#bor










Ami a pohárban maradt: VinCE utántöltve
 

Ami a pohárban maradt: VinCE utántöltve

A Kárpát-medence kétségkívül legelegánsabb boreseménye a 2012-ben is megrendezett VinCE. Előtte, alatta, utána bőven van miről beszélni. Nekünk is kellett jó pár nap, míg megnéztük, mi is maradt a poharunkban a március végi kóstolások után. Figyelem, szubjektív, de közel tökéletesen józan beszámoló következik.

I. N. I. N.


A címke öltöztet. Íme!
 

A címke öltöztet. Íme!

Elmúltak már azok az idők, amikor a borospalackok egyen címkéin legfeljebb csak azt olvashattuk, hogy kéknyelű vagy olaszrizling. Mára dízájnos tartalmat kapott a régi mondás, miszerint jó bornak is kell cégér.

hvg.hu hvg.hu


Mi az a Zöld Magyar?
 

Mi az a Zöld Magyar?

Ha valaki egy étteremben Zöld Magyart rendel, akkor azért azt lehet sejteni, hogy nem egy újabb környezetvédelmi frontharcosról van szó. A többit találgathatjuk. Még pallérozott borravalo.hu szerző is elbizonytalanodott, és a név olvastán leginkább egy koktélra tippelt.

hvg.hu hvg.hu


Rekordot döntött a francia bor- és szeszesitalexport
 

Rekordot döntött a francia bor- és szeszesitalexport

A francia borok és szeszesitalok exportja megdöntötte tavaly a történelmi rekordot, meghaladva először a 10 milliárd eurót. A növekedés 10 százalékos volt az előző évhez képest - közölte a francia bor- és szeszesital-exportőrök szövetsége (FEVS) kedden.

MTI MTI


Milyen bort szeretnek a legtöbben?
 

Milyen bort szeretnek a legtöbben?

Az alacsony alkoholtartalmú vörös az igazi, lehetőleg Franciaországból. Legalábbis a németek, a britek, az amerikaiak és a kínaiak szerint. Nem mondhatjuk, hogy jelentéktelen kisebbségről van szó.

hvg.hu hvg.hu

Furminttal ünnepelnek a borbárok
 

Furminttal ünnepelnek a borbárok

Három a magyar igazság, harmadszorra hívjuk fel a figyelmet a most harmadik alkalommal sorra kerülő Furmint Februárra. Ráadás majd a jövő heti nagy furmintkóstoló után. Az egy hónapon át tartó országos rendezvénysorozat keretében mintegy hatvan étteremben, borbárban és szaküzletben várják borkóstolók, különleges menüsorok, esetenként kedvezmények a fogyasztókat a furmint jegyében.

hvg.hu/MTI hvg.hu/MTI

Tíz éve nem drágult ennyit a bor
 

Tíz éve nem drágult ennyit a bor

Kétszámjegyű áremelésre kényszerültek idén a bortermelők a szőlő felvásárlási árának és termelési költségének emelkedése miatt - mondta Varga Péter, a badacsonyörsi Varga Pincészet tulajdonosa az MTI-nek.

MTI MTI