MTI Gazdaság

Leálltak a magyar autógyárak, mélyponton a külkertöbblet

A várakozásoktól jelentősen elmaradt a júliusi külkereskedelmi többlet értéke, amit vélhetően az autógyárak nyári leállása és emiatt az ipar gyenge teljesítménye okozhatott – kommentálták az elemzők a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteki külkereskedelmi adatait. A külkertöbblet három éve nem volt ilyen alacsony.

hvg.hu Vállalkozás

Orbánék kedvenceinél is gyűlnek a gondok

Elérték az autógyártókat is a több ágazatban érezhető munkaerő-piaci gondok: nehezebben találnak képzett munkaerőt, az alacsony bérek miatt sztrájkkal is szembekerülhetnek, ráadásul Szlovákiából is megpróbálják elszipkázni a dolgozóikat. A nemrég bejelentett kapacitásbővítésekkel tovább nőhet a munkaerőigény, miközben a kormány – amely eddig a tenyerén hordta a legnagyobb itteni gyártókat – csökkenteni szeretné az ipar függését a járműgyártóktól.

MTI Autó

Az átlagnál rosszabb már a japán autók megbízhatósága?

Nagy mozgás van az autóiparban, mely márkák szerepelnek jól-rosszul a megbízhatósági összeállításokban. Csúcson vannak a dél-koreaiak, míg először fodult elő, hogy a japán márkák az iparági átlag alá kerültek. Az igazság az, hogy a legtöbb gyártónak az új szórakoztató/kommunikációs/navigációs-rendszerek jelentik a legnagyobb kihívást, míg a koreai márkák ezekkel nem küzdenek.

MTI Gazdaság

Gyengülhetett a Mercedes-effektus itthon, problémák jöhetnek

Az autóiparban már lassabban bővítik a kapacitásokat – hívták fel az elemzők a figyelmet a beruházások első negyedévi csökkenését magyarázva. Az MTI által csütörtökön megkérdezett elemzők azonban növekedésre számítanak az év hátralévő részében.

MTI Vállalkozás

Nagy problémáról panaszkodtak a magyarországi autógyártók

Az autóipari vállalkozások és a járműgyártás sikeres Magyarországon, az ágazat számára azonban problémát jelent a szakképzett munkaerő hiánya – derült ki az Országgyűlés vállalkozásfejlesztési bizottságának ülésén részt vevő autógyártók és beszállítók beszámolóiból.

MTI Autó

Rekordkevés autót vesznek az emberek Európában

Európában huszonhárom éve a legalacsonyabb szintre csökkent az autóeladás az idei első nyolc hónapban, az európai autógyártók szakmai szövetségének (ACEA) kedden közzétett adatai szerint.

1 2
A címlapról ajánljuk