Tamás Gáspár Miklós Itthon

TGM: Racionális harag

A nagytakarítás végleges befejezése következik. Alig néhány olyan befolyásos embercsoport maradt, amely eddig többé-kevésbé megőrizte viszonylagos függetlenségét, velük most végezni kell.

MTI Világ

Nem érti a NATO Kadhafi híveinek ellenállását

Meglepőnek nevezte a NATO egyik katonai szóvivője kedden, hogy Líbiában a hatalomból erővel eltávolított Moammer Kadhafihoz hű erők még mindig eltökélten ellenállnak az ellenzéki erők támadásainak.

hvg.hu Napi merítés

"Tartsa magát a kormány távol a pénzemtől!"

Már a lengyel kormány is a nyugdíjpénzekből költekezne. A varsói tervek csak kozmetikázásnak tetszenek a magyar kormány hentesmunkájához képest, az ellenállás mégis érezhetően nagyobb - olvasható a Lengyelország ma blogon.

MTI Gazdaság

Merkel és Sarkozy továbbra is ellenzi az eurókötvényt

A számos tagállam által szorgalmazott eurókötvények ellen, ugyanakkor a közös európai valuta megszilárdítása mellett foglalt állást a német kancellár és a francia elnök pénteken a Freiburgban tartott kormányközi konzultáción.

hvg.hu Tech

Túlzás volt Irán Twitter-forradalma?

Azzal vádolják a nyugatot, hogy túl sokat képzelt a Twitter szerepéről a tavalyi iráni választásokat követő tüntetésekkel kapcsolatban. "Egy ember, aki megmentette Iránt" - csak mert kijárta a rendszerfrissítés elnapolását a Twitternél, "Nobel-békedíjat a Twitternek" - és a hasonló szólamok durva túlzások lennének?


A címlapról ajánljuk