#adalékanyagok





Kulináris gonosztevőkkel van dolgunk?
 

Kulináris gonosztevőkkel van dolgunk?

Természetes, száz százalékos, friss – egyre gyakrabban tűnnek fel ezen szavak az élelmiszerek csomagolásán. Egy friss felmérés szerint azonban a vásárlók nem mindig tudják hová tenni, miről is van szó pontosan. Ugyanígy nem egyértelmű a helyzet a kétes megítélésű E-csoportba tartozó összetevőkkel sem – állítja Stefan Gates, brit gasztronómiai újságíró, aki azt próbálta kideríteni, hogy valóban annyira károsak-e ezek az adalékanyagok, amennyire az a köztudatban él.

hvg.hu hvg.hu

Büdös és rossz ízű lesz a cigaretta?
 

Büdös és rossz ízű lesz a cigaretta?

Bűz, ár, egészségkárosító hatás: sorrendben ez az a három tény, ami miatt a még nem dohányzó fiatal meggondolja, rágyújtson-e, vagy éppen végleg letegye a cigarettát. Ám a legnagyobb akadályokat – rossz szag és íz – ma már könnyen kivédik a dohánygyártók: a különböző adalékanyagok jól elfedik e kellemetlenségeket. Szigorítás készül.

hvg.hu hvg.hu