Kóstold meg Magyarországot! – Gourmet fesztivál
Magyar és nemzetközi sztárséfek,az éttermek színe-java, borászok, kézműves termelők, minden, ami a terített asztalról szólhat. A Millenárison ez a hétvége a Budai Gourmet Fesztiválé.
Magyar és nemzetközi sztárséfek,az éttermek színe-java, borászok, kézműves termelők, minden, ami a terített asztalról szólhat. A Millenárison ez a hétvége a Budai Gourmet Fesztiválé.
Sorozatban fulladtak vízbe borivók Bordeaux-ban: öt fiatal férfi halt meg az utóbbi tíz hónapban a Garonne folyóban. Mindegyik áldozat huszonéves volt, a francia borfőváros újonnan megerősített folyópartjáról buktak a vízbe részegen.
Érdemes átugrani Bécsbe, akár csak egy vacsorára. Ha 24 óra és három étkezés is belefér, még jobban jártunk.
Kézműves sajtok és borok foglalják el a terepet április 21-én a Gerbaud Házban, ahova a Slow Food Central Budapest és a Terra Hungarica várja a gasztrománokat.
Elmúltak már azok az idők, amikor a borospalackok egyen címkéin legfeljebb csak azt olvashattuk, hogy kéknyelű vagy olaszrizling. Mára dízájnos tartalmat kapott a régi mondás, miszerint jó bornak is kell cégér.
Ha valaki egy étteremben Zöld Magyart rendel, akkor azért azt lehet sejteni, hogy nem egy újabb környezetvédelmi frontharcosról van szó. A többit találgathatjuk. Még pallérozott borravalo.hu szerző is elbizonytalanodott, és a név olvastán leginkább egy koktélra tippelt.
Az elmúlt öt évben megháromszorozódott a kínai borfogyasztás, s a jövőben is a trend folytatódására lehet számítani.
A francia borok és szeszesitalok exportja megdöntötte tavaly a történelmi rekordot, meghaladva először a 10 milliárd eurót. A növekedés 10 százalékos volt az előző évhez képest - közölte a francia bor- és szeszesital-exportőrök szövetsége (FEVS) kedden.
Az erős lehűlés több helyen is károsíthatta a szőlőültetvényeket - mondta Horváth Csaba, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) főtitkára kedden.
Az alacsony alkoholtartalmú vörös az igazi, lehetőleg Franciaországból. Legalábbis a németek, a britek, az amerikaiak és a kínaiak szerint. Nem mondhatjuk, hogy jelentéktelen kisebbségről van szó.
Kétszámjegyű áremelésre kényszerültek idén a bortermelők a szőlő felvásárlási árának és termelési költségének emelkedése miatt - mondta Varga Péter, a badacsonyörsi Varga Pincészet tulajdonosa az MTI-nek.