#Tiszaeszlár

Zubor Zalán Itthon

Tiszaeszlár: 131 éve indult a hírhedt antiszemita kampány

Középkori vámpírmítoszból országos politikai üggyé, majd a zsidó világösszeesküvés „bizonyítékává” vált a tiszaeszlári vérvádper az antiszemita közbeszédben. A 130 éve zajlott bűnper örökös viszonyítási pont lett az antiszemiták számára, holott az ügyet az évek során többször eltorzítva mesélték tovább.

PLT Nyüzsi

Biofegyver-gyárosok karanténja

Kétségkívül örvendetes volt látni, ahogy az Élet Menetével a vérvádas gyűlöletpárt szimbolikus karanténba lett zárva.

MTI Itthon

Egyházi vezetők is tiltakoznak a "tiszaeszlározás" ellen

Katolikus, református és evangélikus egyházi vezetők közös állásfoglalásban utasították el csütörtökön, hogy nemrég egy parlamenti képviselő felszólalásában felidézte a tiszaeszlári vérvádat, "amelynek felemlegetése egyedül az indulatkeltés eszköze lehet". A dokumentumot Erdő Péter bíboros, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke, Bölcskei Gusztáv püspök, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke és Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke írta alá.

Dezső András - M. László Ferenc Itthon

Vérvád: a belső levelezőlistán estek egymásnak a jobbikosok

Újra egymásnak estek a Jobbik parlamenti frakciójának mérsékeltebb és radikálisabb tagjai Baráth Zsolt botrányos parlamenti felszólalása miatt, amit egyes képviselők szerint a frakciótagokra nehezedő teljesítménykényszer miatt vállalhatott be. Többen attól tartanak, nyíltan antiszemita, vérvádas beszéde miatt a párt már soha nem lesz szalonképes, így 2014-ben nem jutnak bársonyszékhez.

Tóta W. Árpád w.hvg.hu

Te is más vagy, idióta!

Engem igazán nem zavar, ha valaki hülye, amíg a négy fal között marad. A nyilvánosságot, különösen a gyerekeket azonban óvnunk kell a hülyeséget népszerűsítő hatásoktól.

MTI Itthon

Kiakadt az LMBT Szövetség a Jobbik javaslatán

A Magyar Leszbikus, Meleg, Biszexuális és Transznemű (LMBT) Szövetség szerint a Jobbik a szexuális kisebbségeket érintő törvénymódosító javaslatával csak politikai előnyt kíván kovácsolni magának a kisebbségek elleni hangulatkeltés által. A szervezet arra kéri a parlamenti pártokat, hogy utasítsák el "az emberi jogokat és a demokratikus alapértékeket semmibe vevő" javaslat napirendre vételét. A Demokratikus Koalíció nevében Niedermüller Péter alelnök "aljasnak és szégyenletesnek" nevezte a törvényjavaslatot.

MTI Itthon

Nyomozás indult a tiszaeszlári beszéd ügyében

Közösség elleni izgatás gyanúja miatt nyomozást rendelt el szerdán a Központi Nyomozó Főügyészség a parlamentben múlt héten elhangzott, Tiszaeszlár 130 éve című felszólalás ügyében - közölte Fazekas Géza szóvivő.

Vélemény

Vérvád a T. Házban: jó reggelt, Béla bácsi!

Múlt héten Baráth Zsolt jobbikos képviselő Tiszaeszlárt emlegette az Országgyűlésben. Az eset miatt Lipták Béla aggódó levélben fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz, kérve, hogy kezdeményezzen ötpárti elítélő nyilatkozatot a felszólalás miatt. Ám úgy tűnik, hogy az „Amerikai Magyar Lobbi” vezetőjének fogalma sincs arról, mi történik az országban – Kálmán C. György írása.

hvg.hu Itthon

Orbántól vár lépést egy 56-os elítélt a parlamenti zsidózás miatt

Nyílt levelet írt Orbán Viktornak Lipták Béla, az 1956-os forradalom egykori résztvevője, az Amerikai Magyar Lobbi vezetője Baráth Zsolt jobbikos képviselő felszólalása miatt. Lipták arra kéri Orbánt, kezdeményezze, hogy Baráth felszólalását ötpárti nyilatkozatban ítéljék el.

MTI Itthon

MSZP: Baráth Zsolt "náci pribék"

Az MSZP szerint politikai karanténba kell zárni a szélsőjobboldalt. A szocialisták a jobbikos Baráth Zsolt keddi, a tiszaeszlári pert felidéző felszólalása után ismét állandó etikai bizottság felállítását kezdeményezik a parlamentben. Szanyi Tibor, az MSZP elnökségi tagja pénteki sajtótájékoztatóján náci pribéknek nevezte a jobbikos politikust.

hvg.hu Itthon

Lopta a zsidózó beszédét a jobbikos

A tiszaeszlári vérvádat felelevenítő, antiszemita beszéd miatt mindegyik párt tiltakozott, kivéve a szónok, Baráth Zsolt pártját, a Jobbikot.

MTI Itthon

DK: a vérvád belefér a rezsim ízlésébe

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint Orbán Viktor - mivel nem kommentálta a jobbikos Baráth Zsolt keddi, a tiszaeszlári Solymosi Eszterről megemlékező parlamenti felszólalását - úgy gondolja, "a vérvád még belefér a rezsim ízlésébe".

hvg.hu/MTI Itthon

Botrány a parlamentben a tiszaeszlári beszéd miatt

Etikai bizottság elé állíttatná a tiszaeszlári vérvádat a parlamentben felidéző jobbikos képviselőt az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség. Az LMP és az MSZP felszólította Baráth Zsoltot, hogy adja vissza mandátumát, szerdán pedig kezdeményezni fogják, hogy a parlament is tárgyaljon az ügyről. A kormány elfogadhatatlannak tartja a a jobbikos képviselő kijelentését, a Mazsihisz levélben fordult Lezsák Sándorhoz.

1 2
Új stratégia a turizmusban: nő Orbán Ráhel és köre befolyása

Új stratégia a turizmusban: nő Orbán Ráhel és köre befolyása

Sokan fognak csalódni, amikor megkapják első nyugdíjukat

Sokan fognak csalódni, amikor megkapják első nyugdíjukat

A sok válságkezelés után végre esküvőre készül Jacinda Ardern

A sok válságkezelés után végre esküvőre készül Jacinda Ardern

Ahol az állam helyett a civilek járják le a lábukat, hogy be legyenek oltva az emberek

Ahol az állam helyett a civilek járják le a lábukat, hogy be legyenek oltva az emberek

Nem sok jót sejtet a visszatérő Dexter új teasere

Nem sok jót sejtet a visszatérő Dexter új teasere

Steven Soderbergh megmagyarázta, miért ért ilyen furcsán véget az Oscar

Steven Soderbergh megmagyarázta, miért ért ilyen furcsán véget az Oscar

Egy veszprémi étterem azt kérte, másfajta tálcát használjanak a védettek és a nem védettek

Egy veszprémi étterem azt kérte, másfajta tálcát használjanak a védettek és a nem védettek

9 ezer forintnyi dinárt kap Szerbiában, aki beoltatja magát

9 ezer forintnyi dinárt kap Szerbiában, aki beoltatja magát

A címlapról ajánljuk