Lehetett-e újabb pilóta-öngyilkosság az Air India júniusi tragédiája?
Nemcsak a gépeket kell karbantartani, hanem a pilóták lelkét is.
Széll Tamás Közép-Európa egyik leghíresebb séfje, Michelin-csillagot szerzett az Onyxnak, és ő volt az első magyar, aki bejutott a Bocuse d’Or nemzetközi döntőjébe. Kíméletlen véleménye van a szocializmus és a ma gasztronómiájáról is.
A Volt egyszer egy Vadkelet – Emir Kusturicával című új Spektrum-sorozat arra keresi a választ, hogy a rendszerváltás után mi mindenre voltak hajlandóak az emberek azért, hogy megéljenek, hogy kitűnjenek, hogy boldoguljanak.
A sorozat hét országban forgott, és Szentpétervártól Bukarestig olyan emberi sorosokat, drámákat, kudarcokat és nem egy sikertörténetet mutat be, amelyek jól példázzák a térségünkben kialakult „vadkeletet”.
A kelet-európai, köztük magyar pornószínészek és pornószínésznők hirtelen nemzetközi sztárok lettek, a rontáslevétellel dolgozó boszorkányok hívei pedig egyre sokasodtak, a legiskolázottabb körökből is. Volt, akiknek sikerült extrém külsejével kitűnni, és van, aki a sok csillogás után ismét egy kis panellakásban ébred. De jöttek az új világ minden eddiginél gazdagabb emberei, akik tehetségesek, bátrak, szerencsések, vagy épp kellően gátlástalanok voltak a gyors meggazdagodásért.
A berobbant gasztroforradalom pedig lassan, de több Michelin csillagot is kitermelt Magyarországon, a Cseh Köztársaságban és Lengyelországban is, és a séfek mára igazi sztárok lettek. Széll Tamás szerint nekik kutyakötelességük bemutatni a magyar konyhát, a magyar alapanyagot valamilyen formában.
Nemcsak a gépeket kell karbantartani, hanem a pilóták lelkét is.
A háború mellett harc folyik az élelmiszerért, és repedezik a klánok és a Hamász hallgatólagos paktuma.
Vihart kavart a Kneecap fellépése a Sziget Fesztiválon, a kormány után több mint 150 művész is azt követelte, hogy mondják le a koncertet.
Az influenszernek bíróság elé kellett állnia, de hozzászólása még a bírót is megnevettette.