# frakcióülés

MTI Itthon

Elvonulnak a fideszesek, Orbán nagy beszédére készülnek

A migráció és az októberi kvótareferendum, illetve családpolitikai kérdések lesznek napirenden a Fidesz-KDNP szerdán kezdődő évadnyitó frakcióülésén, Balatonfüreden, ahol több kormánytag is előadást tart - közölte Kósa Lajos frakcióvezető.

MTI Itthon

Vidéken melegítenek a pártok a tavaszi ülésszakra

Szerdától tartják évadnyitó tanácskozásaikat az országgyűlési frakciók. Vidéki városokban készülnek a hétfőn induló parlamenti ülésszakra: a Fidesz-KDNP Lillafüreden, az MSZP Salgótarjánban, a Jobbik Salgótarjánban és Ózdon, az LMP pedig Balatonalmádiban.

hvg.hu Itthon

Prominens belső bírálója akadt az MSZP-nek

Hiller István nem szeretne előre hozott tisztújítást a pártban, de az egykori pártelnök alkalmatlannak nevezte az MSZP jelenlegi elnökségét a csillebérci frakcióülésen.

hvg.hu Itthon

Még a vécére is követtek a fideszesek egy riportert

Érdekes módszerrel fizetett a Fidesz-sajtó a VS.hu jólértesültségéért. Asszisztenseik órákon át tapadtak a lap riporterére hétfőn a Parlamentben, állítólag azért, hogy kiderítsék: a tegnapi frakcióülésről is olyan sokat tud-e az újságíró, mint az egy hónappal ezelőttiről. Rogán Antal frakcióvezető közben keresi a kiszivárogtatót.

hvg.hu Itthon

Rogán mozgósította a frakciót a Veszprém utáni első kétharmados szavazásra

Kedden kétharmados törvényekről szavaz a Ház. A Fidesz nem különösebben aggódik, de azért Rogán Antal a frakcióülés elején és végén is emlékeztette a tagokat a megjelenésre. Szó volt a Buda-Cash-ügyről is, amelynek Rogán szavai szerint a Fidesz kommunikációjában "a második szocialista brókerbotrányként" kell megjelennie.

Balla István Itthon

9 osztályos általános: saját „sikersztoriját” radírozza le a kormány

Kilencéves általános iskola, szakgimnáziumok bevezetése, megszűnő hat és nyolc évfolyamos gimnáziumok, a lengyel minta torz, és így nagyon veszélyes átvétele. A kormány újra gyökeres átalakításra készül, amivel gyakorlatilag az elmúlt év „oktatási sikertörténetének” elemeit – törvényeket, tanterveket, tankönyveket – dobhatjuk a kukába.

hvg.hu/MTI Itthon

Orbán: Be kell reteszelni Magyarország ajtaját

Orbán Viktor nem aggódott a Fidesz népszerűségvesztése miatt a mezőkövesdi frakcióülésen – írta a Nol. Rogán Antal eközben a közmédiában ismertette a hivatalos verziót a tanácskozás első napjáról, ami szavai szerint vidám hangulatban zajlott. Orbán Viktor kiállt az árcsökkentés és a rezsicsökkentés mellett, valamint kijelentette, hogy nullára kell csökkenteni a megélhetési bevándorlást. A frakcióülésen elhangzott: a 2016/17-es tanévben vezethetnek be nagyobb változtatásokat a közoktatásban.

MLF Itthon

Orbán ma tárhatja fel kormánya rejtegetett terveit

Egész napos zárt frakcióülést tart a Fidesz és a KDNP, és a képviselők arra számítanak, hogy Orbán Viktor végre felfedi a 2014 és 2018 közötti ciklusra vonatkozó nagy terveit. Korábban kormányzati források arról beszéltek a hvg.hu-nak, a kabinetben szűk körben folyt a tervezés, de az önkormányzati választásokra való tekintettel nem hoztak nyilvánosságra semmit ezekből, még arra is figyeltek, hogy semmi ne szivárogjon ki.

MTI Itthon

Mátraházára megy az egész MSZP-frakció

Évadnyitó frakcióülést tart csütörtökön és pénteken az MSZP Mátraházán. A napirendi pontok között szerepel a felkészülés az őszi parlamenti ülésszakra és az új frakcióvezető megválasztása.

hvg.hu Gazdaság

Rogán: ősszel jön a 11,1 százalékos rezsicsökkentés

A Fidesz frakcióvezetője újabb, 11,1 százalékos rezsicsökkentést jelentett be a visegrádi kihelyezett frakcióülésen. Utána felszólította a bankokat, hogy november 1-jéig rendezzék a devizahitel-szerződések ügyét. Január elsejével bővítik a családi adókedvezményt – erről is döntött az elmúlt éjjel és délelőtt a Fidesz frakciója. Miközben a Fidesz a rezsicsökkentésről tárgyalt, fél Visegrádon kiment az áram.

hvg.hu Gazdaság

Hallgattak a trafikpályázatokról a Fidesz frakcióülésén

Nem volt szó a trafikpályázatokról a Fidesz-KDNP hétfő délelőtti frakcióülésén – értesült a hvg.hu. A tanácskozáson Orbán Viktor miniszterelnök is ott volt, úgy tudjuk, a kormányfő oktatási kérdésekről egyeztetett a képviselőkkel.

hvg.hu Itthon

Orbán Barrosóra és Redingre mutogatva védekezett Strasbourgban

Kapott kemény kérdéseket, de állta a sarat Orbán Viktor az Európai Néppárt kedd esti frakcióülésén, és a végén még meg is tapsolták. A magyar kormányfő a hvg.hu forrása szerint részben José Manuel Barrosóra fogta a sokat vitatott magyar jogszabályokat, részben pedig igyekezett aláásni Viviane Reding pozícióit. Utóbbi azért is fontos, mert a brüsszeli híresztelések szerint a luxemburgi biztos épp azért kritizálja Orbánt, mert jövőre az Európai Bizottság elnöke szeretne lenni.

MTI Itthon

A Hét vezér tervről tárgyal a Jobbik

Szerdától két napon keresztül a Heves megyei Demjénben tart évnyitó frakcióülést a Jobbik - jelentette be az ellenzéki párt elnök-frakcióvezetője szerdán.

1 2 3 4
Egy PS5-ös konzolüzér közel 12 milliós hasznot csinált egyetlen hét alatt

Egy PS5-ös konzolüzér közel 12 milliós hasznot csinált egyetlen hét alatt

Sorra dőlnek meg a kormány jogi érvei európai szinten

Sorra dőlnek meg a kormány jogi érvei európai szinten

Akár februárig is titkolhatják a pontos adatokat a szociális otthonok fertőzöttjeiről

Akár februárig is titkolhatják a pontos adatokat a szociális otthonok fertőzöttjeiről

„A Néppártnak most kell kitennie a Fideszt”

„A Néppártnak most kell kitennie a Fideszt”

Orbán benézte ellenfelei elszántságát, mostantól lesz igazán csúnya a vétóvita

Orbán benézte ellenfelei elszántságát, mostantól lesz igazán csúnya a vétóvita

Már egy sima kisbuszt is a Nürburgringen tesztelnek – videó

Már egy sima kisbuszt is a Nürburgringen tesztelnek – videó

Sok a kérdőjel a Kínából behozott lélegeztetőgépek körül

Sok a kérdőjel a Kínából behozott lélegeztetőgépek körül

A jobbnál is lesz jobb: az Apple az M1 lapka utódján dolgozik

A jobbnál is lesz jobb: az Apple az M1 lapka utódján dolgozik

A címlapról ajánljuk
Még több hír a METRO támogatásával