10 év után új séf váltja Széll Tamást a Lidlnél
A cég megköszönte a közös munkát a két Michelin-csillagos Stand séfjének.
A cég megköszönte a közös munkát a két Michelin-csillagos Stand séfjének.
Egy magyar séf is részt vett a világ legfontosabb szakácsversenyén, a gasztronómia olimpiáján Lyonban. De hogy néz ki egy ilyen esemény belülről, és mi benne a jó? A hvg.hu helyszíni tudósítása a Bocuse d’Orról.
A skandináv országok hengereltek az idei Bocuse d'Oron, csak épp az aranyat nem tudták elhozni. Lyonban a Babel étteremnek Michelin-csillagot szerző Veres István képviselte Magyarországot.
Nem lehet azt mondani, hogy a világ legfontosabb séfversenye, a Bocuse d’Or szervezőinek ne lenne humora.
Az ország legjobb éttermei közé 2019-es teljesítményével a Stand után sorrendben az Onyx, a Babel, a SALT Budapest, a Borkonyha, a Costes, a Pasztell, a Costes Downtown, a St. Andrea Restaurant, a Textúra, a Stand25, és az Arany Kaviár került.
A Stand, Széll Tamás és Szulló Szabina csupán fél éve nyitott fine dining étterme kapta a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme díjat.
Széll Tamás Közép-Európa egyik leghíresebb séfje, Michelin-csillagot szerzett az Onyxnak, és ő volt az első magyar, aki bejutott a Bocuse d’Or nemzetközi döntőjébe. Kíméletlen véleménye van a szocializmus és a ma gasztronómiájáról is.
A magyar gasztrokultúra legmenőbb fesztiválja idén már túllép az ország határain és a legkiválóbb hazai éttermek mellett a régió legjobbjait is bemutatja.
"Sziasztok! Csirkecombot fogunk elkészíteni rengeteg zöldséggel, fehérborosan, tejszínesen."
Befejeződött a 30. Bocuse d'Or első versenynapja. Széll Tamásék megvívták csatájukat a legnagyobb ellenféllel, az idővel. S még a végére is jutott egy mosoly.