hvg.hu Tech

Besokallt Gary Oldman: néhány éve még mobilos reklámarc volt, most mindenkinek üzent valamit a telefonokról

Velős üzenetet fogalmazott meg napjaink egyik legtöbbet kritizált szokásával, a mobilozással kapcsolatban a Winston Churchill megformálásáért idén Oscar-díjat nyert brit színész. A néhány éve még az egyik divatos okostelefon-gyártó reklámarcaként megjelenő Gary Oldman szerint a telefonoktól való függés nem csupán tudatlanságba taszítja az embert, de a készülékek szüntelen nyomkodása valós veszélyt jelent civilizációnkra.

Ligeti Nagy Tamás Szellem

Nyerő formula

Mozgósította az angol nyelvet, majd csatába küldte a szavakat, hogy háborút nyerjen. A zseniális Churchillt a kiváló Gary Oldman kelti életre.

HVG Világ

A zseni, aki a Sátánról is mondott volna jót, ha...

Éppen hetven év telt el, amióta kimondta: Európa tragédiáját csak az összefogás előzheti meg. Igaza lett. Mint oly sok egyéb dologban - Winston Churchill pontosan tudta, mikor kell Sztálin mellé állnia, és mikor lépjen el onnan, megjósolta a hidegháborút, aztán az EU mellett a NATO-t is, és még irodalmi Nobel-díjat is kapott. Egy zseni öt gondolata.

MTI Világ

Meghalt Winston Churchill lánya

Kilencvenegy éves korában elhunyt Mary Soames, Nagy-Britannia második világháborús miniszterelnökének, Winston Churchillnek a lánya.

MTI Shake

Koldusból királyfi: trónra lépett a Churchill-múzeum új macskája

VI. Jock személyében új macskalakója van Winston Churchill brit miniszterelnök múzeumként működő egykori házának. A chartwelli épületet kezelő alapítvány a néhai kormányfő kívánságát tartja tiszteletben azzal, hogy mindig tart egy narancsszínű macskát.

MTI Világ

Robbanó csokival akarták megölni Churchillt

Egy tábla robbanó csokoládéval akarták eltenni láb alól Winston Churchill brit miniszterelnököt a nácik a II. világháború idején, legalábbis egy most nyilvánosságra került történelmi levél szerint.

MTI Kult

137 millióért ütöttek le egy Churchill-képet

Winston Churchill néhai brit miniszterelnök által festett képet árvereztek el Londonban; a gízai piramisokat ábrázoló olajfestmény 137 millió forintnak megfelelő összegért cserélt gazdát.

1 2

A címlapról ajánljuk