#disznótoros
Disznótoros lett az év strandétele
A BalaToros mellett egy gombócos erőleves is megszerezte az első helyet.
hvg.hu

"A pálinka a magyar identitás elválaszthatatlan része"
Fazekas Sándor részt vett egy kolbász- és pálinkafesztiválon, és elmondta, hogy egyre jobbak a pálinkák, illetve hogy a disznótorosból is hungarikumot csinálnának.
MTI

Milyen az igazi disznótor? – recept
Disznóvágás vagy disznótor? Legtöbbünknek igazából egyre megy. Maradjunk annyiban, az utóbbi nincs az előbbi nélkül.
Nem menekülnek a román disznók
Bár az EU hagyományos kultúrát támogató, tavalyelőtt közzétett irányelve – amely szerint két évig még nem tiltják a házi sertés leszúrását – idén érvényét vesztette, a romániai állat-egészségügyi igazgatóságok képviselői szerint a gazdák többnyire továbbra is hagyományos módszerekkel vágják a disznót - írja az erdélyi Krónika.
hvg.hu

A tökéletes kocsonya – recept
„Krisztus király ünnepe és Ádvent első vasárnapja között kocsonyának főzését veszi fontolóra a felelősen gondolkodó férfiember. A férfiember szót hangsúlyoznunk muszáj, mert a kocsonya készítéséhez emelkedett érzület, mély erkölcsi komolyság és érett intellektus szükségeltetik, ezen tulajdonságok pedig ismeretes módon a férfiúi szubjektum sajátjai.”
hvg.hu

A tökéletes tarja - recepttel
Grillen, serpenyőben, sütőben, egyben vagy szeletben, hidegen vagy melegen, füstölve, nyersen vagy főzve a tarja öreg hentesek, ifjú ragadozók és köztes hódolók szerint a legszaftosabb hús.
Vétek György
