Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

#bor

hvg.hu Gasztro

Borral hálóznak be

Kiosztották a Magyar Franchise Szövetség díjait, Az Év Innovatív Franchise Hálózata elismerést a Borháló Borkereskedés kapta. A harmadik éve működő fiatal kereskedőhálózatot másodszor díjazták.

hvg.hu Gasztro

Zajlik az élet az Év Pincészetében

Ugyancsak illusztris vendégek érkeztek a minap Koch Csaba borotai pincészetébe. Villányból kerekedett fel Bock József és csapata, hogy a helyszínen kóstolja az Év Pincészetének borait.

hvg.hu Gasztro

Báloznak a borok – tehetséget keresnek a borászok

Melyik borrégióból, ki lesz az a tehetséges, a nagyközönség előtt egyelőre még kevésbé ismert borász, aki az idén kiérdemli a Gál Tibor Emlékdíjat, és az ezzel járó támogatást további szakmai fejlődéséhez? A válaszra még egy hónapot várni kell, a Magyar Borok Bálján, február 21-én minden kiderül. De addig is van miről beszélni.

hvg.hu Gasztro

Bornaptár 2015

Meglepetéseket s újdonságokat biztos ez az év is bőven hoz a borkedvelőknek és gasztronautáknak. De van nem kevés olyan esemény, amit már most érdemes bejegyezni a naptárba, mert kár lenne elmulasztani.

hvg.hu Gasztro

Az Év Bortermelője: Dúzsi Tamás

24. alkalommal osztották ki az Év Bortermelője címet. A Magyar Bor Akadémia által gondozott díj idei nyertese a szekszárdi "rozékirály" lett.

MTI Kult

Magyar borbisztró nyílt Berlinben

A konyhaművészet mellett a kortárs magyar kultúra sok más oldalát is bemutató borbisztró nyílt Berlinben Budapest Calling néven.

hvg.hu Gasztro

Champagne könyv adakozásból

Még tíz napja van Caroline Henry borszakírónak, hogy összegyűjtse azt a 10 ezer eurót, amiből a könyvét szeretné kiadni. A hirdetőket kizárta.

Gasztro

Ki lesz a Borászok Borásza?

Megkezdődött a 2015-ös Borászok Borásza díj jelöltállítása. A díjat gondozó Vinum Praemium alapítvány szabályai szerint már teljes egészében a szakma, vagyis a borászok kezében van a döntés joga.

hvg.hu Gasztro

Rossz bornak is megisszuk a levét

Pallérozott borkedvelők is elsősorban az élményt keresik a borban, amikor kinyítnak egy palackot, az alkalmi borissza pedig pláne nem akar annyira szakérteni, csak élvezni. S mikor pohárba kerül a bor, akkor derül ki, mellé nyúltak-e, vagy sem. Hogy fordulhat elő, mi lehet az oka a rossz választásnak, aminek szó szerint megisszuk a levét?

hvg.hu Gasztro

A kínaiak szeretik a magyar borokat

Tokaji, villányi, szekszárdi, egri, balatonboglári, hajós-bajai és etyek-budai borokat kóstolhatnak Sanghajban november 12. és 14. között a ProWine China borászati szakkiállitás látogatói.

MTI Gazdaság

Az átlagosnál kisebb lett a termés a tokaji borvidéken

Viszonylag jó minőségű száraz bort lehet előállítani, az édes borokból pedig kiváló minőséget, azonban utóbbi esetben nem lesz elegendő a mennyiség. Országszerte jellemző, hogy az átlagos termés felét, egyharmadát szüretelték le.

hvg.hu Gasztro

A tokajinak a világpiacon a helye

A nemzetközileg ismert legnevesebb borszakértők és szakírók előtt mutatkozhatott be a Tokaji Borvidék és a Tokaji Aszú a minap a Monreux-ben megrendezett 7. nemzetközi Digitális Bor Kommunikációs Konferencián, ahol 12 neves tokaji pincészet borait is megkóstolhatták a részvevők.

hvg.hu Gasztro

Az Év Bortermelője – idei jelöltek

Az idén 24. alkalommal osztják ki az Év Bortermelője-díjat, amely Magyarország legnagyobb hagyománnyal rendelkező borászati elismerése. A cím elnyeréséért öten versengenek.

Tóth Sándor Gasztro

A szemnek láthatatlan – érzékek vacsorája

Egy óra vakság fel tudná nyitni a szemed? A kérdés nem költői, és immáron nem csak a Millenáris Láthatatlan kiállításának és péntekenkénti láthatatlan vacsoráinak látogatói tudják a választ. Nemrégiben látók tették próbára érzékeiket a székesfehérvári Olíva Bisztróban is, ahol egy háromfogásos menüt fogyasztottak el bekötött szemmel.

Vörös Attila Gasztro

Családi örökség a szőlők között

Egy bortermelő ország, egy ismert borvidék vagy egy pincészet megítélésnek egyik komoly fokmérője lehet, hogy hány generáció óta töretlen a terület megművelése, illetve a terroir és az ottani fajták szimbiózisának megmutatása. A generációról generációra öröklődő tudás felbecsülhetetlen, s fontos szerepe van egy adott társadalom kulturális fejlettségének megmutatásában és alakításában is.

hvg.hu Gasztro

Borpince a fedélzeten

Paolo Basso, a világ legjobb sommelier-je állítja össze az Air France járatok új borlapját. A légitársaság gépeinek fedélzetén évente másfél millió üveg bort, és nyolcszázezer palack pezsgőt szolgálnak fel.

hvg.hu Gasztro

Villányi bor a világ legjobbjai között

A Mundus Vini nemzetközi borversenyen 42 ország több mint 6000 bora közül választották legjobb vörösbornak a villányi Vylyan Pincészet Cabernet Franc válogatásborát, a 2009-es MANDOLÁS Cabernet Franc dűlőválogatást.

1
22 23 24 25 26
56
Nemzetközi lapszemle: Nem az AfD a legnagyobb veszély a jogállamra, hanem Trump

Nemzetközi lapszemle: Nem az AfD a legnagyobb veszély a jogállamra, hanem Trump

Szűkszavúan tájékoztatott a Vatikán Ferenc pápa állapotáról

Szűkszavúan tájékoztatott a Vatikán Ferenc pápa állapotáról

Lopott kártyával vett sorsjegyet két férfi, félmillió eurót nyertek

Lopott kártyával vett sorsjegyet két férfi, félmillió eurót nyertek

A német helyett a magyar válogatottat választotta Dárdai Bence

A német helyett a magyar válogatottat választotta Dárdai Bence

Enyhítették a vádat a kisfiút felrúgó karateedzővel szemben

Enyhítették a vádat a kisfiút felrúgó karateedzővel szemben

Lopott kártyával vett sorsjegyet két férfi, félmillió eurót nyertek

Lopott kártyával vett sorsjegyet két férfi, félmillió eurót nyertek

Közel háromszáz drón repült sebesen Ukrajna felé

Közel háromszáz drón repült sebesen Ukrajna felé

Stark Tamás: Ukrajna három éve harcol azokért az értékekért, amelyeket az Orbán-rendszer könnyelműen felad

Stark Tamás: Ukrajna három éve harcol azokért az értékekért, amelyeket az Orbán-rendszer könnyelműen felad

Gyorsabban öregszik el a magyar társadalom, mint a legtöbb európai országé

Gyorsabban öregszik el a magyar társadalom, mint a legtöbb európai országé

A címlapról ajánljuk