Kóstold meg Magyarországot! – Gourmet fesztivál
Magyar és nemzetközi sztárséfek,az éttermek színe-java, borászok, kézműves termelők, minden, ami a terített asztalról szólhat. A Millenárison ez a hétvége a Budai Gourmet Fesztiválé.
Magyar és nemzetközi sztárséfek,az éttermek színe-java, borászok, kézműves termelők, minden, ami a terített asztalról szólhat. A Millenárison ez a hétvége a Budai Gourmet Fesztiválé.
Sorozatban fulladtak vízbe borivók Bordeaux-ban: öt fiatal férfi halt meg az utóbbi tíz hónapban a Garonne folyóban. Mindegyik áldozat huszonéves volt, a francia borfőváros újonnan megerősített folyópartjáról buktak a vízbe részegen.
Günzer Tamás 2011-es villányi chardonnayja nyerte a XVIII. Szegedi Borfesztiválon rendezett borverseny fődíját, az elismerést hétfőn adták át a Tisza-parti városban.
A kezdetekről, a politikai szekértáborok közötti kommunikációt megkönnyítő borozgatásról és médiás múltjáról is kérdeztük Rókusfalvy Pált. Idén 10. alkalommal rendezik meg május 19-20.-a között az Etyeki Pincefesztivált.
Először az idén rendezik Szekszárdon kívül a Nemzetközi Kékfrankos Borversenyt: a hónap végén Sopron ad majd otthont a viadalnak.
Érdemes átugrani Bécsbe, akár csak egy vacsorára. Ha 24 óra és három étkezés is belefér, még jobban jártunk.
Megoldhatja a vörösborban található reszveratrol körül évek óta zajló vitát amerikai kutatók tanulmánya. Egérkísérletek eredménye igazolta a vegyület egészségvédő hatása és egy gén közötti kapcsolatot.
Munkás szombaton vagyunk túl: sajt- és kékfrankos szemináriumokon, nemzetközi borbemutatón jártunk.
Kézműves sajtok és borok foglalják el a terepet április 21-én a Gerbaud Házban, ahova a Slow Food Central Budapest és a Terra Hungarica várja a gasztrománokat.
A Kárpát-medence kétségkívül legelegánsabb boreseménye a 2012-ben is megrendezett VinCE. Előtte, alatta, utána bőven van miről beszélni. Nekünk is kellett jó pár nap, míg megnéztük, mi is maradt a poharunkban a március végi kóstolások után. Figyelem, szubjektív, de közel tökéletesen józan beszámoló következik.
Átadták a Günzer Tamás Pincészete Kft. 504 millió forintból épült új szőlőfeldolgozó üzemét Villányban szerdán.
Elmúltak már azok az idők, amikor a borospalackok egyen címkéin legfeljebb csak azt olvashattuk, hogy kéknyelű vagy olaszrizling. Mára dízájnos tartalmat kapott a régi mondás, miszerint jó bornak is kell cégér.
Egy soltvadkerti és egy kiskőrösi borászati üzemet zárt be a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága. Az egyik bezáratott üzem összesen egymillió liter olasz bort hozott bejelentés nélkül az országba.
Ha valaki egy étteremben Zöld Magyart rendel, akkor azért azt lehet sejteni, hogy nem egy újabb környezetvédelmi frontharcosról van szó. A többit találgathatjuk. Még pallérozott borravalo.hu szerző is elbizonytalanodott, és a név olvastán leginkább egy koktélra tippelt.
Az elmúlt öt évben megháromszorozódott a kínai borfogyasztás, s a jövőben is a trend folytatódására lehet számítani.
A francia borok és szeszesitalok exportja megdöntötte tavaly a történelmi rekordot, meghaladva először a 10 milliárd eurót. A növekedés 10 százalékos volt az előző évhez képest - közölte a francia bor- és szeszesital-exportőrök szövetsége (FEVS) kedden.
Az erős lehűlés több helyen is károsíthatta a szőlőültetvényeket - mondta Horváth Csaba, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) főtitkára kedden.
Az alacsony alkoholtartalmú vörös az igazi, lehetőleg Franciaországból. Legalábbis a németek, a britek, az amerikaiak és a kínaiak szerint. Nem mondhatjuk, hogy jelentéktelen kisebbségről van szó.
Három a magyar igazság, harmadszorra hívjuk fel a figyelmet a most harmadik alkalommal sorra kerülő Furmint Februárra. Ráadás majd a jövő heti nagy furmintkóstoló után. Az egy hónapon át tartó országos rendezvénysorozat keretében mintegy hatvan étteremben, borbárban és szaküzletben várják borkóstolók, különleges menüsorok, esetenként kedvezmények a fogyasztókat a furmint jegyében.
Kétszámjegyű áremelésre kényszerültek idén a bortermelők a szőlő felvásárlási árának és termelési költségének emelkedése miatt - mondta Varga Péter, a badacsonyörsi Varga Pincészet tulajdonosa az MTI-nek.