörfőzéssel a városegyüttes azonban csak a 12. század óta büszkélkedhet.
A sör a bőrsejteknek egy igazi jótétemény, köszönhetően magas vitamin, élesztő és malátatartalmának. Különösen a B-vitaminok fontosak a bőrnek. Ezért is javasolják a sörfürdőt, amely nagyon egészséges.