hvg.hu Én és a Cégem

Minimálbér-vita: mindenben egyetértenek, csak az összegben nem

A munkaadói és munkavállalói képviseletek az őszi bértárgyalásokon legalább kétéves megállapodást szeretnének kötni. Az összegről azonban komoly viták folynak: a szakszervezetek két számjegyű felzárkózást szeretnének, ez a munkaadók szerint nem indokolt. A cseh minimálbér csaknem 40 százalékkal magasabb a magyarnál.

hvg.hu Gazdaság

Magyar recept Angliában? Bevetnék a rezsicsökkentést

Ne emeljék 9 fontra (3240 forint) a minimális órabért Angliában! Ezt javasolja egy jobboldali agytröszt, mely szerint a korábbi konzervatív kormány által megígért minimálbér emelés nem érné el a célját, viszont 60 ezer munkahely megszűnéséhez vezetne.

hvg.hu Gazdaság

Belopakodik az ingatlanadó

Az elmúlt három évben mintegy ezer település vezette be, illetve emelte azt az adót, amit a magánszemélyeknek saját házuk vagy lakásuk után (amúgy különböző címeken) kell fizetniük. Az adóteher 30 százalékkal nőtt – írja Az én pénzem pénzügyi portál.

hvg.hu Gazdaság

Itt az ősz, itt a számladrágulás

Öt banknál már hétfőtől érezhetik az ügyfelek a tranzakciós illeték emelését. A következő napokban további drágulásokra kell számítani.

hvg.hu Gazdaság

Ennyi volt: a CIB is emeli díjait

Már korábban is tudni lehetett, hogy a CIB Bank sem fog kilógni a sorból, és a többi bank gyakorlatát követve a megemelkedett tranzakciós illetékből származó terheket szintén átterheli majd az ügyfeleire. Az új hirdetmények most láttak napvilágot.

hvg.hu Gazdaság

Ide is lecsapott a tranzakciós illeték

Az UniCredit bankszámlái közül több mellé ingyen vagy fél áron adták a bankkártyákat – eddig. Ez az akció augusztustól, a tranzakciós illeték növekedésével egyidejűleg megszűnik. Az eddigi ingyenes kibocsátási díjak fél árra, a fél árak teljes díjra módosulnak. A bankok egymás után jelentik be díjaik emelését.

hvg.hu Gazdaság

Ma több százezer magyar örülhet majd

Az utolsó etaphoz érkezhet ma a szakszervezetek és a munkáltatók közötti bértárgyalás, a jövő évi minimálbérről történő megegyezés kétséges, nem kizárt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök mondja majd ki az utolsó szót. A döntés nemcsak a 300 ezer, ténylegesen minimálbérre bejelentett munkavállaló helyzetét befolyásolhatja, hanem például a béren kívüli juttatások értékhatárát is.

1 2

A címlapról ajánljuk